Minden út Rómába vezet: Rolling Stones-koncert a Circus Maximusban

2014. március 17.  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

Ha már a Stones-szal kezdtük a napot a FB-on, folytassuk egy aktuális hírrel: a legendás brit veteránbanda az ókori Róma szívében, a Circus Maximus egykori lóversenypályáján tart koncertet június 22-én.

Minden út Rómába vezet: Rolling Stones-koncert a Circus Maximusban

A Rolling Stone Italia zenei magazinban megjelent hírt Ignazio Marino római főpolgármester is megerősítette. Az olasz főváros a Mick Jagger vezette együttes európai turnéjának egyik állomása lesz.  

A koncertre 65 ezer nézőt várnak. A március 21-től már interneten is lefoglalható jegyek ára egyenként 78 euró (24 ezer forint) lesz.

Mick Jagger az együttes honlapján így kommentálta a turnét:

Alig várom, hogy a turné elérjen Európába. Az év legjobb része lesz ez, felváltva játszani fesztiválokon, stadionokban és arénákban.Találkozunk ott!

Keith Richards hozzátette:

“A zenekar rekem formában van, így nagyon várom, hogy újra visszatérjünk Európába!”

A római műemlékvédelmi és régészeti felügyelőség ezzel egyidejűleg bejelentette, határozottan ellenzi, hogy a Circus Maximus tömegkoncert helyszíne legyen. A római főpolgármesteri hivatal a maga részéről arra emlékeztetett, hogy az ókori lóversenypálya gyakori helyszíne az olasz szakszervezetek tömegtüntetéseinek, 2001-ben a Roma labdarúgócsapatának százezres szurkolótábora is itt ünnepelte a bajnoki kupát. De felépett már itt Bob Geldof és Lady Gaga is.

Ignazio Marino főpolgármester megjegyezte: a Rolling Stones koncert azért nem lesz ingyenes, mivel Rómának bevételre van szüksége, a város kasszái pedig üresek... 

A Rolling Stones június 7-én Landgraafban (Holandia), 10-én Berlinben, 19-én Düsseldorfban, 28-án Werchterben (Belgium) lép még fel Európában.

 

 


 

 

Szólj hozzá!


Klippremier 43 előadóval: az Animal Cannibals összerántotta az MC-szcénát

Klippremier 43 előadóval: az Animal Cannibals...

Nem, most ez nem karácsony és/vagy jótékonyság: o,,áron hagyomány, hogy a Kannibálok 10 évenként gondolnak egy nagyot, és összetrombitálják a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Rock-metal nevek nyitják a FEZEN fellépőlistáját

A 2018-as FEZEN fesztiválon itt (ott) lesz a brooklyni Life of Agony, az Ozzy Osbourne-nal is együtt zenélő Gus G. vezette Firewind, a közel 40 éves múlttal és több mint 20 millió eladott albummal rendelkező Queensrÿche és a hazai heavy metal egyik állócsillaga, az Ossian is.

Évzáró Puncs Party lesz Siófokon

A várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Siófokon az év utolsó hónapjára is rengeteg program jutott. Mi a programzáró fesztivált ajánljuk figyelmetekbe.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek