Év koncertje - szavazás

Lemaradtunk az időutazásról, segítsetek!

2013. december 02.  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

Az 1970-es, 1980-as évek undergound zeneműhelyeitől kezdve a mai hangstúdiók világáig kalauzolja el az érdeklődőket a Budapest Aszfaltprojekt új városismereti sétája, mely első alkalommal szombaton eredt a pesti underground nyomába.

Lemaradtunk az időutazásról, segítsetek!

A Titokzatos underground alkotóműhelyek című programon elsőként a '70-es és a '80-as évekbeli alkotóműhelyeket mutatják be a program szervezői.

Kiderül egyebek mellett, hogy kik voltak a focizó-zenélő "parkerek", hogyan tudott az egyetemi koncertközönség kreatív műhelyt létrehozni és miért volt érdemes akkortájt "kommunába" vonulni Szentendrére. Ezzel szemben szó lesz arról is, mit takar ma, a hozzáférhetőség korában, a politikai presszióval szembeni fellépés hiányában az underground.

Ezt követően Közép-Európa legnagyobb, városon belüli egységes, a közönség számára megközelíthetetlen aktív földalatti, összművészeti alkotóhelyszínre, a Keleti Blokk Művészeti Központ labirintusába kalauzolják el a résztvevőket. A blokkban a kulisszák mögé is be lehet majd tekinteni és műhelyről műhelyre megvizsgálni, hogyan is működik a zárt, kreatív szellemi közösség.

A Városliget mellett található épület falai mögött a szervezők bemutatják, hogyan zajlik ma a könnyűzenei rádiózás, miként dolgoznak a lemezstúdiók, hogyan készítik a filmek alá a hangokat vagy hogyan lehet megjavítani egy összetört gitárt, sőt: választ adnak arra is, mit keres a falon Kiss Tibi (Quimby) egyik festménye. Sőt, reményeink szerint egy zenekari próbába is betoppan a társaság, abban az épületben, ahol a Hangmás, a Zagar, sőt olykor a Kiscsillag is megfordul.

Az első hajó szombaton már elment, de bízunk abban, ha minél többen kitöltitek a jelentkezési lapot, újra nekierednek a  szervezők - nyomukban velünk.


 

 

Szólj hozzá!


Woodstock a TRIP hajóra költözik

Woodstock a TRIP hajóra költözik

Február végén immáron negyedik alkalommal elevenedik fel a 1960-as évek végi hangulat, Budapest egyik legifjabb koncerthelyszínén, a TRIP hajón...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bérczesi Robi lett az év szövegírója

Átadták az Artisjus-díjakat: Dés Lászlót életműdíjjal, Szabó Tibort (Magna Cum Laude) az év zeneszerzője, Bérczesi Róbertet (Hiperkarma) pedig az év szövegírója címmel jutalmazták hétfőn Budapesten.

Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Kicsit nem figyelünk oda, aztán már az egész net tele van azzal, hogy a Queen – pontosabban: Queen & Adam Lambert – is fellép a vasárnapi Oscar-díjátadón.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek