A folyóban sziget, a szigeten tó: igazi klasszikus elektropoposan a Margitszigeti Színházban

A hattyúk tava címmel kortárs balettprodukció látható július 20-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Ballet Preljocaj előadásában.

Fotók: Margitszigeti Színház
Fotó: notedidanzaonair.com

Könnyűzenei fesztiválon még soha nem táncoltak balettművészek – magyar pláne

Kultúrtörténeti esemény zajlott Olaszországban, amelynek magyar vonatkozása is volt. Könnyűzenei fesztiválon még soha nem táncoltak balettművészek igazi klasszikus darabot.
 
Fotó: Hegyi Júlia Lily

Új EP-vel és egy különleges turnéval köszönti az őszt a Margaret Island

Az Idegszálaival EP a Margaret Island október 14-én kezdődő, „Szabadon szép a tánc" elnevezésű nyolcállomásos turnéjának előfutára, melyben a zene mellett a mozgásművészet is központi szerepet kap a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével, ráadásul Viki is táncolni fog.
 
 
A Győri Balett Jamie Winchester és Hrutka Róbert zenéjére készített koncertszerű táncelőadást

A Győri Balett Jamie Winchester és Hrutka Róbert zenéjére készített koncertszerű táncelőadást

One way to Heaven című előadásában a Győri Balett társulata egy könnyed utazásra invitálja a nézőket – az előadás zenei anyaga a Jamie Winchester és Hrutka Róbert szerzőpáros által jegyzet dalokból áll össze.
 
Mit csinál a Honeybeast éjfél után?

Mit csinál a Honeybeast éjfél után?

A Szegedi Kortárs Balett táncművészeinek közreműködésével készült a Honeybeast eddigi legszínesebb klipje.
 
Legyél te is balerina – online tanít táncot a Pécsi Balett

Legyél te is balerina – online tanít táncot a Pécsi Balett

A hétvégén startolt a Pécsi Balett online tánctanító projektje a legkisebbeknek, akik YouTube-videók segítségével otthonról tanulhatják meg a klasszikus balett alapjait a társulat táncművészeitől.
 
Mivel ilxen idén nem lesz, fogadjátok ezt a képet az Operaház fotói közül (2014.)

Minden körülmények között az Operában leszünk

Új, fizetős streamingszolgáltatást indít januártól az Operaház. Az Opera Otthonra című szolgáltatás a korlátozások fennállásáig egyszeri, folyamatos megtekintés mellett teszi elérhetővé a Magyar Állami Operaház és a Magyar Nemzeti Balett legfrissebb produkcióit.
 
 
Diótörő az Erkel Színháznál fesztiválozik fellépés előtt

Diótörő az Erkel Színháznál fesztiválozik fellépés előtt

Nincs karácsony bejgli – és Diótörő nélkül, vannak családok, ahol MINDEN karácsonykor megtekintik az előadást valamilyen formában, így alakult ki a hagyomány. Az Operaháznak is van a mesebalettel kapcsolatban egy visszatérő jó szokása: Diótörő-fesztivált rendeznek advent első...
 
Extra előadást hirdetett meg a Moszkvai Balett az adventi időszakra Budapesten

Extra előadást hirdetett meg a Moszkvai Balett az adventi időszakra Budapesten

A nagy érdeklődésre való tekintettel, a The Royal Moscow Ballet társulata a három telt házas előadás után egy december 2-i, 15 órakor kezdődő műsort is meghirdet.
 
Az orosz kultúra lovagja: interjú Emelianov Anatolijjal, a Royal Moscow Balett alapítójával

Az orosz kultúra lovagja: interjú Emelianov Anatolijjal, a Royal Moscow Balett alapítójával

A kitartás személyes megtestesítője, akit az orosz kultúrához való hozzájárulásért lovaggá is ütöttek, balett-táncosként kezdte. A hattyúk tava című balettelőadását 2019-ben két alkalommal is láthatja a magyar közönség.
 
 Balett-táncosokkal turnézik a Honeybeast

Balett-táncosokkal turnézik a Honeybeast

A november 21-i telt házas szimfonikus Aréna koncertet követően most ismét egy teljesen egyedülálló dologgal rukkol elő a Honeybeast. Jövő év februárjától áprilisig a Szegedi Kortárs Balett táncosaival közös produkciójukat mutatják be országszerte
 
Fotó: MCB

Moszkva első magánkézben levő balett-társulata az Erkelben vendégeskedik

2018. november 3-án és 4-én az Erkel Színházban lép fel a Moszkvai Balett társulata, műsorukon a DON QUIJOTE és a CSIPKERÓZSIKA szerepel.
 
Fotó: Miskolci Balett

A filmtörténet egyik legnagyobb alkotásából készült táncjáték Miskolcon

"I think this is the beginning of a beautiful friendship" – ezt az idézetet sokan a Macskajajnak tulajdonítják, holott eredetileg a Casablanca című film zárómondata. A Casablanca pedig – Szabó István, filmrendező szerint, és mi hiszünk neki – a filmtörténet egyik legnagyobb alkotása...
 
Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek