A legjobb dolog, ami a nyári fesztiválszezon végén történhetett velünk: BALKAN:MOST

Csak kapkodtuk a fejünket nyáron, hogy a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat milyen koncerteket, eseményeket kínált. Az volt a jó az egészben, hogy nem csak ránk zúdítottak egy raklap koncertet, ez lett volna a legkönnyebb megoldás, hanem jól érzékelhető kreatív koncepció – és kellő mennyiségű EU által biztosított pénz – állt a rendezvények mögött. Ilyen az, amikor a kiemelkedő költségvetés és a határozott szakmai szándék (+felkészültség és munka) nemhogy kielégíti, de fel is csigázza a közönség érdeklődését.

A legjobb dolog, ami a nyári fesztiválszezon végén történhetett velünk: BALKAN:MOST
No escape from Balkan – ingyenes koncerttel jön a Dubioza!

No escape from Balkan – ingyenes koncerttel jön a Dubioza és egy csomó remek zenekar

Nyárzáró zeneünnepként rendezik meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program legfontosabb világzenei programját, amely a térség sokszínű arcát mutatja be. A műfajokban és a jellegzetes balkáni életérzésben gazdag BALKAN:MOST Fesztivál szeptember 7-9. között...
 
 Pillanatkép a júniusi 24-i koncertről (Természetre hangolva/FB)

Bányató, arborétum, kőkráter – koncertek a természetre hangolva

A Veszprém-Balaton 2023 EKF Kulturális és művészeti pályázati projekt keretein belül valósulhat meg a Természetre hangolva akusztikus koncertsorozat – májusban kezdődött és egészen szeptemberig tart.
 
 
A Carson Coma és a Neoton família is koncertet ad az Óbudai Nyár nyitóhétvégéjén

A Carson Coma és a Neoton família is koncertet ad az Óbudai Nyár nyitóhétvégéjén

A rendezvénysorozat több helyszínen is folyik majd, a Fő téri nagyszínpadon kívül a Luppa Beachen, az Esernyősben, az aquincumi romkertben, a Római-parton és többek között a békásmegyeri piacon is. A rendezvények ingyenesek.
 
Fotó: Gyerek Sziget

Háromnapos fesztivállal indítja a vakációt a gyerekek Szigete

A Hajógyári-sziget árnyas fái közt az ország egyik legnagyobb, ingyenes családi rendezvénye lesz népszerű előadók koncertjével, bábszínházzal, tánccal, vetélkedővel, sportprogrammal, zsonglőrökkel és artistákkal, ugrálóvárral, kézműves foglalkozásokkal és még rengeteg...
 
Jön, jön, jön a Belfeszt – már kész a Szabadság téri nagyszínpad programja!

Jön, jön, jön a Belfeszt – itt a Szabadság téri nagyszínpad programja!

A pünkösdi hétvégét követően, június 2-4-ig hat színpadon rengeteg zenei programmal, gasztro-élményekkel és irodalommal vár minden érdeklődőt a főváros legnagyobb szabadtéri ingyenes rendezvénysorozata a 15. Belvárosi Fesztivál.
 
A Budapest Jazz Club ingyenes koncerttel várja április 30-án a közönséget

A Budapest Jazz Club ingyenes koncerttel várja április 30-án a közönséget

A hazai kezdeményezésű UNESCO Nemzetközi Jazznap megünneplésére rendezett koncertfolyam a Covid miatt tavaly és az azt megelőző évben még a virtuális térbe kényszerült, ám idén végre újra élőben ünnepelhetjük a műfajt, mely keretében a Budapest Jazz Club ingyenes koncerttel...
 
 
Fotó: Concerto Budapest/FB

Ingyenes adventi koncertekek a fővárosban

Nyolc helyszínen ad ingyenes adventi koncertet a Concerto Budapest december 9. és 16. között Budapesten a Mozart Planet program részeként.
 
 Ingyenes karácsonyi koncert lesz a Bazilikában

Ingyenes karácsonyi koncert lesz a Bazilikában

Különleges zenei eseménynek ad otthont december 21-én, este 8 órától Budapest egyik ikonikus épülete, a Szent István Bazilika. 
 
Majka, Punanny, Margaret Island és az új generáció – hat ingyenes koncert lesz szombaton a Szabadság téren

Majka, Punanny, Margaret Island és az új generáció – hat ingyenes koncert lesz szombaton a Szabadság téren

Ma délelőtt sajtótájékoztatón jártunk, amelynek egyik nagy tanulsága, hogy Majkát és Wolfiet nem szabad egymás mellé ültetni... pedig már mindketten komoly apukák :D
 
 Mozart Planet: Ingyenes koncertsorozatot indít a Concerto Budapest a Balatonnál

Mozart Planet: Ingyenes koncertsorozatot tart a Concerto Budapest a Balatonnál

A Concerto Budapest zenekar augusztus 11. és 14. között, csütörtöktől vasárnapig nyolc balatoni helyszínen, Balatonalmádiban, Balatonföldváron, Balatonkeresztúron, Balatonszemesen, Hévízen, Keszthelyen, Révfülöpön, valamint Vászolyon ad ingyenes koncertet. A Mozart Planet programjában...
 
Fotó: Falusi Mariann/FB

Ingyenes nyáresti előadások a Szent István Parkban

Már Fenyő Miklós is megénekelt, hogy "a legszebb pesti nyár" Angyalföldön jár, és a XIII. kerület szereti a zenét. Olyannyira, hogy a nyáron ingyenes esti előadásokat, koncerteket és utcabált is szerveznek majd a környékbeliek örömére.
 
Roby Lakatos és zenekara koncertet ad az utcán: zenél a Ráday!

Roby Lakatos és zenekara koncertet ad az utcán: zenél a Ráday!

Június 25-én színes-zenés, utcai táncbemutatóval egybekötött forgatag fogadja majd a vendégeket a Ráday utcában, ahol a programok ingyenesek lesznek.
 
Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek