Kilóg a romkocsmasorból: TESLA

2014. december 19.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Megnéztük a Kazinczy utca új szórakozóhelyét. Eddig is láttuk, mert a befogadó épület, az Elektrotechnikai Múzeum amúgy is nagy kedvencünk (a trotechnikus mindig elek!). Mivel már a Szimpla előtt is biztonságiak posztolnak, nem volt annyira fura a sok kétajtós szekrény jelenléte, egy kicsit de.

Kilóg a romkocsmasorból: TESLA

Ahogy azt mások is megjegyezték, olyan ez az egész, mint a Hajógyáriról kiűzött arcok úgy döntöttek volna, belevetik magukat a pesti éjszaka legbulisabb részébe. Valahogy teljesen kerületidegen a dolog, de egyre-másra nyílnak a pucossabb helyek a környéken, számolva azzal, hogy van egy réteg, akinek 16 perc alatt elege lesz az aktuálisan felkapott romkocsmából, és legott valami jó kis elektronikus izébe keveredne izibe.

A Teslában nem fog csalódni. Borsos beugró, mindenhol biztonságiak, kötelező ruhatár, a hely mérteihez képest irdatlan mennyiségű pult, egyenpólós munkatársak, igényes design, egész jó zene. A megnyitón túl sokáig nem ásorogtunk, viszont megállapítottuk, hoyg egyszer azért csak visszajövünk, amikor kevesebb lesz a repivendég és több a buli.

Akár már holnap, amikor a Tesla elénk rakja első karácsonyi ajándékát a frissen nyílt prémium klubteremben, mert Ott., az életigenlő producer élő budapesti fellépése eléggé kuriózum ahhoz, hogy emelje az ünnep fényét. Zenéje kicsit mindenkihez szól, műfajtól függetlenül.

A hárombetűs művésznév mögött mosolygó brit elektro-dub mágus, Otteran Langrell személye körül az elmúlt évtizedben valóságos kultusz alakult ki: hatalmas fesztiválfellépések szerte a világon, közös alkotás Brian Eno-val, a The Orbbal, a világhírű ír énekesnővel, Sinéad O'Connorral, valamint az elektronikus pszichedélia modern pápájával, Simon Posforddal, és persze egy óriási, elkötelezett rajongótábor, amit a minden alkalommal élményszámba menő előadásainak köszönhet.

Ott. zenéje feszesen lüktető, mégis lustán tekergő, elektronika alapú dub, melyet színes hímzésként díszít számtalan műfaj egészen egyedi világgá összeolvasztott áthallása: a techno lüktetése, az ambient simogatása, népi hangszerek, törzsi dobok, dübörgő szubok és effektekkel elvarázsolt dallamfoszlányok, miközben az egészet egyfajta mély, emberi optimizmus szövi át. A határ persze nem csak az élő és a digitális hangok között mosódik el, de a nyugalom és a hatalmas, hajnalig tartó tömegtánc között is. Az átmenet minden alkalommal működik, ahogy ezt tanúsíthatja bárki, aki ott volt a tavaly decemberi teltházas koncerten az A38 Hajón, vagy a lassan minden évben a fesztivál egyik csúcspontjaként elkönyvelt ozorás-chillsátras fellépések valamelyikén.

Az estét két magyar kedvenc, Tsubi és Gorgo fogják kikerekíteni finom tempójú, táncolható elektronikáva.

Fotók: Adrián Zoltán

 


Képtár

 • Kilóg a romkocsmasorból: TESLA kép 39123
 • Kilóg a romkocsmasorból: TESLA kép 39124
 • Kilóg a romkocsmasorból: TESLA kép 39125
 • Kilóg a romkocsmasorból: TESLA kép 39126
 • Kilóg a romkocsmasorból: TESLA kép 39128
 • Kilóg a romkocsmasorból: TESLA kép 39129
 • Kilóg a romkocsmasorból: TESLA kép 39131
 • Kilóg a romkocsmasorból: TESLA kép 39133
 • Kilóg a romkocsmasorból: TESLA kép 39134
 • Kilóg a romkocsmasorból: TESLA kép 39135
 • Kilóg a romkocsmasorból: TESLA kép 39136
 • Kilóg a romkocsmasorból: TESLA kép 39137
 

 

Szólj hozzá!


Pink Floyd-tribute dolgában mi sem állunk éppen rosszul – de azért ők sem...

Pink Floyd-tribute dolgában mi sem állunk éppen...

Tehát, a világ "másik" legjobb Pink Floyd tribute show-ja, a Brit Floyd 2018-ban turnéra indul. A nekiveselkedésnek az az apropója, hogy az anya...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Visszalépett Rost Andrea: egy fiatal szoprán lesz Salome

A Szabad Tér Színház október óta Rost Andrea címszerepbeli debütálásával hirdette a Salome operabemutatót, azonban visszalépett a nagynevű magyar szoprán.

Több mint fesztivál: Kapolcska

Tehetségkutatás, tehetségnevelés, szakmai tábor és kisfesztivál is egyben az idén már második alkalommal rendezendő Kapolcska programsorozat, ahol minden a gyerekekről és a családi fontosságáról szól. És még mindig ingyen!
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek