Menopauza 1170x180

Metalcore-rajongók, szevasztok: az August Burns Red visszatér!

2018/09/20  ·   Ajánló   ·  Simonyi Éva

November 27-e ünnepnap lesz a metalcore kedvelőinek, ugyanis ismét hazánkba látogat az August Burns Red. A srácok az Akvárium Klub Nagyszínpadáról pörgetik majd a bulit.

Metalcore-rajongók, szevasztok: az August Burns Red visszatér!

A pennsylvaniai együttes idén ünnepli megalakulásának 15. évfordulóját. Ez idő alatt 8 albumot adtak ki, legutóbbit “Phantom Anthem” címmel tavaly. Örülhetünk, hiszen a The European Phantom Anthem Tour során szerencsére Budapest sem maradt ki a koncerthelyszínek közül. Idén egyébként már láthattuk őket, márciusban a Barba Negrában álltak színpadra, azonban a magyar közönség mindig megmutatja a srácoknak, hogy ide érdemes visszajönni, hiszen látható, hogy a zenekar szívesen tér vissza hozzánk akár évente többször is.

 

A zenekar stílusát tekintve metalcore, azonban sok helyen találkozhatunk a keresztény metal besorolással is, hiszen az együttes tagjai vallásosak, és ez megjelenik a zenéjükben is. JB Brubaker, a zenekar gitárosa viszont egyszer így nyilatkozott a Shout! magazinnak: “a kereszténység egy vallás, nem pedig egy zenei műfaj. A zene magáért beszél. Nem azért zenélünk, hogy a rajongók megtérjenek, nem ez a célunk. Az együttes elsőszámú célja a szórakoztatás.”

Az ABR 2003-as megalakulását követően 2 évvel már meg is jelent az első lemez, azonban csak később érte el őket a siker: a 2007-es “Messengers” debütálása hozta meg számukra a szélesebb körben való ismertséget, az albummal ugyanis felkerültek a Billboard 200-as listájára (pontosabban a 81. helyre). 2017-ben a lemez 10. évfordulóját egy turnéval ünnepelték meg.

“Rescue & Restore” (2013) albumuk a Billboard 200-as listáján a 9. helyén debütált, míg a Billboard Top Christian Album (Legjobb Keresztény Album) listán a 2. helyet szerezte meg, ebben a kategóriában a Skillet “Rise” albuma előzte meg őket. A 2015-ös “Found in Far Away Places” ugyanúgy a 9. helyen debütált, ez lett a 2. albuma a srácoknak a Billboard TOP 10-esén belül. Ezen felül az albummal sikerült megszerezni az első helyet a Billboard Top Christian Album, a US Top Hard Rock Albums, a US Independent Albums, és a US Top Rock Albums listákon! A tavalyi “Phantom Anthem” a 19. helyen debütált a Billboard 200-on, de a Legjobb Keresztény Album listán szintén az első helyet szerezték meg a srácok!
Fantasztikus teljesítményükön és eredményeiken szinte hab a tortán a két Grammy-jelölés: 2016-ban a “Legjobb Metal Előadás” kategóriában (Best Metal Performance) az "Identity" című dalukkal, illetve ugyanezen kategóriában 2018-ban az "Invisible Enemy"-vel voltak esélyesek a díjra (végül egyik jelölést sem váltották szobrocskára, de ez nem von le az érdemeikből).

Dalaikban a pozitív üzenetet a metalcore stílusjegyeit viselő zenéjükön keresztül közvetítik.

Mottójuk: dühös zene boldog embereknek!

 

 

 

 

 

August Burns Red, Akvárium, metalcore, keresztény metal

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek