Kórus Spontánusz: százfős kórus énekli a Carmina Buranát

2013. szeptember 20.  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

Soproni és raidingi énekesekből álló százfős kórus adja elő Carl Orff népszerű oratóriumát, a Carmina Buranát Liszt Ferenc szülőhelyén, Doborjánban (ma: Raiding), a zeneszerző szülőháza mellett 2006-ban megnyílt koncertteremben szombat este.

Kórus Spontánusz: százfős kórus énekli a Carmina Buranát

A soproni Kórus Spontánusz és a raidingi Männergesangsverein közreműködésével megvalósuló hangversenyen a mű két zongorára és ütőhangszerekre írt változata hangzik el, a zongorákon zeneiskolai tanárok, az ütőkön ugyancsak tanárok és növendékeik játszanak.

A közös koncert ötlete Kocsis-Holper Zoltán karnagytól származik, aki a soproni Kórus Spontánuszt és a raidingi Männergesangsvereint egyaránt vezényli.. A Kórus Spontánusz tagjai mellett hat soproni középiskola diákjai alkotják az énekkar magyar részét.

A műsort Sopronban már kipróbálták, három teltházas előadás után lépnek fel Raidingban

A koncert első felében Giuliano Graniti olasz zongoraművész Beethoven-, Liszt- és Chopin-műveket játszik.


 

 

Szólj hozzá!


A Kiscelli Múzeum Nagy Gyula emlékének ajánlja a Fekete-Lyuk-kiállítást

A Kiscelli Múzeum Nagy Gyula emlékének ajánlja a...

Szomorú aktualitást ad ennek a tárlatnak, hogy a "Big Boss" a közelmúltban hunyt el, már nem érhette meg a megnyitót.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az opera szórakoztatóbb változata – UPeramesék Papagénóval Újpesten

Az opera manapság nem az a műfaj, amit önként választanak a fiatalok kellemes időtöltés céljából, pedig ugyanolyan szórakoztató is lehet, mint bármely más gyermekeknek szánt darab. Hábetler András operaénekes, rendező, a Magyar Állami Operaház gyermek és ifjúsági műsorai és a Budapesti Fesztiválzenekar nagy sikerű...

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Aretha Franklin emlére énekel a Harlem Gospel Choir Budapesten

Az afro-amerikai zene nagykövetei december 2-án Aretha Franklin nagysága előtt tisztelegnek és a zenei irodalom legszebb dalaiból válogatnak a MoM sportban.

Terence Hill titokban ismét nálunk járt

Arról már beszámoltunk, hogy a világsztár február 16-án ismét Magyarországra érkezik a Guido & Maurizio De Angelis koncert egyik sztárvendégeként. Azt is megírtuk, hogy kisorsolnak egy buggyt. Az új infó az, hogy a jótékonysági aukció ajánlását is elvállalta Terence Hill, melynek során titokban ismét hazánkban járt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek