Meg kell a húrnak szakadni: Ati EDGE and the Shadowbirds a Kuplungban

2015. május 05.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A zenei műfajok között bolyongva találunk olyanokat, amelyeket hazai bandák is világszínvonalúan képviselnek. Ilyen műfaj például a rockabilly, aminek számos követője akad Magyarországon is. Az Ati EDGE and the Shadowbirds egy érdekes színfoltja ennek a világnak.

Meg kell a húrnak szakadni: Ati EDGE and the Shadowbirds a Kuplungban

Zenéjükben ötvöződik a vad rockabilly, a korai rock and roll és az őrült psychobilly, néhol surf betétekkel kiegészülve. Igazi, táncolós-bulizós zene, trió felállással, egy ügyes női nagybőgőssel. Igaz a banda többnyire külföldön játszik, azért az itthoni közönségre is szakítanak egy kis időt: legközelebb május 8-án a Király utcai Kuplungban tartják a lemezbemutató koncertjüket.

Ha nem ismernéd a bandát, Ati EDGE az amerikát, brazílliát és ez mellett 33 országot végigturnézott The Silver Shine nevű magyar banda gitárosa, az amerikai legendás gitárgyártó cég, a GRETSCH endorsere. A nagybőgő húrjait nem más, mint a Silver Shine-ból már jólismert Krista Kat tépi majd és a 2007-es indulás óta frissen visszatért Rolee fogja ütni a bőröket.

Május elején már bemelegítettek a lemezbemutatóra Speyerben, a stílus egyik legnagyobb fesztiválján játszottak, és pár nappal a hazai koncert után indul majd egy 3 hetes lemezbemutató Európa-turnéra, amin rengeteg spanyol dátum mellett lesznek koncertek Olaszországban, Németországban és Franciaországban is.

Az új lemez április 15-én jelent meg a stílusban élenjáró, angol Rhythm Bomb Records gondozásában "Old Cars, Tattoos, Bad Girls and Wild Guitars"címmel. A koncerten a 11 új pörgős, garázs rockabilly tétel mellett természetesen a régi számok nagyrésze és egy rakás feldolgozás is helyet kap majd.

Vendégként az őrült, nagybőgő gyújtogató, 2009-ben alakult Naked Truckers szántja fel a színpadot. A háromtagú rock'n'roll zenekar a korai blues-t ötvözi a rockabilly ritmusával, és a modern punk-rockkal. Látványos show-elemekkel tarkított előadásaik és az együttest övező botrányok nyomán a trio a lázadó zene igazi megtestesülésévé vált.


Képtár

  • Meg kell a húrnak szakadni: Ati EDGE and the Shadowbirds a Kuplungban kép 42408
  • Meg kell a húrnak szakadni: Ati EDGE and the Shadowbirds a Kuplungban kép 42410
 

 

Szólj hozzá!


Újabb zenész halt meg klipforgatás közben

Újabb zenész halt meg klipforgatás közben

A Blikk értesülése szerint a Texas állambeli Houstonban halálos lövés érte Justin Carter country zenészt. A 35 éves férfit saját fegyvere...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Blues for Jenő – összefogás-koncert lesz a Kobuciban Fekete Jenőért

A hazai blues talán legnagyobb hatású előadója,Fekete Jenő nemrég elkeseredett posztot tett közzé: gerincproblémái miatt hónapokig nem tud fellépni, így komoly anyagi nehézségei támadtak, hiszen a koncertezés jelenti számára az egyetlen bevételi forrást. Mivel segíthetnének a zenésztársak, ha nem a zenéléssel...

Ingyenes Demjén Ferenc, Magna Cum Laude és Supernem koncertekkel nyit a Plázs!

Alig két hónap, és nyit Siófok legkedveltebb szabadtéri szórakozóhelye, a Plázs, ahol idén fellép többek közt Demjén Ferenc, a Magna Cum Laude, a Halott Pénz és Majka is.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek