Maluma és Alvaro Soler után Juanes is elhozza a latin életérzést Magyarországra

2019/05/03  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Újabb latin bomba robban hazánkban, ugyanis július 22-én életében először látogat el hozzánk a La Camisa Negra szülőatyja, a kolumbiai szívtipró és Grammy-gyűjtő Juanes!

Fotó: Juanes Facebook

Úgy tűnik, idén is a latin macsók gyülekezőhelye lesz Magyarország, hisz az Arénába érkező Maluma és a SZINen koncertező Alvaro Soler után a kétezres évek egyik legnagyobb slágerének megalkotója, a kolumbiai származású Juanes is tiszteletét teszi ezen a mérsékelt éghajlaton.

Az idén 47. szülinapját ünneplő sztár Juan Esteban Aristizábal Vásquez néven látta meg a napvilágot Kolumbiában. Már a nyolcvanas évek végétől hivatásszerűen foglalkozott a zenéléssel, saját rockbandát alapított Ekhymosis néven, de néhány évnyi közös munka után rájött, hogy ez nem az az út, amit követnie kell. 2000-ben jelentette meg első szólóalbumát Fíjate Bien címmel, ami kolumbiában sokáig listavezető volt, és 3 Latin Grammy-t is hozott a konyhára.

Az igazi áttörést, és egyben a világhírnevet harmadik albumának köszönheti, ami 2004-ben jelent meg Mi Sangre címmel, rajta az azóta gigaslágerré növő "La Camisa Negra" dallal. Innentől nem volt megállás, szép lányok/asszonyok millióinak rabolta el szívét, ugyanakkor a szakma is rendre elhalmozta díjakkal. Fellépett a 2006-os német rendezésű focivébé gáláján, 2007-ben a Nobel-békedíj átadó koncerten Norvégiában, készített duettet Tony Benett, majd Colbie Caillat társaságában, és még arra is volt ideje, hogy felszólaljon az Európai Parlamentben Kolumbia népének érdekében.

A háromgyermekes, vegetáriánus apuka összesen 20 Latin Grammy, és két Grammy-díj büszke tulajdonosaként 2017-ben jelentetett meg utoljára friss stúdióalbumot Mis Planes Son Amarte címmel, ami a Billboard latin listáján az első helyig kúszott.

A július 22-ei Budapest Parkos koncertjére május 6-án 10 órakor indul a jegyvásárlás.

Juanes, Budapest Park, koncert, 2019, latin pop, La Camisa Negra

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek