Nem lesz nyáron Puskás Stadionos Aerosmith-koncert

2021/02/22  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

26 év után lépett volna fel Budapesten tavaly júliusban az Aerosmith – az akkor még vadiúj Puskás Arénában, aztán az ismert okokból egy évet toltak a bulin. S most ismét...

Fotó: Zack Witford

Az Aerosmith megalakulása 50. évfordulóját egy európai turnéval ünnepelte volna tavaly. Aztán idén. Most közölték, amit sorra közölnek az előadók, mint például Celine Dion: "mivel a rajongók egészsége, valamint biztonsága prioritás, sajnos egyértelművé vált, hogy az Aerosmith európai turnéját nem lehet megtartani 2021 nyarán. Ezért a zenekar július 12-re tervezett budapesti fellépése is későbbi időpontban, 2022. július 10-én kerül megrendezésre – szintén a Puskás Arénában". Az Aerosmith előzenekara a Rival Sons lett volna, nem tudjuk, hogy a halasztás őket is érinti-e.

Amikor a jegyértékesítés elindult az eredeti koncertre, az első óra után már voltak olyan szektorok, ahol csak pár darab belépő maradt, s a kiemelt állójegyek többsége is elfogyott. A szervező Live Nation azt írta, hogy továbbra is tartsa meg mindenki a jegyét, mert automatikusan érvényesek lesznek az új dátumra.

***

Az Aerosmith a mai napig is generációkat ösztönöz és még mindig a világ egyik legnépszerűbb együttese.

Steven Tyler (ének), Joe Perry (gitár), Brad Whitford (gitár), Tom Hamilton (basszusgitár) és Joey Kramer (dob) - az amerikai zenetörténelem élő darabjai, világszerte több mint 150 millió albumot adtak el, számtalan díj tulajdonosai, a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagjai... – kevés olyan dolog van, amit ez az együttes nem ért még el a megalakulása óta eltelt öt évtizedben.

4 GRAMMY®-, 8 American Music, 6 Billboard és 12 MTV Video Music díjat vehettek át, valamint a műfaji határokat átlépve, a Run DMC-vel közös remixért, a Walk This Way dalért egy Soul Train díjat is kaptak.

Tavaly januárban a Recording Academy jótékonysági erőfeszítéseikért a MusiCares® Év Embere címmel tüntette ki a csapatot.

Az Aerosmith befolyása a rockzenére és a zeneiparra tagadhatatlan. A zenekar számos slágerlista- és albumeladási cím birtokosa, többek között a nevéhez fűződik minden idők második legtöbb slágerlista vezető rock dala, ez az egyetlen rockbanda, amelynek rögtön az amerikai lista élén tudott nyitni egy kislemeze, ez a legtöbb aranylemezzel rendelkező amerikai zenekar, valamint a Van Halennel közösen tartják a legtöbb multi-platina albummal rendelkező amerikai banda címet.

 

Aerosmith, Puskás Aréna, koncert, turné, Steven Tyler

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek