Metalcore-rajongók, szevasztok: az August Burns Red visszatér!

2018/09/20  ·   Ajánló   ·  Simonyi Éva

November 27-e ünnepnap lesz a metalcore kedvelőinek, ugyanis ismét hazánkba látogat az August Burns Red. A srácok az Akvárium Klub Nagyszínpadáról pörgetik majd a bulit.

Metalcore-rajongók, szevasztok: az August Burns Red visszatér!

A pennsylvaniai együttes idén ünnepli megalakulásának 15. évfordulóját. Ez idő alatt 8 albumot adtak ki, legutóbbit “Phantom Anthem” címmel tavaly. Örülhetünk, hiszen a The European Phantom Anthem Tour során szerencsére Budapest sem maradt ki a koncerthelyszínek közül. Idén egyébként már láthattuk őket, márciusban a Barba Negrában álltak színpadra, azonban a magyar közönség mindig megmutatja a srácoknak, hogy ide érdemes visszajönni, hiszen látható, hogy a zenekar szívesen tér vissza hozzánk akár évente többször is.

 

A zenekar stílusát tekintve metalcore, azonban sok helyen találkozhatunk a keresztény metal besorolással is, hiszen az együttes tagjai vallásosak, és ez megjelenik a zenéjükben is. JB Brubaker, a zenekar gitárosa viszont egyszer így nyilatkozott a Shout! magazinnak: “a kereszténység egy vallás, nem pedig egy zenei műfaj. A zene magáért beszél. Nem azért zenélünk, hogy a rajongók megtérjenek, nem ez a célunk. Az együttes elsőszámú célja a szórakoztatás.”

Az ABR 2003-as megalakulását követően 2 évvel már meg is jelent az első lemez, azonban csak később érte el őket a siker: a 2007-es “Messengers” debütálása hozta meg számukra a szélesebb körben való ismertséget, az albummal ugyanis felkerültek a Billboard 200-as listájára (pontosabban a 81. helyre). 2017-ben a lemez 10. évfordulóját egy turnéval ünnepelték meg.

“Rescue & Restore” (2013) albumuk a Billboard 200-as listáján a 9. helyén debütált, míg a Billboard Top Christian Album (Legjobb Keresztény Album) listán a 2. helyet szerezte meg, ebben a kategóriában a Skillet “Rise” albuma előzte meg őket. A 2015-ös “Found in Far Away Places” ugyanúgy a 9. helyen debütált, ez lett a 2. albuma a srácoknak a Billboard TOP 10-esén belül. Ezen felül az albummal sikerült megszerezni az első helyet a Billboard Top Christian Album, a US Top Hard Rock Albums, a US Independent Albums, és a US Top Rock Albums listákon! A tavalyi “Phantom Anthem” a 19. helyen debütált a Billboard 200-on, de a Legjobb Keresztény Album listán szintén az első helyet szerezték meg a srácok!
Fantasztikus teljesítményükön és eredményeiken szinte hab a tortán a két Grammy-jelölés: 2016-ban a “Legjobb Metal Előadás” kategóriában (Best Metal Performance) az "Identity" című dalukkal, illetve ugyanezen kategóriában 2018-ban az "Invisible Enemy"-vel voltak esélyesek a díjra (végül egyik jelölést sem váltották szobrocskára, de ez nem von le az érdemeikből).

Dalaikban a pozitív üzenetet a metalcore stílusjegyeit viselő zenéjükön keresztül közvetítik.

Mottójuk: dühös zene boldog embereknek!

 

 

 

 

 

August Burns Red, Akvárium, metalcore, keresztény metal

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek