Ma este lesz az első 360 fokos koncert a Turbinában

2023/10/28  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Kivételes koncerthelyszínné változik a Turbina nagyterme október 28-án, szombaton. Ekkor kerül sor az első 360 fokos koncert megrendezésére, amelyet a DJ Bootsie Kvartett és Marcel adnak.

A fotó illusztráció

A koncert egyik különlegessége, hogy a színpadot 360 fokban körüljárhatja a közönség, így minden szögből láthatja a zenészeket – akár számonként változtathatja a pozícióját.

Van itt egy példa erre, izgalmasnak tűnik (és a zene is jó...) – végre valami más :)

A közreműködőkről:

DJ Bootsie

Közel három évtizedre visszatekintő zenei munkássága egy kivételesen egyedi és egységes alkotói pályát mutat, melyben mesterien keveredik az elektronikus hiphop, basszuszene, scratch, a film- és népzenei elemek, a komolyzene és nyomokban a jazz.
Az Árral Szemben hiphop pioníroktól a Zagar és Yonderboi formációin keresztül a film és alkalmazott zeneszerzésig szinte mindenben bizonyított. Egy ideje saját produkciójával járja a hazai és külföldi színpadokat, a DJ Bootsie Kvartett sodró lendületű koncertjei bővelkednek virtuóz és lélekgazdag pillanatokban, meglepő zenei fordulatokban. A zenekar ezúttal különleges helyszínen, egy a nézők számára 360 fokban körbejárható színpadon játssza el négy lemezének legjobb számait.

Programozás, Effektek, Lemezjátszó: Solymosi Vilmos DJ Bootsie
Dob: Lázár Tibor
Szaxofon, Furulya: Vázsonyi János
Ütőhangszerek, Vibrafon: Grünvald László

 

Marcel

Dudás Marcell (Marcel aka Carmel) 12 éves korában megkapta első szintetizátorát, aminek a segítségével és amerikai hip-hop dallamok felhasználásával már készültek is az első művek. Később a Bernáth/y & Sons nevű formációval játszott technót. 1997-ben jelent meg az első kislemeze, amelyet '99-ben Németországban is kiadtak. Szerzeményei rengeteg válogatásra felkerültek és számos remixfelkéréssel is megkeresték. 2000-ben jelentkezett a második albummal, és elkezdődtek az élő fellépések is. 2002 tavaszán az egyik legnevesebb londoni, független kiadóhoz szerződött, ahol 2005 márciusában megjelent a harmadik nagylemeze. Ezt követően live act-je sorra látogatta a fontosabb fesztiválokat szerte Európában. Carmel néven a szintén angol Fluis Ounce kiadónál jelentek meg főleg nujazz felvételei.

19:00 - kapunyitás
19:30-20:30 - warm up: MARCEL
20:30-22:00 - DJ Bootsie Kvartett

 

 

DJ Bootsie Kvartett, Marcel, 360, Turbina

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek