Keresztes Ildi és Tóth Vera jó hangulatban

2014/11/12  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Jég dupla whiskyvel – a dal ismerős volt azoknak, akik a budapesti próbaterem felé jártak, de a hang kissé más volt. A jól ismert slágert ugyanis nemcsak Charlie, hanem Tóth Vera, Keresztes Ildikó, Gájer Bálint és Bebe egyszerre énekelték. A találkozás nem véletlen volt, a sztárok az Abrakazabra zenekar 15 éves születésnapi koncertjére készültek együtt.

Keresztes Ildi és Tóth Vera jó hangulatban

A hölgyeken kíbvül Demjén Ferenc, Balázs Fecó, az LGT két tagja, Somló Tamás és Karácsony János, Tóth Gabi, Radics Gigi, Király Viktor, Vastag Csaba, Éliás Jr. és Kohánszky Roy is fellép majd csütörtökön a debreceni Főnix csarnokban. A zenészekben az a közös, hogy a másfél évtizede alakult debreceni csapattal mindannyian rendszeresen fellépnek.

Az Abrakazabrával egy rendezvényen találkoztam több, mint tíz évvel ezelőtt... Megkérdeztem, tudják-e a dalaimat, és tudták! Nem is akárhogyan! Azóta ha a saját zenekarom nem ér rá, mindig velük járok fellépni. Verának is én ajánlottam őket, ahogy Keresztes Ildinek is. Somló azóta énekel velük, mióta egyszer elnéztem a naptáramat, és nem tudtam velük fellépni, mert bevállaltam az ország másik felében két másik bulit. Gondoltam elküldöm magam helyett Tomit, mert a zenekar az LGT dalokat is ugyanolyan jól játszotta, mint az enyéimet. Én, aki sokáig dolgoztam hajón, tudom, hogy milyen óriási tudás és szorgalom kell ahhoz, hogy legalább ötszáz dalt valaki úgy le tudjon játszani bármikor, mint ezek a fiúk! – mesélte Charlie.

A hangulat már a próbán is a tetőfokára hágott, de aki elmegy az Abrakazabra koncertjére a Főnix Csarnokba, annak még ennél is nagyobb élményben lesz része, hiszen a felsorolt előadóknak köszönhetően egyik sláger követi majd a másikat, ráadásul élőben, ritkán látott fény és hangtechnika kíséretében.

Az évek során az Abrakazabra mintegy negyven előadóval lépett színpadra és a hatvanas évek rock and rolljától a hetvenes évek funky-disco- és rockslágerein keresztül a mai külföldi és magyar előadók daláig minden megtalálható a repertoárjukon. Feldolgozták például Tina Turner, Tom Jones, Sade, Robbie Williams, Brian Adams, Michael Jackson, Michael Bublé, Christina Aguilera, Joe Cocker, az Earth, Wind & Fire, az AC/DC és Whitney Houston dalait.

Az Abrakazabrában a zenekarvezető Varga Antal basszusgitáron játszik, Bebe és Fedor Kyra énekel, Czirják Zoltán billentyűzik, Kozma Norbert gitározik, Erdő Zoltán szaxofonozik, Balázs Tibor dobol.


Képtár

  • Keresztes Ildi és Tóth Vera jó hangulatban kép 38014
  • Keresztes Ildi és Tóth Vera jó hangulatban kép 38015
  • Keresztes Ildi és Tóth Vera jó hangulatban kép 38016
 

 

Szólj hozzá!


Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a...

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Bosnyák és magyar őrület egy dalban: Dubioza Kolektiv plusz Bohemian Betyars

Az őrületes – vagy még inkább őrült – koncertjeiről ismert Bohemian Betyars 15 éves történetében először a világ minden tájáról beenged közreműködőket saját zenei univerzumába. Ennek igazi ékköve a most megjelent Rush című dal, amelyet a Dubioza Kolektiv nem kevésbé fékezhetetlen csapatával közösen jegyeznek.

Hamarosan megjelenik Révész Sándor könyve!

A Generál és a Piramis legendás zenésze vaskos könyvet írt izgalmakkal teli életéről. Azt hiszem, sokunk nevében mondhatom, hogy vártuk ezt a kiadványt, hiszen Révész Sándor a zenekarok mellett szólóban is kiváló dalokat alkotott, ezen kívül pedig – Szepes Mária révén – a spiritualitás is az élete részévé vált.
Új koncertek