Neoton Karnevál: legalább harminc sláger a 400-ból!

2014. november 26.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az együttes Karnevál című Syma koncertjén ismét nagyzenekarral kiegészítve fog koncertet adni 2015 februárjában. Az Óbudai Danubia Zenekar már a 2011-es Aréna-beli bulin is fellépett a Neotonnal.

Neoton Karnevál: legalább harminc sláger a 400-ból!

A Neoton története évtizedekre nyúlik vissza. Az alapítók, Pásztor László és Galácz Lajos a hatvanas évek közepén a Közgázon hozták össze a zenekart. Az igazi siker 1979-ben a Napraforgó című lemezzel adatott meg a zenekarnak, ettől kezdve a vokális popzenét játszó csapat sikert sikerre halmozott, nem csak itthon, de külföldön is: Japánban tíz évig voltak jelen, számos aranylemezt tudhattak ott maguknak, a világ második legnagyobb lemezpiacán, Spanyolországban a Santa Maria és a Don Quijote volt a slágerlisták sztárja, sőt: 1983-ban Tokióban, a Yamaha Fesztiválon Nagydíjat is kaptak Time goes by című dalukért. Dél-Koreában 1986-tól  jelentek meg lemezeik, turnéztak is ott, az 1988-as Olimpiai Játékok egyik kedvelt dalát például Mándoki László és Csepregi Éva énekelte.

 

A Neoton Família Sztárjai ebben a formációban 2005 óta játszanak együtt. A régi nagy csapatból a kemény mag – Végvári Ádám, Csepregi Éva, Baracs János – máig is együtt maradt, de csatlakozott a família újabb tagja is: Csepregi Éva fia, Heatlie Dávid tizenöt éves kora óta dobol az együttessel. A zongoránál és a gitáron egy házaspár, Lukács Andi és Lukács Laci Játszik. A vokált Gulyás Erika és Faith Ildikó bizotsítja, mellettük még egy zongorista, Pityó Gábor is zenél a színpadon.

A februári nagy bulin új látványelemek, ledfalak, animációs háttérszínesíti majd a koncertet, amely három, stílusában jól elkülöníthető részre oszlik majd:

I. Neoton rock
II. Neoton líra
III. Neoton disco.

A szervezők azt ígéreik, hogy minden olyan dal, ami fontos volt 1968-1992 között, fel fog csendülni!

Karácsony után tehát újabb nagy ünnep vár a Neoton-rajongókra :)

 

 

 


Képtár

  • Neoton Karnevál: legalább harminc sláger a 400-ból! kép 38568
 

 

Szólj hozzá!


Csak egy sört kell innod, és premier előtt meghallgathatod a PASO új számát!

Csak egy sört kell innod, és premier előtt...

Az együttes idén ünnepli 15. születésnapját, és ezen alkalomból egy neves sörfőzdével közösen különleges kézműves sört dobnak a piacra. Ez...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Virrasztást tartanak a Gödör Klubban Magyar Péterért

Magyar Péter, az Európa Kiadó és a Balaton zenekarok egykori dobosa május 19-én, hosszú betegség után hunyt el.

Elválik az álompár, Pély Barna és Galambos Dorina

Pély Barna közleményt juttatott el a 24.hu-nak, amiből kiderül, hogy az énekes és felesége, Galambos Dorina úgy döntöttek, elválnak.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek