Két kerék – két koncert: Metál Pedál a Zorallal és a Pokolgéppel

2019/04/23  ·   Ajánló   ·  mmi

Sör. Bor. Sport. Csajok. Koncert. Metál. Tó. Nyár. Mi kell még? A kora nyár örömeiben való lubickolást kínálja a Zorall zenekar által szervezett Metál Pedál, ami a közösségi bringázás és a koncertlátogatás élményét fűzi fel egyetlen fonalra – vagy bringaláncra... – június elsején a Velencei-tónál.

Fotók: Zorall Bringás Baráti Kör

Még a látszatát is elkerülnénk az elfogulatlanságnak, hiszen a Koncert.hu már több bringatúrán képviseltette magát.

A Zorall 2002-es alapítása óta mindig is nagy hangsúlyt fektetett a koncerteken kívüli programokra, így a rajongók nemcsak a koncertek alkalmával találkozhatnak a zenekarral, hanem például a Zorall Kalóztúrán, a Zorall Sörolimpián – no meg a kemény mag által szervezett további bringatúrákon is. A Zorall Bringás Baráti Kör és/vagy a zenekar off-zenei eseményei általában mérsékelt sportteljesítményt igényelnek, közösségi élményben azonban mindig a maximumot hozzák. 

Hagyományteremtésben tehát már nem kezdők, minden tapasztalatuk, igényük, valamint szándékuk megvan ahhoz, hogy újabbakban törjék a fejüket: idén a szokásos tókerülő bringázást+Zorall koncertet kibővítették azzal, hogy vendéget hívtak a nyárnyitó rendezvényükre, a Pokolgép zenekart.

A koncerteket nagyjából mindenki el tudja képzelni, annyit azért tegyünk hozzá, hogy egészen más úgy végigzúzni és -csápolni egy koncertet, hogy a zenekar(ok) és a közönség napközben együtt bandázik... :)

Ezt a bandázást azonban jobban kifejtenénk. A tókör nagyjából 30 kilométer. Ezt a távot egy közepesen kigyúrt bringás is max. másfél óra alatt lenyomja, csapatban viszont kb. annyi időbe telik, mintha ugyanezt az utat bekötött szemmel, hátrafele futva tennénk meg. Ezt csak azért jegyezzük meg, hogy az országút bajnokai ne egy kihívás napi bringaversenyre készüljenek, hanem egy lazatempós tekerésre – gyerekekkel, csajokkal, idősebbekkel és lelkes amatőrökkel. Nyomokban persze tartalmaz profikat is a team, de ők alkalmazkodnak. Az első megálló egyébként a rajttól fényévnyi távolságra, kb. 500 méterre van... Ezt a frissítő állomást még három másik követi. Hagyomány, hogy tiszteleg a csapat Kun Peti emléke előtt a kopjafájánál, meg a csoportképkészítés is az esztétikai értékeiről kevésbé nevezetes, de annál szerethetőbb Miskahuszár-szobornál. Két enyhébb emelkedő van, de nem para, a többi szintben tekerés.

9.00-kor kezdődik az ismerkedési és bemelegítési a velencei Drótszamár Kempingben,10.00-kor indulás, a tervezett visszaérkezés kb. 14-15 óra között. Ezen azért kaján mosolyra húzódik a szánk, mert a szezonnyitó túrán dettó ez volt a terv, ehhez képest négykor még féltávnál zsíroskenyereztünk.

A táv nagy része bringaúton, egy része országúton, kis hányada a napozókon keresztül vezet, nem árt, ha felszerelés tartalmazza a sisakot. Noha a "vezetőség" mindig készül a kerékpárszereléshez szükséges szerszámokkal, a túra során csak kisebb javításokat áll módukban elvégezni – a rendes évi nagygenerált tehát nem annyira szerencsés erre az alkalomra időzíteni.

A Drótszamár, ahogy fentebb emlegettük, kemping. Tehát lehet ott aludni mindenféle platformon, a tarifatáblázatuk ugyan még 2018-as, de hátha nem emelnek árat.

A tekerés természetesen ingyenes, a koncertek nem: április 24-ig kétezer forintos, szinte nevetséges áron beszerezhető a jegy, utána némi ugrás lesz, itt megtekinthető, mekkora.

Kedvcsinálónak és a mihez tartás végett itt a Zorall Bringásdalának klipje, amit véletlenül egy bringatúrán felvett anyagból vágtak össze:

Aki meg nem akar júniusig várni, a csatolt eseménynél megtekintheti, hol találkozhat legközelebb a házigazdákkal.

 

 

Metál Pedál, Zorall, Pokolgép, Velence

 

 

Szólj hozzá!


A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után visszatér a Bijou

A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után...

12 év után friss számokkal és májusi újraalakuló koncerttel jelentkezik a magyar Bijou zenekar.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.

A Halott Pénz eddigi legnagyobb koncertjére készül a Puskás Arénában

A zenekar idén ünnepli a Halott Pénz-sztori 20 éves jubileumát – 20 éve annak, hogy Marsalkó Dávid megjelentette az első Halott Pénz-dalt. Miközben javában készülnek a stadionos ünneplésre, a stúdióban is aktívak maradtak, érkezett is egy új dal.
Új koncertek