Miraculous 2020 – Carlos Santana Budapestre jön!

2019/10/28  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az ikonikus gitáros világkörüli turnéval ünnepli Supernatural című albumának 20. és Abraxas című lemezének 50. évfordulóját. A turné 2020. március 19-én érkezik a Budapest Arénába.

Fotó: Roberto Finizio

A tízszeres GRAMMY-díjas, háromszoros latin GRAMMY-díjas rock ikon, a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagja, Carlos Santana bejelentette Miraculous 2020 elnevezésű világkörüli turnéját, amely Európában indul tavasszal.

Zenekarával ellátogat többek között Olaszországba és Németországba, az Egyesült Királyságba, Skandináviába és még tucatnyi helyre, hogy eljátsza 50 éves karrierje leghíresebb dalait, beleértve a rajongói kedvenceket Woodstocktól a Supernatural albumon át egészen a mai napig.

A turné a világhírű gitáros karrierjének két nagyon fontos mérföldkövére épít: a többszörös GRAMMY-nyertes Supernatural album 20., valamint mesterműve, az Abraxas 50. évfordulója kapcsán mutatja be, hogy miért is tudott Santana a 60-as évek óta minden évtizedben legalább egy top10-es sikert felmutatni.

 

Bár Santana kiemeli a Supernatural és a Woodstock korszak sikereit a Miraculous 2020 turnén, de azt is bemutatja, miket hív „a holnap új dalainak és himnuszainak”. A banda (amelynek Santana felesége, Cindy Blackman Santana is a tagja dobosként) idén megjelent, Africa Speaks című albumáról is játszik majd dalokat. Az új anyagot az NPR „évtizedek óta a legjobb Santana lemeznek” nevezte, a The New York Times pedig „Santana 50 éves karrierjének legjobb albumaival egyenértékű”-ként rangsorolta.

 

Carlos Santana hangzása, amelyet szenvedéllyel és lélekkel telített legendás gitárjátéka nyújt, a világ egyik legismertebb zenészévé tette. Több mint öt évtizeden keresztül – a legkorábbi napjaitól kezdve, amikor úttörő szerepet játszott az afro-latin-blues-rock fúzió kialakításában San Franciscóban – hajtóereje volt a zenei műfajokon, valamint a generációs, kulturális és földrajzi határokon átnyúló művészeteknek.

A Miraculous 2020 turné budapesti koncertjére jegyek elsőként a hivatalos rajongói klub tagjai számára lesznek elérhetők október 30-án 10 órától. Elővásárlási lehetősége a regisztrált Live Nation tagoknak is lesz október 31-én déli 12 órától, a teljeskörű jegyértékesítés pedig november 4-én 10 órakor indul.

Carlos Santana, Miraculous, Supernatural, Abraxas, Aréna

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek