Moszkva első magánkézben levő balett-társulata az Erkelben vendégeskedik

2018/09/25  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

2018. november 3-án és 4-én az Erkel Színházban lép fel a Moszkvai Balett társulata, műsorukon a DON QUIJOTE és a CSIPKERÓZSIKA szerepel.

Fotó: MCB

Victor Smirnov-Golovanov 1934-ben Moszkvában született. A híres, Moszkvai Koreográfus Iskola végzőse, és a tanárai közé olyan nagy nevek tartoznak, mint Lavrovszkij és Goleizovszkij. Később a Bolshoi Balett szólistája lett, ahol több mint 20 évig volt jelen. 1970 és 1989 között az Odesszai Operaház és Balettszínház vezető balettmestere volt.

A Moscow City Ballet volt az első magántulajdonban lévő balettvállalat a Szovjetunióban, 1988-ban alapította az orosz koreográfus, Victor Smirnov-Golovanov. Az volt a célja, hogy színpadon tartsa a nagy 19. és 20. századi orosz koreográfusok eredeti ötleteit. Eredeti nevét, a "The New Ballet of Moscow" nevet túlságosan leírónak tekintették, és 1990-ben elfogadták az új nevet, a "The Moscow City Ballet" -t. 

A társulat első fellépése 1989-ben a koreai Szöulban volt, de azóta jártak már vagy 35 országban. Az köztudott, hogy a klasszikus balett fontos szerepet tölt be Oroszország nemzeti örökségében (az orosz balett fogalom), így a Moscow City Ballet célja is az, hogy a lehető legtöbb emberhez – különösen a balettkedvelő fiatalok új generációjához – eljussanak. Műsorválasztásuk is ezt a célt szolgálja.

MOSCOW CITY BALLET - CSIPKERÓZSIKA/DON QUIJOTE

Zeneszerző: Ludwig Minkus
Librettó: Marius Petipa és Victor Smirnov-Golovanov
Színpadra állította: Victor Smirnov-Golovanov
Koreográfia: Marius Petipa, Kasyan Goleizovsky, Alexander Gorsky, Rostislav Zakharov, Victor Smirnov-Golovanov
Díszlet- és jelmez: Elizaveta Dvorkina
Időtartam: 1. felvonás 50 perc, 2. felvonás 40 perc

Moscow City Ballet, balett, Erkel színház

 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek