Presser Gábor dalt írt a Budapest Bárnak

2017/11/07  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Volume 7 címmel készített új lemezt az idén tizedik születésnapját ünneplő Budapest Bár. A friss anyagon a produkció nyolc énekese szerzőként is szerepel, vadonatúj zenét írt az albumra Presser Gábor is.

Fotó: Vető Gábor

A zenekar júliusban a Budapest Parkban kezdte jubileumi koncertsorozatát, amely december végéig tart. Azóta felléptek Tihanyban, a Dohány utcai zsinagógában, a pécsi Kodály Központban és az A38-on. Az utolsó három előadás decemberben lesz: a debreceni Kölcsey Központ után 19-én a Katona József Színház a helyszín, ahol tíz évvel ezelőtt a zenekar debütáló koncertjét tartotta. Zárásként december 22-én a Kongresszusi Központban játszik a zenekar.

A főváros által ihletett lemez bemutató koncertje november 13-án lesz a MOM Kulturális Központban, az idén jubileumát ünneplő Budapest Bár 10 év 10 különleges koncertsorozata részeként.

Az est vendége Presser Gábor lesz.

Az LGT zeneszerzője és billentyűse, Presser Gábor Petri György Sláger című versére írt dalt, amelyet maga ad elő a lemezen. Az anyagon hallható az LGT klasszikus felvétele, az Embertelen dal Budapest báros feldolgozása. Az album záró darabja egy másik ikonikus dal, Cseh Tamás Budapestje, amelynek zeneszerzője Másik János, szövegírója Bereményi Géza.

A Budapest - Volume 7-re új dalt írt a produkcióban eddig főként énekesként szerepelt nyolc hang, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Németh Juci, Rutkai Bori és Szűcs Krisztián is. A lemezen szving, pop, rock, sanzon és kuplé is hallható, a korábbi évtizedek slágerei közül felcsendül a Járom az utam, a Lila akácok, a Vén budai hársfák és a Pesti polgár is.

A produkció tízéves fennállása alatt csaknem háromszáz dalt dolgozott fel Farkas Róbert hangszerelésében a húszas-harmincas évek zenei stílusában. Az öttagú cigányzenekar a pop-rockéletből érkezett énekes szólistáival mintegy nyolcszáz koncertet adott. Az eddigi lemezek: Volume 1 (2007), Tánc (2009), Zene (2010), Hoppá! (2011), Szerdán tavasz lesz (2014), Húszezer éjszakás kaland (2014), Délutáni csókok (2014), Klezmer (2015), Ünnep (2016), 10 - Best of Budapest Bár (2017).

Budapest Bár, Presser Gábor, lemezbemutató, MOM

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek