Menopauza 1170x180

Majka, Punanny, Margaret Island és az új generáció – hat ingyenes koncert lesz szombaton a Szabadság téren

2022/10/03  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Ma délelőtt sajtótájékoztatón jártunk, amelynek egyik nagy tanulsága, hogy Majkát és Wolfiet nem szabad egymás mellé ültetni... pedig már mindketten komoly apukák :D

Majka, Punanny, Margaret Island és az új generáció – hat ingyenes koncert lesz szombaton a Szabadság téren

De hoztunk pár, ennél azért valamivel bölcsebb meglátást, mindegyik a szombati nagyon nagy koncerttel és a Yettel mentorprogramjával kapcsolatos.

Kezdjük az utóbbival. Illetve, előbb egy kitérő az "ez is csak egy reklám" típusú kommentek elé. Tény, hogy mindez a telekommunikációs cégnek kiváló reklámlehetőség, de szerintünk simán "megverhet az isten" minket olyan promóciókkal, ahol 6 zenekar kap fellépési lehetőséget hatalmas közönség előtt, s ez utóbbiaknak mindezért egy fillért sem kell fizetniük...

De ennél azért több is rejlik a dolog mögött: ahogy arról már beszámoltunk, a Yettel felkért három már igencsak befutott zenekart/előadót, hogy vegyen a szárnyai alá a saját régiójából, városából egy-egy olyan bandát, akiknek még jól jön a "nagyok" népszerűsége által biztosított trambulin.

A párosítás így alakult:

Majka – Perrin,

Punanny Massif – Kacaj

Margaret Island – The Pontiac.

Mindezt ne úgy képzeljük, hogy a nyakukba vették a várost, és nekiálltak partnert keresni maguknak: ezek a párosok már felléptek/turnéztak együtt. A cég jóvoltából nyáron már felléphettek a saját városukban is együtt, most egy nagy gála keretében mindannyian színpadra állnak szombaton a Szabadság téren.

A Yettel Stage koncerttel kapcsolatos sajtóeseményen többször is elhangzott, hogy ezt a fajta együttműködést ne valami atyáskodós, tutimondós dolognak képzeljük: a közös fellépések lehetőséget adtak, adnak arra, hogy egy csomó olyan fogást elleshessenek a nagyob  rutinnal rendelkező zenekaroktól (Vuk és Karak :) ), ami nem csak a zenére magára, hanem például a közönséggel és a stábbal való kommunikációra is vonatkozik. Ezt ugyanis csak élőben lehet megtanulni... De nyilván az igazi nagy durranás a többezres nézősereg.

Majka hozzátette azt is, hogy mindez persze nem jelenti azt, hogy innen a pályájuk nyílegyenesen hasít felfelé: ez csak egy lehetőség a bemutatkozásra, a közönségüket aztán maguknak kell megszerezniük és megtartaniuk a zenéjükkel, a kiállásukkal, a hozzáállásukkal. Azt is elmondta, hogy neki magának vagy 10 évbe került bejutnia a sztárelőadók közé. A Punannys Wolfie azt is megjegyezte, hogy bár sokaknak megy a dolog a világban enélkül is ideig-óráig, a zene szeretete, a zene és a közönség iránti alázat nélkül a pályán maradni és szeretve lenni csaknem lehetetlen. A Margaret Island pedig bevallotta, hogy nekik ilyen kiugrási lehetőségük nem volt, de amikor először töltötték meg önállóan a Parkot az után, hogy a Punanny vendégei voltak ugyanott, azért az király érzés volt...

A három " feltörekvő" zenekarnak talán még várnia kell egy kicsit erre az élményre, de roppant szimpatikusak, s a zenéjük alapján is helyük van a magyar zene palettáján, megérdemlik ezt a "gyorsítót", nézzétek meg őket szombaton élőben vagy streamelve, és/vagy hallgassatok bele a dalaikba (a nevükre kattintva eléritek egy-egy számukat.)

Ami pedig a szombatot illeti, ez lesz a menetrend:

14:45 – Margaret Island
16:10 – The Pontiac
17:20 – Punnany Massif
18:45 – Kacaj
19:55 – Perrin
21:05 – Majka

Majkának amúgy ez lesz az utolsó fellépése, mielőtt téli álomra megy: egészen áprilisig nem koncertezik, mert ahogy mondta, ezt az egészet addig szeretné csinálni, amíg minden percét élvezi, és ehhez néha el kell távolodni tőle. Meg pihenni sem árt... A feltörekvő hármas még persze nem tart itt, nekik télen-nyáron jó sok koncertet kívánunk!

 

 

 

 

 

 

Majka, Punanny Massif, Margaret Island, előzenekar, feltörekvő zenekar, Perrin, Yettel Stage 5G, Kajac, Pontiac, ingyenes

 

 

Szólj hozzá!


Edinburghban földrengést okozott Taylor Swift – pontosabban a koncertek közönsége

Edinburghban földrengést okozott Taylor Swift –...

Próbáljuk felvidítani azokat egy hírrel, akik még szomorkodnak a tegnapi skót kockás, nagy zakó miatt: mérhető földmozgást idéztek elő Taylor...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Minden koncertről ki kellene tiltani a telefonokat

Hogy elkerüljék a tavalyi botrányt, a szervező már jó előre szólt – mi is csatlakoztunk az infóátadáshoz –, hogy a TOOL koncertje alatt mindenki tegye el a telefonját, mert ki fogják rakni a helyéről azt, aki előveszi.

Elmarad az augusztusi Margó Fesztivál

A szervezők a közösségi médián keresztül értesítették a közönséget, hogy a Margó történetében először le kell mondaniuk egy fesztivált, így a zalai Margófeszt (2024. augusztus 15-17.) elmarad.
Új koncertek