Év koncertje - szavazás

Ki ez a srác? Petruska András karácsonyi koncertje

2013. december 06.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A címben szereplő mondat a Belmondo-féle Beatles-esten hangzott el a közönség soraiban, s mivel ez nem hangoskönyv, elmeséljük, hogy nem a "hogy kerül ez ide...!?" felhanggal történt, hanem a csodálkozós, "hol volt ez eddig...?!" árnyalattal. Hát, azt nem tudjuk, de most itt van, és szívesen ajánljuk.

Ki ez a srác? Petruska András karácsonyi koncertje

Nos, hogy azon olvasóink műveltségi hézagjait betöltsük, akik nem néznek tehetségkutató showműsorokat, elmondjuk, hogy Petruska András nem a Holdról pottyant ide egy megfelelő dramaturgiai pillanatban, hanem már 2010 óta itt van. Ekkor indult szóló pályafutása, és a háta mögött felsorakozó több mint 500 klub- és fesztiválfellépéssel, valamint a két kiadott kislemezzel rengeteg rajongót és elismerést gyűjtött be magának. A Megasztár 5. béli szereplése óta 2010-ben megnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díját, majd a következő évben a Quimby egyszemélyes előzenekaraként turnézott. A tavalyi évet az MR2 Petőfi Rádió Akusztik című műsorában kezdte, s hogy fokozzuk az álmélkodást, idén Olaszország egyik legnagyobb fesztiválján képviselte hazánkat.

András október óta nem koncertezik, hogy minden idejét új projektjének szentelve dalokat írhasson. Idén utoljára a Gozsdu Manó Klubban lesz hallható december 11-én, amikor barátaival, a Melodisztik Duóval lép színpadra. A Melodisztik Duó állítólag az egyik legelragadóbb páros Budapesten. A francia chansontól a 20-as, 30-as évek amerikai bárjainak nótáin keresztül napjaink slágereiig számtalan, humorral és rekedtes bujasággal feltöltött, izgalmas dalokkal szórakoztatják a közönséget.

Karácsonyi repertoárjukat a komoly szakmai elvárásoktól és a játékos zenei humortól vezérelve állították össze. Sajátos és igazán ünnepi hangulatú kompozíció lesz ez, melyben helyet kapnak egyik részről a saját szerzeményeik, melyekbe beszövődnek a karácsonyi klasszikusok dallamai, másrészt lesznek igazi karácsonyi dalok is… Mindemellett Petruska András jövő évi új projektjének eleddig még sosem halott dalai is felcsendülnek - csinglingling, száncsengő - ezen jeles alkalomból.

Tehát: viszlát december 11-án a GMK-ban!


 

 

Szólj hozzá!


Soha vissza nem térő alkalom: dalt írhatsz a rendőrségnek

Soha vissza nem térő alkalom: dalt írhatsz a...

A biztonságos közlekedéshez kapcsolódó témában dalíró pályázatot írt ki a DUE Médiahálózat és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Több mint 50 év után előhívtak egy Beatles-negatívot

Több mint 50 év után hívtak elő egy fiókban rejtőző Beatles-negatívot, a koncertfotó Great Yarmouthban készült 1963 júliusában – írja a BBC hírportálja.

Pápai Joci győzelmével és plágiumgyanúval zárult A Dal második elődöntője

Szombat este A Dal című műsorban utoljára pontozott a tisztelt zsűri – megint adtak okot némi mérgelődésre nézői körökben. A legnagyobb port mégsem ez kavarta, hanem Freddie külön bejelentése a műsor végén, ami előre vetít egy újabb botrányos, plágiumvádakkal teli hetet a végjáték előtt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek