Moszkva-Jereván-Budapest: Wattican Punk Ballet a HAjón

2015. július 21.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A kiváló ifjú trombitás, zeneszerző, zenekarvezető Bille Gergő formációja groovy, modern és avantgárd dzesszt játszik, zömében saját szerzeményeiket, míg az örmény freak-punk duó, a Wattican Punk Ballet kiváló kétszemélyes zeneszínházként kápráztatja majd el a közönséget legújabb kiadványát, a Live at A38 DVD-jét mutatva be a koncertjén.

Moszkva-Jereván-Budapest: Wattican Punk Ballet a HAjón

A Deti Picasso tagok új zenekara, a Wattican Punk Ballet nevű örmény geg-tánc-punk duó székhelye egyrészt Moszkva és Jereván, másrészt Budapest. Tagságát két testvér alkotja, Karen, a férfi, és Gaya, a nő, vagyis az a két Arutyunyan testvér, akik felénk leginkább a legendás örmény pszichedelikus zenekar, a Deti Picasso két oszlopaként vált ismertté. Szinte minden egyes számban más és más hangszeren játszanak, hol gitáron, hol billentyűs- vagy ütőhangszeren, olykor felvett loopokat, vagy ritmustöredékeket használva fel abból a célból, hogy minél dinamikusabb és sokszínűbb showt valósítsanak meg. Gaya és Karen megannyi neves zenésszel dolgozott együtt, köztük olyan hírességekkel, mint Alex Hacke (Einsturzende Neubauten), Bobby McFerrin, Tony Levin, Nikola Sekulovic (Laibach), Jason Webley, Masfél, Zdob si Zdub, Schtimm, Vladimir Volkov, Grencsó István stb. Felléptek többek között a Depeche Mode, a Massive Attack, a The Verve és mások elő-zenekaraként.

A BG 5 2014-ben alakult, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem falai között. Már második éve zenélnek együtt, így elhatározták, hogy iskolán kívül is muzsikáljanak. A zenekar repertoárját főképp Bille Gergő saját szerzeményei képezik, valamint ismert és kevésbé ismert mainstream jazz standard-ek. Saját számaik a jazz több alfajából táplálkoznak. Groove-os irányzatokon át, mainstream és avantgard jazz is megtalálható műsorokban.


 

 

Szólj hozzá!


Parádés a vendéglista Quincy Jones budapesti koncertjén

Parádés a vendéglista Quincy Jones budapesti koncertjén

A legendás zenész-producerrel Richard Bona, Dee Dee Bridgewater, és Radics Gigi is fellép, a showman Nic Harcourt lesz július 16-án a Papp László...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Feltörték a 30Y kisbuszát, keresik a hangszereket!

Az indexesek vették észre és tették közzé a menedzser posztját.

A Fekete Zaj fesztivál újra a régi helyen!

Ismét megrendezik a Fekete Zaj Fesztivált a Mátrában. A hazai és nemzetközi alternatív/underground előadókra épülő eseményt több év szünet után augusztus 17. és 19. között újra az időközben felújított régi helyszínen, a mátrafüredi Sástó mellett tartják meg.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek