Neoton Karnevál: legalább harminc sláger a 400-ból!

2014. november 26.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az együttes Karnevál című Syma koncertjén ismét nagyzenekarral kiegészítve fog koncertet adni 2015 februárjában. Az Óbudai Danubia Zenekar már a 2011-es Aréna-beli bulin is fellépett a Neotonnal.

Neoton Karnevál: legalább harminc sláger a 400-ból!

A Neoton története évtizedekre nyúlik vissza. Az alapítók, Pásztor László és Galácz Lajos a hatvanas évek közepén a Közgázon hozták össze a zenekart. Az igazi siker 1979-ben a Napraforgó című lemezzel adatott meg a zenekarnak, ettől kezdve a vokális popzenét játszó csapat sikert sikerre halmozott, nem csak itthon, de külföldön is: Japánban tíz évig voltak jelen, számos aranylemezt tudhattak ott maguknak, a világ második legnagyobb lemezpiacán, Spanyolországban a Santa Maria és a Don Quijote volt a slágerlisták sztárja, sőt: 1983-ban Tokióban, a Yamaha Fesztiválon Nagydíjat is kaptak Time goes by című dalukért. Dél-Koreában 1986-tól  jelentek meg lemezeik, turnéztak is ott, az 1988-as Olimpiai Játékok egyik kedvelt dalát például Mándoki László és Csepregi Éva énekelte.

 

A Neoton Família Sztárjai ebben a formációban 2005 óta játszanak együtt. A régi nagy csapatból a kemény mag – Végvári Ádám, Csepregi Éva, Baracs János – máig is együtt maradt, de csatlakozott a família újabb tagja is: Csepregi Éva fia, Heatlie Dávid tizenöt éves kora óta dobol az együttessel. A zongoránál és a gitáron egy házaspár, Lukács Andi és Lukács Laci Játszik. A vokált Gulyás Erika és Faith Ildikó bizotsítja, mellettük még egy zongorista, Pityó Gábor is zenél a színpadon.

A februári nagy bulin új látványelemek, ledfalak, animációs háttérszínesíti majd a koncertet, amely három, stílusában jól elkülöníthető részre oszlik majd:

I. Neoton rock
II. Neoton líra
III. Neoton disco.

A szervezők azt ígéreik, hogy minden olyan dal, ami fontos volt 1968-1992 között, fel fog csendülni!

Karácsony után tehát újabb nagy ünnep vár a Neoton-rajongókra :)

 

 

 


Képtár

  • Neoton Karnevál: legalább harminc sláger a 400-ból! kép 38568
 

 

Szólj hozzá!


Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

A Zene világnapját a Klauzál Házban szeptember 29-én ünneplik: „Add a kezed" címmel a Verkli együttes ad koncertet, amelyen nem akárki lesz a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A jó zsarunak új albuma jelent meg

Josh Groban szeptember 21-én adta ki nyolcadik stúdióalbumát Bridges címmel.

Andrea Bocelli és fia duettjén sírni fogtok

Ha csak egyetlen videót nézel meg ma, ez legyen az! Andrea Bocelli legújabb dalában fiával Matteoval közösen énekli Fall On Me című dalát, ami még a legkeményebb szívű zenerajongót is azonnal leveszi a lábáról.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek