Év koncertje - szavazás

Pokoli karácsony: húzós rockerbuli a Téglában

2014. december 15.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Amikor a fenevad az ország délkeleti szegletébe téved és a farkasüvöltés alkohollal párosul, a morál drámai, a malomkő gurul, a párduc karma belehasít az éjszakába… talán a pokol eljövetele?

Pokoli karácsony: húzós rockerbuli a Téglában

Szó sincs ilyesmiről, semmi rosszra nem kell gondolni, viszont annál nagyobb, összesen hét zenekart felvonultató karácsonyi rockbulira készülhetnek Békéscsaba és környékének lakói! A Tégla Művelődési Ház színpadát készül felszántani hazánk legendás agrometal bandája, amiben erősen támogatja őket a városhoz kötődő Csöves úr és csapata, amelynek neve könnyen jegyezhető: Alcohol!

Ennyivel viszont nem érik be, mondván: ha már lúd, legyen kövér! Összegyűjtöttek még öt bandát, így lett teljes a program – elmondható, a buli garantáltan kifulladásig tart. A kihívás nagy, de akad még bőven kitartó és lelkes vitéz, ki a színpadon bizonyítja rátermettségét! Budapestről érkezik a 6 évvel ezelőtt négy elveszett acélozott szívű ifjú által életre hívott Chrome, a progresszív metal vonalat erősíti a Körösladányi székhelyű Dramatic Morals. A helyi erők is szépen felsorakoztak: színpadra lép a bemutatkozó nagylemezén gőzerővel dolgozó hard rock/glam metal irányt képviselő Hellcome, az estét a Rammstein magyar hangjaként aktív Rammsturm nyitja, s ha már szóba került a népszerű külföldi muzsika, a Pantera munkásságából is bőséges adagot kapnak a vendégek a Panetra jóvoltából!

S ha marad még az egybegyűltekben szufla, akkor rophatják a táncot hajnalig, miközben lemezről pörögnek a nóták.

Az elkövetők

AKELA

A média sajnos nem akelabarát, árnyékában bujkálva, mégis gyakran rivaldafényben- legalábbis vakító lámpák közt a színpadon hangoskodik a közel negyed századot megélt agrometal (parasztrock) formáció, Katona „Főnök” Lászlóval az élen. Bár volt néhány szünet (és pár búcsúkoncert is), a felállás időnként változott, a mondanivaló maradt, dalaik legalább olyannyira helytállóak napjainkban, mint két évtizeddel ezelőtti világunkban. Megjelent kilenc és fél alBumm, követte még négy korong, s még lehet, készül új is – csillant fel a remény egy klip kapcsán (Nagy az Isten állatkertje).  Mindez a jövő zenéje. Addig is töretlenül koncertezik a banda, felbukkan az ország szinte bármely szögletében, s nem elhanyagolandó a tény: számtalan klubkoncert mellett hosszú évek óta a fémzenére hajló nyári fesztiválok egyik elmaradhatatlan eleme.

 

 

 

 

ALCOHOL

A zenekar sok év alatt elért eredménye: két nagylemez, koncertek országszerte klubokban és fesztiválokon, mindezt kemény és kitartó munka árán, ékes például szolgálva jó néhány pályafutását indító csapat számára. De őket sem kímélte a zenei élet átka, 2012-re teljes újratervezés következett, s bár az őszinte és szókimondó, önmagát vállaló stílust nem hagyta el Csöves, a bandát alapító énekes-basszusgitáros, viszont a felállás változott. A gitáros szerepét sokak kedvence, Ambrus Zoli vállalta, s bár eme oldalát kevesen ismerték, a színpadon bizonyítja, bizony nem csak a humorral, hanem a húrokkal is tud remekelni. Dobszekcióban segítette a társaságot egy ideig Keresztes Viktor, ki végül a Junkies-ban való elfoglaltságai miatt nem tudta tovább vállalni a feladatot, helyét a hazai színtéren sokak számára ismert Ratkai Miklós ’Retek’ vette át. 2014. október végétől pedig hivatalosan is Szentpéteri Viktor a banda "bőrpüfölője". Viktort a Crossholder zenekarból ismerheti az itthoni közönség, de külföldön Tim Ripper Owens(ex-Judas Priest) mellett is jó néhányszor bizonyított. A zenekar legutóbbi, ’Semmilyen rendszer’ című dalhoz készült klipje igazi botrány-gyanús videónak indult, kendőzetlenül, vállalva minden ellenvéleményt is, melyet végül a legnagyobb video-megosztó csatorna is törlésre ítélt, az aktuális (köz)médiához igazodva. A folytatásban ismét meglepték a nagyközönséget, Rockhimnusz című daluk jó néhány ismert hazai énekest, rockzenészt vonultat fel, mindamellett a vártnál nagyobb sikert aratott már a megjelenést követő napokban.

 

 

Chrome

A zenekart egy sötét ősi korban, időszámításunk előtt 2008-ban alapította négy elveszett acélozott szívű ifjú. (Varga Zoltán, Kovács György, Tóth Róbert és Máté János) Hosszú időn keresztül csak saját örömükre pengették lantjaikat a trubadúrok, míg egy viharos napon megjelent CROM és utat mutatott nekik: megismertette velük az Acél titkát. Attól a naptól kezdve minden megváltozott és a fiatalok felkerekedtek, hogy vándorútra induljanak és másokkal is megismertessék CROM kinyilatkoztatását. A közösen bejárt rögös ösvény több keresztúthoz is vezetett, melyek megpecsételték a tagok sorsát: a szövetség eredeti formájában felbontattatott. Vándorzenészek jöttek s mentek, mégis sikerrel vette a formáció az első komoly kihívást az „Új Világ Születése” című hőseposz megalkotását és kőbe vésetését. Azóta több harcos is szerencsét próbált a brigádban, míg kialakult a jelenlegi kvintett, amely jelenleg a második nagy mű megalkotásán ténykedik. Ezt előjelzi a jelenlegi legfrissebb véset, az „Isten országa”. A csapat most erősebb, mint valaha, de továbbra is nagy szüksége van hithű és odaadó közönségére, akik nélkül a trubadúrok munkája egy fabatkát sem érne. A zenészek várva várják, hogy egy újabb közös mulatságon együtt ünnepelhessék CROM-ot.

 

Rammsturm

Industrial metal, Békés - Hungarian Rammstein Tribute

Magyar Rammstein tribute zenekar a viharsarokból. Az együttes 2014-ben alakult hivatalosan, mikor is megalkották a nevét, mely ötvözi az anyazenekar elnevezését és a vihar(sarok) német megfelelőjét, így lett végül RAMMSTURM. A történet röviden:

2013. A világvége utáni első év nyarán újra felélesztették gyerekkori álmukat, egy Rammstein tribute zenekar ötletét. Ősszel neki is láttak a próbáknak, és a lehetőségekhez képest jól haladtak. Egymás után gyűrték le a próbák hadát heti rendszerességgel, így mondhatni nagy lendülettel indultak neki a következő esztendőnek.

2014. Az évet indító nagy lendületű tendencia sajnos a billentyűs barátjuk kilépésével kissé belassult, de lelkesedésük nem tört meg. Nyáron is folytatták a próbákat, majd az új billentyűs megtalálásával (Gábor) még jobban belendültek a gyakorlások. A promócióra is ráfeküdtek, ezért véglegesítették logónkat, készítették első csoportképüket is. Novemberre érkezett koncertmeghívás, melyet elfogadtak, így még nagyobb lendülettel alakult ki a teljes repertoár, és készült a látványtechnika... a történet hamarosan folytatódik! RAMMSTURM IS COMING!

 

 

Panetra

Békéscsabai székhellyel rendelkező Pantera tribute band, 2012 óta. Mint ahogy neve is mutatja, az 1981-ben a Texas-állambeli Arlingtonban alapított, 2003-ig aktív, mai napig legendás groove metal együttes, a Pantera munkásságát igyekszik továbbítani a hazai közönségnek. Sokan talán nem is tudják, az anyazenekar korai éveit az akkoriban divatos glam metal uralta, a világsikert viszont a stílus- és énekes váltás hozta, kialakult durva és egyedi hangzásvilágukkal mondhatni stílusalapítóvá váltak a ’90-es évek elején. Az újítást követő dalaik mély nyomot hagytak a rajongótáborban, a feloszlást követően sem váltak érdektelenebbé, így még inkább létjogosultságot érdemeltek azon tribute zenekarok, akik a Pantera munkássága előtt tisztelegnek, s kívánják ápolni azt, egyben eljuttatni azok felé, akik az eredetit már nem láthatják-hallhatják, legfeljebb felvételeken.

Dramatic Morals

A Dramatic Morals egy Békés megyei, Körösladányi székhelyű progresszív metál zenekar, melyet Bede Attila, Nádházi Richárd és Bak Krisztián alapított 2013 júniusában. Később Pozojevich Miklós (deviANT) csatlakozott a csapathoz kisegítő dobosként. Már csak énekesre volt szükség és Richárd Kónya Dávidot ajánlotta, aki el is foglalta a posztot. Ez a felállás tette meg 2014-ben az első lépéseket és rögzítette az Inner Sound kislemezt a Metal Craft Studio-ban. Sajnos Pozojevich Miklós nem tudta folytatni a közös zenélést, a megfelelő csere Kobela Ákos volt.

 

 

Hellcome

Számtalan koncert mellett a próbateremben sem unatkozik a békéscsabai hard rock/glam metal formáció: gőzerővel bemutatkozó albumán dolgozik a Hellcome! Terveik szerint még ez évben napvilágot lát a korong, tele saját nótákkal- melyből már rendszeresen ízelítőt kaphat a nagyérdemű., úgy kint a sorrendben harmadikként megszületett ’Padlógáz’ című szerzemény, vagy épp az ’Én otthonom’. Míg a saját dalok készülnek, a koncertmenü sem marad üresen: jó néhány ismert és népszerű rocksláger kap helyet benne, úgy mint pl. az örökérvényű Highway to hell az AC/DC-től, a Sweet Child O’Mine a Guns’N Roses-tól, egy remek Whitesnake darab, a Fool for your lovin’, Ozzy klasszikusa, a Crazy Train, s nem utolsó sorban olyan remek szerzemények, mint a Beat it (Michael Jackson) vagy a Smoke on the water (Deep Purple).

 

 


Rock Karácsony: Akela, Alcohol, Chrome, Dramatic Morals,Hellcome, Panetra, Rammsturm
2014 December 20. 17:00

Tégla Művelődési Ház, Békéscsaba

Jegyek elővételben: 1.500,- (Kékmacska Söröző)
Helyszínen: 1.900.-
Kapunyitás 17:00
A koncertek után rock diszkó reggelig!


Képtár

  • Pokoli karácsony: húzós rockerbuli a Téglában kép 39078
  • Pokoli karácsony: húzós rockerbuli a Téglában kép 39079
  • Pokoli karácsony: húzós rockerbuli a Téglában kép 39080
 

 

Szólj hozzá!


Curtis befejezte a méregtelenítést

Curtis befejezte a méregtelenítést

Próbálunk visszalapozni a cikkeink köztt... Curtis...Curtis... Megvan: január 7-én adtunk arról hírt, hogy az utóbbi időben inkább csak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és különféle előadások is. Külföldi sztárvendégként pedig érkezik Bonnie Tyler!

A Belau melegíti be a közönséget Mike Shinoda előtt az Arénában

Alig egy hónap múlva, március 12-én érkezik szólóprojektjével a Linkin Park egyik frontembere, Mike Shinoda az Arénába. Most már az is biztos, hogy felvezetésként a Belau csapat fogja szórakoztatni a közönséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek