Láttál-e már valaha ökomusicalt?

2017/06/28  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Ha nem, és ez eléggé valószínű, most megteheted: a Gateway to Space című űrkiállítás június elején landolt a Millenárison, és a produkció magával hozott egy különleges 3D-s vetítési technikával és látványos animációval illusztrált ökomusicalt is.

Láttál-e már valaha ökomusicalt?

„Az előadásban alkalmazott CyberGuru szoftver-hardver rendszer háromdimenziós, virtuális karakterek valós idejű interaktív kommunikációját teszi lehetővé, emberi irányítással" – mesélte Illés Gabriella producer . "A közönség azt tapasztalja majd, hogy egy háromdimenziós virtuális karakterrel folytathat interaktív kommunikációt, amely válaszol, érzelmeket fejez ki" - tette hozzá.

A történet szerint a közeli jövőben a Föld az emberi felelőtlenség miatt veszélyben van. A környezetszennyezés a természeti kincsek pazarlása végzetes következményekhez vezetett. A jövőben már nem lehet megoldani a problémát. Egyetlen megoldás lehetséges – az időutazás. Vissza kell menni a múltba – 2014- be és ott kell megakadályozni, hogy a jövőben ne történjék meg az ökológiai katasztrófa.

A furcsa kezdet után átlagosan folytatódik a történet, mint ahogyan a nyár is átlagosan kezdődik Juli és testvére számára, élvezik a vakációt,  a suli nélküli perceket, ám a nap mégsem úgy alakul, ahogyan azt ők eredetileg elképzelték. Váratlanul megjelenik FutuRobi, aki a jövőből érkezett hozzájuk és segítségül hívja őket, hogy közösen oldják meg a jövő gondjait. Így vette kezdetét egy izgalmas időutazás, amiből rengeteget tanulhattak mind a kicsik, mind a nagyok. Futurobi egy kicsi, de figyelemreméltó képességekkel rendelkező robot a jövőből, aki a jelenkori gyerekek segítségét kéri a jövőbeli problémák megoldásában. Van egy időutazó járműve (ami egyben űrhajó, repülő, tengeralattjáró, stb), és a kezébe épített nanoprojektorokkal csaknem mindent elő tud állítani, a lepkehálótól a robot alkatrészeken át a csokiig. Tud repülni, és a high-tech szemüvegével láthatatlan dolgokat is megláthat... 

Fotó: Gateway to Space Budapest


 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek