Ki ez a srác? Petruska András karácsonyi koncertje

2013. december 06.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A címben szereplő mondat a Belmondo-féle Beatles-esten hangzott el a közönség soraiban, s mivel ez nem hangoskönyv, elmeséljük, hogy nem a "hogy kerül ez ide...!?" felhanggal történt, hanem a csodálkozós, "hol volt ez eddig...?!" árnyalattal. Hát, azt nem tudjuk, de most itt van, és szívesen ajánljuk.

Ki ez a srác? Petruska András karácsonyi koncertje

Nos, hogy azon olvasóink műveltségi hézagjait betöltsük, akik nem néznek tehetségkutató showműsorokat, elmondjuk, hogy Petruska András nem a Holdról pottyant ide egy megfelelő dramaturgiai pillanatban, hanem már 2010 óta itt van. Ekkor indult szóló pályafutása, és a háta mögött felsorakozó több mint 500 klub- és fesztiválfellépéssel, valamint a két kiadott kislemezzel rengeteg rajongót és elismerést gyűjtött be magának. A Megasztár 5. béli szereplése óta 2010-ben megnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díját, majd a következő évben a Quimby egyszemélyes előzenekaraként turnézott. A tavalyi évet az MR2 Petőfi Rádió Akusztik című műsorában kezdte, s hogy fokozzuk az álmélkodást, idén Olaszország egyik legnagyobb fesztiválján képviselte hazánkat.

András október óta nem koncertezik, hogy minden idejét új projektjének szentelve dalokat írhasson. Idén utoljára a Gozsdu Manó Klubban lesz hallható december 11-én, amikor barátaival, a Melodisztik Duóval lép színpadra. A Melodisztik Duó állítólag az egyik legelragadóbb páros Budapesten. A francia chansontól a 20-as, 30-as évek amerikai bárjainak nótáin keresztül napjaink slágereiig számtalan, humorral és rekedtes bujasággal feltöltött, izgalmas dalokkal szórakoztatják a közönséget.

Karácsonyi repertoárjukat a komoly szakmai elvárásoktól és a játékos zenei humortól vezérelve állították össze. Sajátos és igazán ünnepi hangulatú kompozíció lesz ez, melyben helyet kapnak egyik részről a saját szerzeményeik, melyekbe beszövődnek a karácsonyi klasszikusok dallamai, másrészt lesznek igazi karácsonyi dalok is… Mindemellett Petruska András jövő évi új projektjének eleddig még sosem halott dalai is felcsendülnek - csinglingling, száncsengő - ezen jeles alkalomból.

Tehát: viszlát december 11-án a GMK-ban!


 

 

Szólj hozzá!


Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

A Zene világnapját a Klauzál Házban szeptember 29-én ünneplik: „Add a kezed" címmel a Verkli együttes ad koncertet, amelyen nem akárki lesz a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A jó zsarunak új albuma jelent meg

Josh Groban szeptember 21-én adta ki nyolcadik stúdióalbumát Bridges címmel.

Andrea Bocelli és fia duettjén sírni fogtok

Ha csak egyetlen videót nézel meg ma, ez legyen az! Andrea Bocelli legújabb dalában fiával Matteoval közösen énekli Fall On Me című dalát, ami még a legkeményebb szívű zenerajongót is azonnal leveszi a lábáról.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek