Premier előtti vetítés Palya Bea-koncerttel

2017/10/24  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Palya Bea koncertjével kiegészítve tartják meg Etienne Comar Django című filmjének premier előtti vetítését október 24-én a Budapesti Francia Intézetben; a magyar énekesnő a világhírű jazzgitáros, Django Reinhardt életét feldolgozó, francia filmben is feltűnik.

Premier előtti vetítés Palya Bea-koncerttel

A Francia Intézet a 2017-es Berlinale nyitófilmjeként debütált alkotással zárja Az érzékelés birodalma című, kéthónapos sorozatát. A filmet francia nyelven, magyar felirattal vetítik, előtte Palya Bea ifj. Tóth István gitárművész kíséretében ad koncertet az intézet színpadán.

A történet a 2. világháború éveiben játszódik: Django Reinhardt ekkor a legkedveltebb gitárművész, őt tartják a swing királyának. Zenéjével mindenkit elvarázsol, koncertjeire tömegek járnak el, és nemcsak a megszállt Párizs lakosai, hanem német katonák és tisztek is. Django zsenialitásának híre Berlinbe is eljut, ahonnan meghívják egy olyan fellépésre, amelyen Goebbels, a hírhedt propagandaminiszter is jelen lesz. Djangót többen óva intik attól, hogy elfogadja a németek meghívását, mert noha remek gitárművész, cigány származású is egyben, és ekkora már Párizsba is eljutnak a hírek arról, hogy a nácik miként bánnak a cigány emberekkel.

Etienne Comar filmjének főszerepeit olyan ismert francia színészek alakítják, mint Reda Kateb és Cécile de France, mellettük pedig Palya Bea is feltűnik.

A Django magyarországi mozibemutatóját november 9-én tartják.


 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek