Mi van a Mikulás puttonyában? Nouvelle Vague!

2014. december 01.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Nouvelle Vague a hetvenes-nyolcvanas évek újhullámos lemezeit, punk, new wave és elektropop számait öltözteti teljesen új köntösbe. A végeredmény olykor hűvösen elegáns jazz-folkos dalok, máskor felforrósodott, asztalon táncolós remake-ek. December 6-án este sokak örömére az Akvárium NagyHall színpadán játszanak!

Mi van a Mikulás puttonyában? Nouvelle Vague!

A két francia producer-muzsikus, Olivier Libaux és Marc Collin által életre hívott Nouvelle Vague a kétezres évek elején új stílust teremtett. Olyan nagysikerű zenekarok számainak újraértelmezésével szereztek maguknak hírnevet, mint a Joy Division, Billy Idol, The Clash, Blondie vagy a Dead Kennedys. Úgy nyúltak hozzá a nagynevű elődök slágereihez, hogy az erőteljes eredeti hangzásvilágot melankolikus, lágy dallamokra cserélték, finom akusztikus hangszereléssel és gyönyörű énekhangokkal.

A Novelle Vague összetétele rendhagyó. Koncertjeiken csak a két alapító tag jelenléte vehető fixre, míg a szebbnél szebb hangú énekesek folyamatosan cserélődnek. Korábban fellépett velük Camille, Phoebe Killdeer, vagy az elbűvölő, szólóprojektjével Magyarországon is koncerttermeket megtöltő Mélanie Pain. Mikuláshoz méltóan most is meglepetés lesz, hogy melyik énekes érkezik a budapesti koncertre, hiszen mind fantasztikus művészek, akiknek a hangja nélkül a csapat nem juthatott volna odáig, ahol most tart. A kiváló énekesek mellett koncertjeiket az a semmivel sem összetéveszthető zenei élmény teszi teljessé, amit a Nouvelle Vague élőben nyújt a színpadon.


 Az Akvárium decemberi programjából:

2014.12.05.   Ivan & The Parazol

2014.12.05.    The Carbonfools lemezbemutató

2014.12.11.     Zagar

2014.12.11.     BACKSTAGE 8#

2014.12.12.     VOLT Music Bar Special

2014.12.13.     Kerekes Band

2014.12.13.     Palotai night

2014.12.14.     Punnany Massif

2014.12.26.     Brains

2014.12.27.     Supernem évzáró

2014.12.28.     Vad Fruttik

2014.12.28.     European Mantra Lemezbemutató

2014.12.29 .    Vad Fruttik

2014.12.29.     Kelemen Kabátban évzáró

2014.12.31.     100 % Budapest szilveszter

 


 

 

Szólj hozzá!


John Lennon, Yoko Ono – IMAGINE: újrakeverve visszatér a mozikba

John Lennon, Yoko Ono – IMAGINE: újrakeverve...

John Lennon és Yoko Ono sajátos látványvilágú zenés filmje digiálisan felújított képpel és 5.1-ben újrakevert hanggal rövid időre...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Varga Viktor gyerekkorában temetéseken énekelt

Kevesen tudják, hogy Varga Viktor operaénekesnek is tanult, aztán a jazz felé fordult. Ha nem zenél, akkor fest vagy szobrászkodik, pihenésként pedig meditál – mostanában idejének nagy részét a próbateremben tölti.

Rúzsa Magdi előhúzta az aduászt

Aduász címmel új dalokat tartalmazó stúdiólemezt készített Rúzsa Magdi. Az énekesnő februári dupla (telt házas) Aréna-koncertje is megjelent CD-n és DVD-n.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek