Pokoli karácsony: húzós rockerbuli a Téglában

2014/12/15  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Amikor a fenevad az ország délkeleti szegletébe téved és a farkasüvöltés alkohollal párosul, a morál drámai, a malomkő gurul, a párduc karma belehasít az éjszakába… talán a pokol eljövetele?

Pokoli karácsony: húzós rockerbuli a Téglában

Szó sincs ilyesmiről, semmi rosszra nem kell gondolni, viszont annál nagyobb, összesen hét zenekart felvonultató karácsonyi rockbulira készülhetnek Békéscsaba és környékének lakói! A Tégla Művelődési Ház színpadát készül felszántani hazánk legendás agrometal bandája, amiben erősen támogatja őket a városhoz kötődő Csöves úr és csapata, amelynek neve könnyen jegyezhető: Alcohol!

Ennyivel viszont nem érik be, mondván: ha már lúd, legyen kövér! Összegyűjtöttek még öt bandát, így lett teljes a program – elmondható, a buli garantáltan kifulladásig tart. A kihívás nagy, de akad még bőven kitartó és lelkes vitéz, ki a színpadon bizonyítja rátermettségét! Budapestről érkezik a 6 évvel ezelőtt négy elveszett acélozott szívű ifjú által életre hívott Chrome, a progresszív metal vonalat erősíti a Körösladányi székhelyű Dramatic Morals. A helyi erők is szépen felsorakoztak: színpadra lép a bemutatkozó nagylemezén gőzerővel dolgozó hard rock/glam metal irányt képviselő Hellcome, az estét a Rammstein magyar hangjaként aktív Rammsturm nyitja, s ha már szóba került a népszerű külföldi muzsika, a Pantera munkásságából is bőséges adagot kapnak a vendégek a Panetra jóvoltából!

S ha marad még az egybegyűltekben szufla, akkor rophatják a táncot hajnalig, miközben lemezről pörögnek a nóták.

Az elkövetők

AKELA

A média sajnos nem akelabarát, árnyékában bujkálva, mégis gyakran rivaldafényben- legalábbis vakító lámpák közt a színpadon hangoskodik a közel negyed századot megélt agrometal (parasztrock) formáció, Katona „Főnök” Lászlóval az élen. Bár volt néhány szünet (és pár búcsúkoncert is), a felállás időnként változott, a mondanivaló maradt, dalaik legalább olyannyira helytállóak napjainkban, mint két évtizeddel ezelőtti világunkban. Megjelent kilenc és fél alBumm, követte még négy korong, s még lehet, készül új is – csillant fel a remény egy klip kapcsán (Nagy az Isten állatkertje).  Mindez a jövő zenéje. Addig is töretlenül koncertezik a banda, felbukkan az ország szinte bármely szögletében, s nem elhanyagolandó a tény: számtalan klubkoncert mellett hosszú évek óta a fémzenére hajló nyári fesztiválok egyik elmaradhatatlan eleme.

 

 

 

 

ALCOHOL

A zenekar sok év alatt elért eredménye: két nagylemez, koncertek országszerte klubokban és fesztiválokon, mindezt kemény és kitartó munka árán, ékes például szolgálva jó néhány pályafutását indító csapat számára. De őket sem kímélte a zenei élet átka, 2012-re teljes újratervezés következett, s bár az őszinte és szókimondó, önmagát vállaló stílust nem hagyta el Csöves, a bandát alapító énekes-basszusgitáros, viszont a felállás változott. A gitáros szerepét sokak kedvence, Ambrus Zoli vállalta, s bár eme oldalát kevesen ismerték, a színpadon bizonyítja, bizony nem csak a humorral, hanem a húrokkal is tud remekelni. Dobszekcióban segítette a társaságot egy ideig Keresztes Viktor, ki végül a Junkies-ban való elfoglaltságai miatt nem tudta tovább vállalni a feladatot, helyét a hazai színtéren sokak számára ismert Ratkai Miklós ’Retek’ vette át. 2014. október végétől pedig hivatalosan is Szentpéteri Viktor a banda "bőrpüfölője". Viktort a Crossholder zenekarból ismerheti az itthoni közönség, de külföldön Tim Ripper Owens(ex-Judas Priest) mellett is jó néhányszor bizonyított. A zenekar legutóbbi, ’Semmilyen rendszer’ című dalhoz készült klipje igazi botrány-gyanús videónak indult, kendőzetlenül, vállalva minden ellenvéleményt is, melyet végül a legnagyobb video-megosztó csatorna is törlésre ítélt, az aktuális (köz)médiához igazodva. A folytatásban ismét meglepték a nagyközönséget, Rockhimnusz című daluk jó néhány ismert hazai énekest, rockzenészt vonultat fel, mindamellett a vártnál nagyobb sikert aratott már a megjelenést követő napokban.

 

 

Chrome

A zenekart egy sötét ősi korban, időszámításunk előtt 2008-ban alapította négy elveszett acélozott szívű ifjú. (Varga Zoltán, Kovács György, Tóth Róbert és Máté János) Hosszú időn keresztül csak saját örömükre pengették lantjaikat a trubadúrok, míg egy viharos napon megjelent CROM és utat mutatott nekik: megismertette velük az Acél titkát. Attól a naptól kezdve minden megváltozott és a fiatalok felkerekedtek, hogy vándorútra induljanak és másokkal is megismertessék CROM kinyilatkoztatását. A közösen bejárt rögös ösvény több keresztúthoz is vezetett, melyek megpecsételték a tagok sorsát: a szövetség eredeti formájában felbontattatott. Vándorzenészek jöttek s mentek, mégis sikerrel vette a formáció az első komoly kihívást az „Új Világ Születése” című hőseposz megalkotását és kőbe vésetését. Azóta több harcos is szerencsét próbált a brigádban, míg kialakult a jelenlegi kvintett, amely jelenleg a második nagy mű megalkotásán ténykedik. Ezt előjelzi a jelenlegi legfrissebb véset, az „Isten országa”. A csapat most erősebb, mint valaha, de továbbra is nagy szüksége van hithű és odaadó közönségére, akik nélkül a trubadúrok munkája egy fabatkát sem érne. A zenészek várva várják, hogy egy újabb közös mulatságon együtt ünnepelhessék CROM-ot.

 

Rammsturm

Industrial metal, Békés - Hungarian Rammstein Tribute

Magyar Rammstein tribute zenekar a viharsarokból. Az együttes 2014-ben alakult hivatalosan, mikor is megalkották a nevét, mely ötvözi az anyazenekar elnevezését és a vihar(sarok) német megfelelőjét, így lett végül RAMMSTURM. A történet röviden:

2013. A világvége utáni első év nyarán újra felélesztették gyerekkori álmukat, egy Rammstein tribute zenekar ötletét. Ősszel neki is láttak a próbáknak, és a lehetőségekhez képest jól haladtak. Egymás után gyűrték le a próbák hadát heti rendszerességgel, így mondhatni nagy lendülettel indultak neki a következő esztendőnek.

2014. Az évet indító nagy lendületű tendencia sajnos a billentyűs barátjuk kilépésével kissé belassult, de lelkesedésük nem tört meg. Nyáron is folytatták a próbákat, majd az új billentyűs megtalálásával (Gábor) még jobban belendültek a gyakorlások. A promócióra is ráfeküdtek, ezért véglegesítették logónkat, készítették első csoportképüket is. Novemberre érkezett koncertmeghívás, melyet elfogadtak, így még nagyobb lendülettel alakult ki a teljes repertoár, és készült a látványtechnika... a történet hamarosan folytatódik! RAMMSTURM IS COMING!

 

 

Panetra

Békéscsabai székhellyel rendelkező Pantera tribute band, 2012 óta. Mint ahogy neve is mutatja, az 1981-ben a Texas-állambeli Arlingtonban alapított, 2003-ig aktív, mai napig legendás groove metal együttes, a Pantera munkásságát igyekszik továbbítani a hazai közönségnek. Sokan talán nem is tudják, az anyazenekar korai éveit az akkoriban divatos glam metal uralta, a világsikert viszont a stílus- és énekes váltás hozta, kialakult durva és egyedi hangzásvilágukkal mondhatni stílusalapítóvá váltak a ’90-es évek elején. Az újítást követő dalaik mély nyomot hagytak a rajongótáborban, a feloszlást követően sem váltak érdektelenebbé, így még inkább létjogosultságot érdemeltek azon tribute zenekarok, akik a Pantera munkássága előtt tisztelegnek, s kívánják ápolni azt, egyben eljuttatni azok felé, akik az eredetit már nem láthatják-hallhatják, legfeljebb felvételeken.

Dramatic Morals

A Dramatic Morals egy Békés megyei, Körösladányi székhelyű progresszív metál zenekar, melyet Bede Attila, Nádházi Richárd és Bak Krisztián alapított 2013 júniusában. Később Pozojevich Miklós (deviANT) csatlakozott a csapathoz kisegítő dobosként. Már csak énekesre volt szükség és Richárd Kónya Dávidot ajánlotta, aki el is foglalta a posztot. Ez a felállás tette meg 2014-ben az első lépéseket és rögzítette az Inner Sound kislemezt a Metal Craft Studio-ban. Sajnos Pozojevich Miklós nem tudta folytatni a közös zenélést, a megfelelő csere Kobela Ákos volt.

 

 

Hellcome

Számtalan koncert mellett a próbateremben sem unatkozik a békéscsabai hard rock/glam metal formáció: gőzerővel bemutatkozó albumán dolgozik a Hellcome! Terveik szerint még ez évben napvilágot lát a korong, tele saját nótákkal- melyből már rendszeresen ízelítőt kaphat a nagyérdemű., úgy kint a sorrendben harmadikként megszületett ’Padlógáz’ című szerzemény, vagy épp az ’Én otthonom’. Míg a saját dalok készülnek, a koncertmenü sem marad üresen: jó néhány ismert és népszerű rocksláger kap helyet benne, úgy mint pl. az örökérvényű Highway to hell az AC/DC-től, a Sweet Child O’Mine a Guns’N Roses-tól, egy remek Whitesnake darab, a Fool for your lovin’, Ozzy klasszikusa, a Crazy Train, s nem utolsó sorban olyan remek szerzemények, mint a Beat it (Michael Jackson) vagy a Smoke on the water (Deep Purple).

 

 


Rock Karácsony: Akela, Alcohol, Chrome, Dramatic Morals,Hellcome, Panetra, Rammsturm
2014 December 20. 17:00

Tégla Művelődési Ház, Békéscsaba

Jegyek elővételben: 1.500,- (Kékmacska Söröző)
Helyszínen: 1.900.-
Kapunyitás 17:00
A koncertek után rock diszkó reggelig!


Képtár

  • Pokoli karácsony: húzós rockerbuli a Téglában kép 39078
  • Pokoli karácsony: húzós rockerbuli a Téglában kép 39079
  • Pokoli karácsony: húzós rockerbuli a Téglában kép 39080
 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek