Mi van a Mikulás puttonyában? Nouvelle Vague!

2014/12/01  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Nouvelle Vague a hetvenes-nyolcvanas évek újhullámos lemezeit, punk, new wave és elektropop számait öltözteti teljesen új köntösbe. A végeredmény olykor hűvösen elegáns jazz-folkos dalok, máskor felforrósodott, asztalon táncolós remake-ek. December 6-án este sokak örömére az Akvárium NagyHall színpadán játszanak!

Mi van a Mikulás puttonyában? Nouvelle Vague!

A két francia producer-muzsikus, Olivier Libaux és Marc Collin által életre hívott Nouvelle Vague a kétezres évek elején új stílust teremtett. Olyan nagysikerű zenekarok számainak újraértelmezésével szereztek maguknak hírnevet, mint a Joy Division, Billy Idol, The Clash, Blondie vagy a Dead Kennedys. Úgy nyúltak hozzá a nagynevű elődök slágereihez, hogy az erőteljes eredeti hangzásvilágot melankolikus, lágy dallamokra cserélték, finom akusztikus hangszereléssel és gyönyörű énekhangokkal.

A Novelle Vague összetétele rendhagyó. Koncertjeiken csak a két alapító tag jelenléte vehető fixre, míg a szebbnél szebb hangú énekesek folyamatosan cserélődnek. Korábban fellépett velük Camille, Phoebe Killdeer, vagy az elbűvölő, szólóprojektjével Magyarországon is koncerttermeket megtöltő Mélanie Pain. Mikuláshoz méltóan most is meglepetés lesz, hogy melyik énekes érkezik a budapesti koncertre, hiszen mind fantasztikus művészek, akiknek a hangja nélkül a csapat nem juthatott volna odáig, ahol most tart. A kiváló énekesek mellett koncertjeiket az a semmivel sem összetéveszthető zenei élmény teszi teljessé, amit a Nouvelle Vague élőben nyújt a színpadon.


 Az Akvárium decemberi programjából:

2014.12.05.   Ivan & The Parazol

2014.12.05.    The Carbonfools lemezbemutató

2014.12.11.     Zagar

2014.12.11.     BACKSTAGE 8#

2014.12.12.     VOLT Music Bar Special

2014.12.13.     Kerekes Band

2014.12.13.     Palotai night

2014.12.14.     Punnany Massif

2014.12.26.     Brains

2014.12.27.     Supernem évzáró

2014.12.28.     Vad Fruttik

2014.12.28.     European Mantra Lemezbemutató

2014.12.29 .    Vad Fruttik

2014.12.29.     Kelemen Kabátban évzáró

2014.12.31.     100 % Budapest szilveszter

 


 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek