Lemaradtunk az időutazásról, segítsetek!

2013. december 02.  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

Az 1970-es, 1980-as évek undergound zeneműhelyeitől kezdve a mai hangstúdiók világáig kalauzolja el az érdeklődőket a Budapest Aszfaltprojekt új városismereti sétája, mely első alkalommal szombaton eredt a pesti underground nyomába.

Lemaradtunk az időutazásról, segítsetek!

A Titokzatos underground alkotóműhelyek című programon elsőként a '70-es és a '80-as évekbeli alkotóműhelyeket mutatják be a program szervezői.

Kiderül egyebek mellett, hogy kik voltak a focizó-zenélő "parkerek", hogyan tudott az egyetemi koncertközönség kreatív műhelyt létrehozni és miért volt érdemes akkortájt "kommunába" vonulni Szentendrére. Ezzel szemben szó lesz arról is, mit takar ma, a hozzáférhetőség korában, a politikai presszióval szembeni fellépés hiányában az underground.

Ezt követően Közép-Európa legnagyobb, városon belüli egységes, a közönség számára megközelíthetetlen aktív földalatti, összművészeti alkotóhelyszínre, a Keleti Blokk Művészeti Központ labirintusába kalauzolják el a résztvevőket. A blokkban a kulisszák mögé is be lehet majd tekinteni és műhelyről műhelyre megvizsgálni, hogyan is működik a zárt, kreatív szellemi közösség.

A Városliget mellett található épület falai mögött a szervezők bemutatják, hogyan zajlik ma a könnyűzenei rádiózás, miként dolgoznak a lemezstúdiók, hogyan készítik a filmek alá a hangokat vagy hogyan lehet megjavítani egy összetört gitárt, sőt: választ adnak arra is, mit keres a falon Kiss Tibi (Quimby) egyik festménye. Sőt, reményeink szerint egy zenekari próbába is betoppan a társaság, abban az épületben, ahol a Hangmás, a Zagar, sőt olykor a Kiscsillag is megfordul.

Az első hajó szombaton már elment, de bízunk abban, ha minél többen kitöltitek a jelentkezési lapot, újra nekierednek a  szervezők - nyomukban velünk.


 

 

Szólj hozzá!


Az Avenged Sevenfold lemondta nyári turnéját!

Az Avenged Sevenfold lemondta nyári turnéját!

Az észak-amerikai turnén a Three Days Grace és a Prophets of Rage kísérte volna el az együttest, de orvosi utasításra visszamondták a koncertsorozatot.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Chester Benningtonnak üzent a Linkin Park halálának évfordulóján

Bennington tavaly július 20-án hunyt el. A gyászoló család és barátok rá emlékeznek a szomorú évfordulón.

Nem Queen-imitátorokat keresnek, hanem egyedi produkciókat: Q-Faktor

Q-Faktor címmel negyedik alkalommal rendezik meg a Queen Zenei Tehetségkutató Versenyt. A jelentkezési határidő július 31., a döntő szeptember 1-jén lesz.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek