Majka, Punanny, Margaret Island és az új generáció – hat ingyenes koncert lesz szombaton a Szabadság téren

2022/10/03  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Ma délelőtt sajtótájékoztatón jártunk, amelynek egyik nagy tanulsága, hogy Majkát és Wolfiet nem szabad egymás mellé ültetni... pedig már mindketten komoly apukák :D

Majka, Punanny, Margaret Island és az új generáció – hat ingyenes koncert lesz szombaton a Szabadság téren

De hoztunk pár, ennél azért valamivel bölcsebb meglátást, mindegyik a szombati nagyon nagy koncerttel és a Yettel mentorprogramjával kapcsolatos.

Kezdjük az utóbbival. Illetve, előbb egy kitérő az "ez is csak egy reklám" típusú kommentek elé. Tény, hogy mindez a telekommunikációs cégnek kiváló reklámlehetőség, de szerintünk simán "megverhet az isten" minket olyan promóciókkal, ahol 6 zenekar kap fellépési lehetőséget hatalmas közönség előtt, s ez utóbbiaknak mindezért egy fillért sem kell fizetniük...

De ennél azért több is rejlik a dolog mögött: ahogy arról már beszámoltunk, a Yettel felkért három már igencsak befutott zenekart/előadót, hogy vegyen a szárnyai alá a saját régiójából, városából egy-egy olyan bandát, akiknek még jól jön a "nagyok" népszerűsége által biztosított trambulin.

A párosítás így alakult:

Majka – Perrin,

Punanny Massif – Kacaj

Margaret Island – The Pontiac.

Mindezt ne úgy képzeljük, hogy a nyakukba vették a várost, és nekiálltak partnert keresni maguknak: ezek a párosok már felléptek/turnéztak együtt. A cég jóvoltából nyáron már felléphettek a saját városukban is együtt, most egy nagy gála keretében mindannyian színpadra állnak szombaton a Szabadság téren.

A Yettel Stage koncerttel kapcsolatos sajtóeseményen többször is elhangzott, hogy ezt a fajta együttműködést ne valami atyáskodós, tutimondós dolognak képzeljük: a közös fellépések lehetőséget adtak, adnak arra, hogy egy csomó olyan fogást elleshessenek a nagyob  rutinnal rendelkező zenekaroktól (Vuk és Karak :) ), ami nem csak a zenére magára, hanem például a közönséggel és a stábbal való kommunikációra is vonatkozik. Ezt ugyanis csak élőben lehet megtanulni... De nyilván az igazi nagy durranás a többezres nézősereg.

Majka hozzátette azt is, hogy mindez persze nem jelenti azt, hogy innen a pályájuk nyílegyenesen hasít felfelé: ez csak egy lehetőség a bemutatkozásra, a közönségüket aztán maguknak kell megszerezniük és megtartaniuk a zenéjükkel, a kiállásukkal, a hozzáállásukkal. Azt is elmondta, hogy neki magának vagy 10 évbe került bejutnia a sztárelőadók közé. A Punannys Wolfie azt is megjegyezte, hogy bár sokaknak megy a dolog a világban enélkül is ideig-óráig, a zene szeretete, a zene és a közönség iránti alázat nélkül a pályán maradni és szeretve lenni csaknem lehetetlen. A Margaret Island pedig bevallotta, hogy nekik ilyen kiugrási lehetőségük nem volt, de amikor először töltötték meg önállóan a Parkot az után, hogy a Punanny vendégei voltak ugyanott, azért az király érzés volt...

A három " feltörekvő" zenekarnak talán még várnia kell egy kicsit erre az élményre, de roppant szimpatikusak, s a zenéjük alapján is helyük van a magyar zene palettáján, megérdemlik ezt a "gyorsítót", nézzétek meg őket szombaton élőben vagy streamelve, és/vagy hallgassatok bele a dalaikba (a nevükre kattintva eléritek egy-egy számukat.)

Ami pedig a szombatot illeti, ez lesz a menetrend:

14:45 – Margaret Island
16:10 – The Pontiac
17:20 – Punnany Massif
18:45 – Kacaj
19:55 – Perrin
21:05 – Majka

Majkának amúgy ez lesz az utolsó fellépése, mielőtt téli álomra megy: egészen áprilisig nem koncertezik, mert ahogy mondta, ezt az egészet addig szeretné csinálni, amíg minden percét élvezi, és ehhez néha el kell távolodni tőle. Meg pihenni sem árt... A feltörekvő hármas még persze nem tart itt, nekik télen-nyáron jó sok koncertet kívánunk!

 

 

 

 

 

 

Majka, Punanny Massif, Margaret Island, előzenekar, feltörekvő zenekar, Perrin, Yettel Stage 5G, Kajac, Pontiac, ingyenes

 

 

Szólj hozzá!


Felismernél egy mesterséges intelligencia által írt dal?

Felismernél egy mesterséges intelligencia által írt dal?

Vajon még képesek vagyunk megkülönböztetni a mesterséges intelligencia és az igazi dalszerzők által írt dalokat? Erre a kérdésre keresi a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Visszatér Budapestre Sir Rod Stewart

2018-ban ott voltunk az arénás koncertjén, aztán pár évvel később is erre járt: nem megerősített infók szerint énekelt egy puccos esküvőn mintegy 300 milláért – de most megint mindenkinek dalolni fog, nem csak az ifjú párnak: a legnagyobb slágerit hozza el 2024. június 22-én lép az MVM Dome-ba.

Vigyázó fületek Barbira vessétek!

Nádas Barbara (Barbi Nadas a YT-on) nem ismert név a magyar poppiacon. Annyira nem, hogy még lemeze sincsen, csak egy lemeznyi muzsikája. Ez az Analog Music Cafe-s koncertje volt az első önálló koncertje. Fellépése már volt sok, én két előadását láttam itt-ott.  Moha bácsi nagyon szubjektív koncertbeszámolója következik a Barbara...

Kiss Tibiék a Marczibányi téren szülinapoznak

Kiss Tibi és akusztikus zenekara, az Aranyakkord idén ünnepli 5. születésnapját, ez alkalomból pedig felkerekednek, hogy körbemuzsikálják az országot, sőt még a határain túl is találkozhatunk velük idén. Október 7-én Budapesten a sor, ahol a Marczibányi Téri Művelődési Központban hallhatjuk a trió koncertjét.
Új koncertek