Ki ez a kopasz nő, akinek a fotóival tele van a metró?

2017/08/31  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az Európai Hidak a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar közös fesztiválja, amelyben Spanyolország és a spanyol kultúra kerül a középpontba. Szeptember 17–30. között világsztárok koncertjein, színházi és táncelőadásokon, rendhagyó irodalmi- és filmprogramokon, beszélgetéseken és kiállításokon keresztül fedezheti fel a közönség a spanyol kultúra kivételes gazdagságát és lenyűgöző sokszínűségét.

Ki ez a kopasz nő, akinek a fotóival tele van a metró?

Itt van rögtön Mercedes Peón, a spanyol világzene kultikus alakja, akit hazájában egyszerűen csak Galícia hangjaként emlegetnek. A multiinstrumentalista énekesnő – 20 hangszeren játszik - másfél évtizedes népzenekutatás után, 2000-ben készítette első lemezét, zenéjében zsigeri módon ötvözi a tradicionális galíciai hangzásvilágot a kortárs elektronikus zene eszköztárával. Budapestre új, Deixaas című lemezével érkezik szeptember 23-án.

 

Különleges zenei utazást ígér Jorge Pardo koncertje is. A spanyol jazz legendás alakja a tradicionális flamenco határain túlra repíti a közönséget szeptember 18-án. Ő maga metaflamencóként aposztrofálja különleges zenei világát, amely ugyan hagyományos dallamokra épít, mégis egészen új színezetet kap a különleges hangszereléstől, az improvizációs elemektől, és természetesen Pardo összetéveszthetetlen szaxofon- és fuvolajátékától. Az andalúziai Córdobából érkező Cordança Flamenco Táncegyüttes Álvaro Paños és Carmen Manzanera koreográfiájával pedig a híres szimbolista festő, Julio Romero de Torres életét és képeit idézi meg.

A 2011-es nagy sikerű Müpa-bemutató után két alkalommal, szeptember 22-én és 24-én ismét látható lesz Michael John LaChiusa Federico García Lorca utolsó színpadi művéből készített musical- adaptációja, a Bernarda Alba háza. A táncot, tradicionális színházat és koncertelemeket vegyítő előadás túlmutat a hagyományos musicalek világán, zenéjében erősen érződik a világzene, a jazz, és a spanyol zene, ezen belül elsősorban a flamenco hatása. A Böhm György rendezte előadás címszerepében Csákányi Eszter lép fel, partnerei többek közt Malek Andrea, Hámori Ildikó és Náray Erika lesznek.

A teljes program itt


 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek