Moszkva-Jereván-Budapest: Wattican Punk Ballet a HAjón

2015. július 21.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A kiváló ifjú trombitás, zeneszerző, zenekarvezető Bille Gergő formációja groovy, modern és avantgárd dzesszt játszik, zömében saját szerzeményeiket, míg az örmény freak-punk duó, a Wattican Punk Ballet kiváló kétszemélyes zeneszínházként kápráztatja majd el a közönséget legújabb kiadványát, a Live at A38 DVD-jét mutatva be a koncertjén.

Moszkva-Jereván-Budapest: Wattican Punk Ballet a HAjón

A Deti Picasso tagok új zenekara, a Wattican Punk Ballet nevű örmény geg-tánc-punk duó székhelye egyrészt Moszkva és Jereván, másrészt Budapest. Tagságát két testvér alkotja, Karen, a férfi, és Gaya, a nő, vagyis az a két Arutyunyan testvér, akik felénk leginkább a legendás örmény pszichedelikus zenekar, a Deti Picasso két oszlopaként vált ismertté. Szinte minden egyes számban más és más hangszeren játszanak, hol gitáron, hol billentyűs- vagy ütőhangszeren, olykor felvett loopokat, vagy ritmustöredékeket használva fel abból a célból, hogy minél dinamikusabb és sokszínűbb showt valósítsanak meg. Gaya és Karen megannyi neves zenésszel dolgozott együtt, köztük olyan hírességekkel, mint Alex Hacke (Einsturzende Neubauten), Bobby McFerrin, Tony Levin, Nikola Sekulovic (Laibach), Jason Webley, Masfél, Zdob si Zdub, Schtimm, Vladimir Volkov, Grencsó István stb. Felléptek többek között a Depeche Mode, a Massive Attack, a The Verve és mások elő-zenekaraként.

A BG 5 2014-ben alakult, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem falai között. Már második éve zenélnek együtt, így elhatározták, hogy iskolán kívül is muzsikáljanak. A zenekar repertoárját főképp Bille Gergő saját szerzeményei képezik, valamint ismert és kevésbé ismert mainstream jazz standard-ek. Saját számaik a jazz több alfajából táplálkoznak. Groove-os irányzatokon át, mainstream és avantgard jazz is megtalálható műsorokban.


 

 

Szólj hozzá!


Most akkor ki nyúlta le Gesztiék dalát?

Most akkor ki nyúlta le Gesztiék dalát?

Mert valaki biztos, sőt, az online sajtóban megjelent cikkek szerint egy ismert zenekar volt az elkövető.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A P.Mobil aranylakodalmat ül!

2019. Június 18-22. között negyedik alkalommal rendezik meg az Ukk&Roll rockfesztivált a Sümeg melletti Ukk községben.

Ahol Einstein volt a villanyszerelő: minden, amit tudnod kell a müncheni Oktoberfestről

Az Oktoberfest minden év szeptember utolsó napjaiban kerül megrendezésre világszerte. Németországban közel két hétig mulatnak a világ legnagyobb népi fesztiválján. Átlagosan 6 millió ember csatlakozik és több mint 7 millió liter sört fogyasztanak el. A ShopAlike készített egy útmutatót tele tippekkel, tanácsokkal és hasznos...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek