Klippremier duplán: ColorStar és Half Note City a RoHAMban

2014. szeptember 11.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Huszáros rohammal veszi be két zenekar az egykori Metró Klub épületét ma: a ColorStar és Half Note City egyaránt klippremierrel készül a péntek esti pesti lázra.

Klippremier duplán: ColorStar és Half Note City a RoHAMban

Az 1996-ban alakult colorStar zenekar az első magyar színes televízióról nevezte el magát: a több jelentésrétegű név így egyszerre utal zenéjük "színességére", illetve a "belső film"-re, ami - elsősorban a korai - lemezeik lebegő hatású folyamatzenéinek hallgatása közben indul el a hallgatóban. A colorStar ugyanis az elsők között ötvözte az elektronikus party zene különböző irányzatait a pszichedelikus, gitáralapú pop-rockkal, koncertjeiken rendszeresen kísérletezik a zenét vizuális elemekkel erősítő megoldásokkal is, azzal a céllal, hogy fellépéseit összművészeti eseménnyé emelje.

A megalakulása óta eltelt időszakban több tagcserén is átesett zenekar a magyar popzene egyik fontos, nemzetközi ismertséggel rendelkező együttesévé vált.Hiszen amellett, hogy fellépett a legtöbb fontos magyar fesztiválon, körbejárta az ország klubjait, a csapat koncert-aktivitása túlmutat az ország határain. A colorStar bejárta Nyugat Európát, a Benelux-államokat, a Balkánt, a Zene Ünnepe rendezvénysorozat apropóján pedig eljutott Isztambulba is. Rajongói üzeneteik között az USA, az Egyesült Királyság, és az európai államok mellett olykor egészen meglepő régiók neve is felbukkan, mint pl. Nepál, Peru, Pakisztán, Szibéria.

A 2006-os, tizedik születésnapjukon készült nagyszabású, "de luxe" koncertjük felvétele dvd-n is megjelent, a filmet többször műsorára tűzte a Magyar közszolgálati televízió, és a Duna Tv.2009-ben meghívást kaptak az Mr2 Petőfi rádió "Akusztik" című műsorába, és az erre az alkalomra összerakott, világzenei ihletésű, és hangzásvilágú műsorral is nagy sikerrel koncerteztek a magyar klubokban, fesztiválokon.Szintén ebben az évben léptek fel önálló estjükkel a budapesti Művészetek Palotájában, ahol főleg a korai lemezeik hosszabb lélegzetű kompozícióira épülő műsort adtak elő, az Urbanizer Visual brigád egyedülálló, különleges vetítésével kísérve. Dalaik közül kettő is felkerült az Mr2 "Az elmúlt tíz év száz legjobb dala" elnevezésű, közönségszavazatok alapján összeállított listájára, közülük az egyik, (Roam the land) a rádió által kiadott "Egy kis hazai"című válogatás cd-n is helyett kapott. 1996 óta a csapat számos kiadványt jelentetett meg, ezek közül a 2012-es Flow című, ötödik sorlemez egyfajta korszakzáró alkotásként is felfogható, hiszen az album készítése során távozott a zenekarból két régi ember: Farkas Zoltán dobos és Szinovszki Márton billentyűs. A tagcserék után a colorStar a zenekart tovább működtető két alapító tag, Keleti András és Szalay Péter irányításával, új felállással, és felfrissített zenei koncepcióval vág neki a jövőnek.

Az 1G Records gondozásában jelent meg 2014. májusában a zenekar Reaction című kislemeze, majd augusztus végén a One more song videóklip, amit Fogarasi Gergely vezetésével a Bánkitó Fesztiválon rögzített a zenekar. Év végén a colorStar kiadja hatodik sorlemezét.

 


A Half Note City zenekar alapító tagjai a jazz blues világából érkező, kísérletező kedvű Muzsnyai Márti énekesnő és a Mona Lisa Overdrive szkafanfenderes gitárhőse Makkay Imre.

A formációra a stílusok keveredése jellemző. Az alapvetően egyszerű motívumokra épített zenei eszközök szokatlan összekapcsolása teszi egyénivé az acid jazz, space rock, trip hop vagy drum and bass stílusok egyedi zenei megjelenését, éppen ezért a Half Note City zenéje behatárolhatatlan és sajátos, mely tökéletesen működik a színpadon is.

 A 2012-ben alapított zenekar két év után nyerte el végleges felállását, a gitár, ének, dob, basszus összhangja emberileg és zeneileg most vált tökéletessé, melyet alkalmanként kiegészíthetnek scratch és elektronikus vagy billentyűs vendégelőadók. A Half Note City együttműködik a hétszeres Magyar scratchbajnok DJ Brékóval, koncertezett többek között az A38-on, a SZIN-en és a Tilos Rádió Maratonon.

Tagok: Muzsnyai Márti- ének,  Makkay Imre- gitár, zenei alapok, Pusztai István- basszusgitár,  Bordá Zoltán-dob

Eddig két albuma jelent meg Roadie és Japán címmel. Augusztus végén készült el ötödik klipje a Japán című címadó dalból, melynek hivatalos bemutatójára szeptember 12-én kerül sor a Roham Bárban.

 

  

 

Szólj hozzá!


Össznépi Örömóda-éneklés lesz a Bazilikánál szombat este

Össznépi Örömóda-éneklés lesz a Bazilikánál...

Május 25-én este – vagyis az EP-választás előestéjén – kórusban éneklik majd el Budapest belvárosában az Örömódát, az Európai Unió...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ismét buli lesz a város egyik legextrémebb koncerthelyszínén, a Müpa mélygarázsában!

Június 1-jén a Müpa mélygarázsában mutatkoznak be az immáron negyedik alkalommal meghirdetett Garázsband Fesztivál nyertesei.

A hazai könnyűzene diadala: hat magyar zenekar léphet fel idén a bécsi fesztiválon

Immáron hivatalosan is bejelentették, hogy az idei Waves Vienna egyik fókuszországa Magyarország lesz.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek