Kötelező olvasmány gesztisítve: Pál utcai fiúk

2016/11/25  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Pál utcai fiúk azon kevés kötelező olvasmányok közé tartozik, melyek a mai napig megőrizték hitelességüket és időszerűségüket. A Dés László által elővarázsolt zenei világhoz Geszti Péter aktuális, ám korhű – no és Molnár Ferenchez méltó – dalszövegeket írt, Molnár Ferenc 1907-ben írt szavait pedig Grecsó Krisztián írta át színpadra.

Kötelező olvasmány gesztisítve: Pál utcai fiúk

A szerzőpáros már korábban is bizonyította: együtt gondolkodásuk, közös munkájuk sokak számára kitörölhetetlen zenei élményt eredményez. Hisznek abban, hogy A Pál utcai fiúkban olyan értékek és eszmék jelennek meg, amelyek igencsak ráférnek a mai társadalomra.

Marton László rendező teremtette meg a Vígszínházban azt a hagyományt, hogy a fiatalokat is megszólító új zenés műveket mutatnak be, teret adva a magyar zeneszerzőknek. E sorozat újabb állomása A Pál utcai fiúk.

"Mindnyájan emlékezünk az einstandolásra, amikor a vörösinges Pásztorok elrabolják Nemecsek kedvenc üveggolyóit, emlékezünk a gittegyletre, a Füvészkertre, a csatára a grundon, és Nemecsekre, aki feláldozta magát a grundért és a társaiért" - olvasható az előadás ismertetőjében.

Pál utcaiakként és vörösingesekként a Vígszínház fiatal művészei, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói, valamint a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola színész- és táncos képzésének növendékei láthatók.

Bokaként - a Jó estét nyár, jó estét szerelem és A padlás zenés főszerepeit, valamint az Óz, a csodák csodája Bádogemberét is játszó - Wunderlich József lép színpadra, Áts Ferit, a vörösingesek vezérét Józan László, Rácz tanár urat Fesztbaum Béla alakítja.

A színpadi változat létrehozásában részt vett Marton László és Radnóti Zsuzsa dramaturg, Török Sándor átdolgozásának néhány elemét felhasználva. Az előadás koreográfusa Horváth Csaba, a díszlettervező Khell Csörsz, a jelmeztervező Benedek Mari. A zeneszerző kreatív munkatársa Dés András volt.

 

„A mi feladatunk az, hogy a regény érvényességét átélhetővé tegyük a zene és a színház eszközeivel minden generáció számára. Fontosnak tartjuk, hogy az önazonosságnak, bátorságnak és önfeláldozásnak ez a tipikusan kelet-európai története meglelje a helyét a színpadon is. Bízunk benne, hogy az emberek rátalálnak, és valóban azt érzik majd, amit mi éreztünk akkor, amikor írtuk.” – nyilatkozta Geszti Péter.

Szereposztás:

Boka - Wunderlich József

Nemecsek - Vecsei Miklós

Áts Feri - Józan László

Geréb - Csapó Attila

Csónakos - Király Dániel

Barabás - Zoltán Áron

Kolnay - Tóth András

Az idősebb Pásztor - Ember Márk

A fiatalabb Pásztor - Nádas Gábor Dávid

Csele - Medveczky Balázs

Weisz - Szántó Balázs

Richter -Csiby Gergely

Leszik - Kovács Olivér

Szebenics - Tóth Máté

A Pál utcai fiúk 2016-os előadásainak jegyei nagyrészt már elfogytak, a januári előadásokra a jegyek értékesítése már nagyban folyik. Az előadás zenei anyaga viszont megvásárolható. A dalok a Vígszínházi előadás eredeti szereposztásának előadásában hallhatók. Dedikálás december 3-án 11.00-től a Vígszínházban!


Képtár

  • Kötelező olvasmány gesztisítve: Pál utcai fiúk kép 54301
 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek