Meg kell a húrnak szakadni: Ati EDGE and the Shadowbirds a Kuplungban

2015. május 05.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A zenei műfajok között bolyongva találunk olyanokat, amelyeket hazai bandák is világszínvonalúan képviselnek. Ilyen műfaj például a rockabilly, aminek számos követője akad Magyarországon is. Az Ati EDGE and the Shadowbirds egy érdekes színfoltja ennek a világnak.

Meg kell a húrnak szakadni: Ati EDGE and the Shadowbirds a Kuplungban

Zenéjükben ötvöződik a vad rockabilly, a korai rock and roll és az őrült psychobilly, néhol surf betétekkel kiegészülve. Igazi, táncolós-bulizós zene, trió felállással, egy ügyes női nagybőgőssel. Igaz a banda többnyire külföldön játszik, azért az itthoni közönségre is szakítanak egy kis időt: legközelebb május 8-án a Király utcai Kuplungban tartják a lemezbemutató koncertjüket.

Ha nem ismernéd a bandát, Ati EDGE az amerikát, brazílliát és ez mellett 33 országot végigturnézott The Silver Shine nevű magyar banda gitárosa, az amerikai legendás gitárgyártó cég, a GRETSCH endorsere. A nagybőgő húrjait nem más, mint a Silver Shine-ból már jólismert Krista Kat tépi majd és a 2007-es indulás óta frissen visszatért Rolee fogja ütni a bőröket.

Május elején már bemelegítettek a lemezbemutatóra Speyerben, a stílus egyik legnagyobb fesztiválján játszottak, és pár nappal a hazai koncert után indul majd egy 3 hetes lemezbemutató Európa-turnéra, amin rengeteg spanyol dátum mellett lesznek koncertek Olaszországban, Németországban és Franciaországban is.

Az új lemez április 15-én jelent meg a stílusban élenjáró, angol Rhythm Bomb Records gondozásában "Old Cars, Tattoos, Bad Girls and Wild Guitars"címmel. A koncerten a 11 új pörgős, garázs rockabilly tétel mellett természetesen a régi számok nagyrésze és egy rakás feldolgozás is helyet kap majd.

Vendégként az őrült, nagybőgő gyújtogató, 2009-ben alakult Naked Truckers szántja fel a színpadot. A háromtagú rock'n'roll zenekar a korai blues-t ötvözi a rockabilly ritmusával, és a modern punk-rockkal. Látványos show-elemekkel tarkított előadásaik és az együttest övező botrányok nyomán a trio a lázadó zene igazi megtestesülésévé vált.


Képtár

  • Meg kell a húrnak szakadni: Ati EDGE and the Shadowbirds a Kuplungban kép 42408
  • Meg kell a húrnak szakadni: Ati EDGE and the Shadowbirds a Kuplungban kép 42410
 

 

Szólj hozzá!


Varga Viktor gyerekkorában temetéseken énekelt

Varga Viktor gyerekkorában temetéseken énekelt

Kevesen tudják, hogy Varga Viktor operaénekesnek is tanult, aztán a jazz felé fordult. Ha nem zenél, akkor fest vagy szobrászkodik, pihenésként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Radiohead-et és Erasure-t játszik a véletlenül alakult belga kamarazenekar – jönnek!

Az Echo Collective szinte pár hónap alatt tört be a kortárs színtérre: 2018 elején majdnem egyszerre jelentettek meg egy újragondolt Erasure-lemezt, illetve a Radiohead Amnesiacjének áthangszerelt verzióját. 2019. február 26-án az A38-on megmutatják az egyiket élőben is...

Klippremier 43 előadóval: az Animal Cannibals összerántotta az MC-szcénát

Nem, most ez nem karácsony és/vagy jótékonyság: immáron hagyomány, hogy a Kannibálok 10 évenként gondolnak egy nagyot, és összetrombitálják a magyar rapelőadók krémjét. Most ismét időszerű volt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek