Made in Hungária - Cadillac-kísérettel

2013. június 06.  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

A rock and roll korszakot jelképező autócsodákkal rendez közös felvonulást a keszthelyi Cadillac Múzeum a Hevesi Sándor Színház Made in Hungária című előadásának szereplőivel pénteken, Zalaegerszegen.

Made in Hungária - Cadillac-kísérettel

Fenyő Miklós és Tasnádi István Made in Hungária című musicaljét februárban mutatták be Méhes László rendezésében Zalaegerszegen a Hevesi Sándor Színház nagyszínpadán. A zenés történet Fenyő Miklós életéről szól, akinek akkoriban egy-egy ilyen autó csak álom maradhatott az életében, hiszen csak Trabantok, Wartburgok "száguldoztak" Magyarországon.

A pénteki felvonuláson négy autóban utaznak majd a zalaegerszegi előadás szereplői; Gulyás Hermann Sándor, Hertelendy Attila, Bot Gábor, Barsi Márton, Katona Kornél, Kató Balázs, Zsíros Viktor, Foki Veronika, Misurák Tünde, Magyar Cecília, Mikita Zsuzsanna Lilla, Kováts Dóra, Pete Zsuzsanna, Andics Tibor és Besenczi Árpád. Az előadást - a Hevesi Színház hagyományai szerint - darabtemetés keretében június 8-án mutatják be utoljára a Zalaegerszegen.

A rendhagyó autós bemutató Garamvölgyi Gyula, a Cadillac Múzeum igazgatójának kezdeményezésére valósul meg. Felajánlásra a múlt századot jelképező kocsik érkeznek a zalai megyeszékhelyre; a konvojt az 1959-es coupe vezeti, mely jellegzetes farok kiképzésével a korszak és Amerika ikonjává vált. Felvonul két 60-as évekbeli cabrio is, a modellek Elvis Presley kedvenc autói közé tartoztak, a sort pedig egy 1974-es Calais Coupe zárja - mondta el Garamvölgyi Gyula az MTI kérdésére.

Hozzáfűzte; a keszthelyi Cadillac Múzeumban járműfejlődési kiállítást hoztak létre, amely a Cadillac keletkezésétől mutatja be az autóipar fejlődését. A múzeumban tizenkét múlt századból származó autó látható. A jármű-matuzsálemek nagy részét internetes portálokon meghirdetett árveréseken szerezték be. Valamennyi járgány működőképes, van, amelyiket eredeti állapotában állították ki, de van olyan is, amelyiket restauráltak. Felidézte, hogy a legelső amerikai típusú autót - egy 1965-67-ben gyártott, állólámpás Cadillac kabriót - 2008-ban, a házassági évfordulójukra vásárolta meg. Interneten jutott hozzá, a fotók alapján kedvező vételnek tűnt, és csak a hazaszállítás után derült ki, hogy egy nagyon rossz állapotban lévő, rozsdás roncsot vásárolt meg. Két év alatt viszont sikerült rendbe tennie, a pénteki autós felvonulást ez a fehér színű, piros kárpitos Cabrio vezeti majd.

A konvoj délután 4 órakor indul a színház főbejáratától, rövid megállót tartanak a Dísz téren, ahol az utca népe találkozhat a musical szereplőivel is.   


Képtár

  • Made in Hungária - Cadillac-kísérettel kép 13838
  • Made in Hungária - Cadillac-kísérettel kép 13839
  • Made in Hungária - Cadillac-kísérettel kép 13840
  • Made in Hungária - Cadillac-kísérettel kép 13843
  • Made in Hungária - Cadillac-kísérettel kép 13844
  • Made in Hungária - Cadillac-kísérettel kép 13845
  • Made in Hungária - Cadillac-kísérettel kép 13846
  • Made in Hungária - Cadillac-kísérettel kép 13847
 

 

Szólj hozzá!


Feltörték a 30Y kisbuszát, keresik a hangszereket!

Feltörték a 30Y kisbuszát, keresik a hangszereket!

Az indexesek vették észre és tették közzé a menedzser posztját.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Gospelkórus énekel a királyi esküvőn

Meghan Markle-lal az amerikai zene is az angol királyi esküvők ősi ceremóniájának részévé válik. A szombati templomi szertartáson az amerikai The Kingdom Choir gospelkórus is szerepel, Ben E. King, az amerikai soul néhai klasszikusának Stand By Me című dalával.

Ismét a Dürerben játszik az őrült szakállas

Off-Broadway musicalje dalaival érkezik Ben Caplan és zenekara, a The Casual Smokers május 28-án a Dürer Kertbe.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek