Menopauza 1170x180

Metalcore-rajongók, nagy hírünk van!

2018/02/16  ·   Ajánló   ·  Simonyi Éva

2016 után idén végre ismét ellátogat hozzánk a metalcore egyik legnagyobb képviselője, a Killswitch Engage.

Metalcore-rajongók, nagy hírünk van!

Az amerikai metalcore együttes az Overcast és az Aftershock bandák megszűnését követően alakult meg 1999-ben. A jelenlegi felállásban az énekes Jesse Leach, a basszista Mike D'Antonio, a gitárosok Adam Dutkiewicz, illetve Joel Stroetzel, a dobos pedig Justin Foley. A Killswitch Engage elsősorban metalcore-t játszik, a hangzást extrém metal és hardcore elemekkel kiegészítve.

A 2004-ben kiadott The End of Heartache lemezükkel váltak igen népszerűvé, amely aranylemez lett az USA-ban 500.000 eladott példányszámmal. A címadó számot Grammy-díjra is jelölték.

A csapat sikerrel lépett fel már a legnagyobb fesztiválokon; úgymint a Soundwave Festival, Wacken Open Air, Reading and Leeds Festivals, Ozzfest, Download Festival, Rock on the Range, Rock Am Ring, Mayhem Festival, Monsters of Rock, Pointfest, Knotfest és a Heavy MTL.

A banda több mint 4 millió albumot adott el idáig csak az Egyesült Államokban, és az amerikai heavy metal újhullámos képviselőiként tartják őket számon.

A Killswitch Engage jelenleg nyolcadik albumának felvételein dolgozik, ami 2018 folyamán fog megjelenni.

Legutóbb két éve nyáron adtak koncertet a Budapest Parkban karöltve a Bury Tomorrow és August Burns Red zenekarokkal. Idén az Akváriumban fognak nagy bulit csapni.

Az előzenekar(ok) bejelentésére még várnunk kell, azonban a legutóbbi koncertsorozat alapján nem kell aggódnunk, egész biztosan remek zenekarok fogják felpörgetni a közönséget!

A jegyelővétel 02.19-én indul.

Killswitch Engage, metalcore, külföldi fellépő, Akvárium

 

 

Szólj hozzá!


Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Az MVM Classic&Club sorozat „Éjszaka az állatkertben” című koncertje zenei kalandozásra hívja a közönséget november 14-én a Magyar Zene...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Menni kéne – országos turnén a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Országos turnéra indul 2025. januárjában a hazai rockmusical műfajának alapvetése, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című, immár kultikus sikerdarab, hogy örökérvényű dalaival betöltse a vidéki nagyvárosok legnagyobb arénáit és a Budapest Sportarénát. A főbb szerepeket ezúttal Szabó Kimmel Tamás, Trokán Nóra,...

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Úgy tűnik, nagyon bejött a dél-koreaiaknak a Nagy Emma Quintet

Első magyar jazz zenekarként, kirobbanó sikerrel mutatkozott be a Nagy Emma Quintet a dél-koreai Jarasum Jazz Fesztiválon.

Al Bano-tól a Valmarig: a kolbászgyúrás mellett koncertek is lesznek a hétvégi Csabai Kolbászfesztiválon

Október 24. és 27. között rendezik meg Békéscsaba egyik legnagyobb gasztronómiai eseményét, a 27. Csabai Kolbászfesztivált.
Új koncertek