Mit adott nekünk a Monty Python? Brian élete az Arénában!

2015/03/13  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Akinek nem ismerősek a következő kifejezések: Júdea Népe Front; Mit adtak nekünk a rómaiak; Dobjátok a padlóla le!; Fikusz Kukisz, az ne is olvassa tovább, de tényleg... Mert hogy a méltán elhíresült Monty Python film, a Brian élete alapján készült Nem a Messiás című vígoratórium végre itthon is látható.

Mit adott nekünk a Monty Python? Brian élete az Arénában!

Betlehemben - Jézus születésekor - egy másik csecsemő is világra jön a jászolhoz közeli tehénistállóban. Az éppen megérkező napkeleti bölcsek először tévedésből ennek az újszülöttnek hódolnak, ám hamar belátják tévedésüket. A felcseperedő gyermek élete ettől fogva egyetlen hatalmas tévedés…

A történetet szinte mindenki ismeri: ez a Monty Python csoport talán legnépszerűbb, alkotói munkájuk csúcsán készült filmje, a Brian élete. 1979-ben, a film alapján, a klasszikus poénokat és slágereit is felsorakoztatva született meg, a Nem a Messiás (Csak egy nagyon haszontalan fiú) című vígoratórium.

Budapesten május 31-én az Arénában mutatják be Eric Idle és John Du Prez művét egy 100 tagú kórus valamint a Dohnányi Zenekar kíséretében, magyar művészek és - nem utolsó sorban - Eric Idle szereplésével. A Nem a Messiás az 1979-es Brian élete klasszikussá vált poénjait és természetesen legismertebb slágereit is színpadra állítja.

 

Felhangzik az előadáson az „ Always Look On The Bright Side Of Life ” is…

 

 

A Nem a Messiás egy valóságos műfaji kavalkád (mi más lenne... – aszerk.) a Monty Python-alapító Eric Idle szerint egy baroque ’n’ roll. A darab premierje 2007-ben volt a kanadai Luminato Művészeti Fesztiválon, majd két évvel később, 2009 októberében a londoni Royal Albert Hallban mutatták be óriási sikerrel a Monty Python 40. születésnapja alkalmából, a BBC Szimfonikus Zenekarának és kórusának, valamint a Monty Python még élő tagjainak a közreműködésével. Legutoljára a New York-i Carnegie Hall közönsége tapsolhatott a műnek.

 

 

 

A budapesti előadáson ismert magyar énekesek, magyar nyelven adják majd elő a vígoratóriumot. A főbb szerepekben Heiter Melinda, Janza Kata, Homonnay Zsolt, Hajdu Steve és Pintér Dömötör szerepel, de természetesen nem maradhat ki a Monty Python szellemiségének legnagyobb hazai követője, Galla Miklós sem. A vígoratórium kíséretét ellátó Budafoki Dohnányi Zenekart Hollerung Gábor vezényli.

A fővárosi premier után a darab országos turnéra indul: Debrecen, Veszprém, Pécs, Győr, Szeged és Sopron közönsége láthatja még a Szomor György rendezésében készülő a Nem a Messiás című előadást.


 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek