Punk Forradalom a légópincében!

2015. március 12.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Punk forradalomra invitálja a tarajosokat fővárosunk legfrissebb rock klubja, a Légó Club. Egy este hat koncertet pogózhat végig, az aki bírja szusszal. Fő műsoridőben az ország talán legviccesebb, kultikus punk-rock együttese, a Rózsaszín Pitbull látható és hallható. A felvezetés többek közt a nagysikerű The DIY - Do It Yourself feladata lesz

Punk Forradalom a légópincében!

„A Rózsaszín Pittbull egy komlói punk rock együttes, mely 1995-ben alakult. Főként politikai és kissé aberrált szexuális töltetű dalszövegeikkel hívták fel magukra a figyelmet, bár a felszín alatt általában mély filozófiai tartalom bújik meg. A szövegviláguk azt a szerepet próbálja betölteni a zene világában, amit a South Park vagy a Family Guy a rajzfilmek világában.” - írják magukról, a Wikipédiáról kölcsönözve. A zenekar emblematikus énekese, Kassai Gabi tavaly magánéleti okokra hivatkozva távozott. Ezek után sokan már a vészharangot kongatták. A srácok erre rácáfolva előbb egy friss maxival, majd egy remekbeszabott új albummal, a Rejsz Royce, avagy végcél a végbéllel rukkoltak elő. Akiknek esetleg nem volt szerencséje az új pacsirtához, most meggyőződhetnek tehetségéről.

Elég hosszú és viszontagságos történelemre tekinthet vissza az Ercsiből a fővárosba szakadt The DIY, azaz a Do It Yourself. 1996-os alapításuk óta szinte megszámlálhatatlan számú tagcserén mentek át. Kiadványaik száma sem sokkal csekélyebb, munkásságukat több szerzői kiadás, koncertlemez, valamint válogatásalbumon való szereplés örökíti meg. A stílus kedvelői a „Nem tudok oroszul” és „A vidéki punk” dalaikat igazi slágerként tartják számon. Minden bizonnyal ezek is felcsendülnek az este folyamán.

 

Aki szereti a ’80-as, netalán a ’90-es évek itthoni punk bandáit, az biztos nem fog csalódni. A klasszikus magyar vonulatot, ezen az estén két viszonylag friss formáció is képviseli. A bulis, vidám szövegekkel apelláló Pánikrohamot tavaly, a pörgős és erőteljesebb hangzású Persecutort pedig idén hívták életre. A régi motorosoknak talán elég annyit említenünk, hogy a Persecutor tagjai közt üdvözölhetjük a legendás Agydaganat bőgősét Sipos "Siszi" Zoltánt.

„Régóta szerettünk volna olyan zenéket eljátszani amik már vagy megszűnt együttesek nótái és így már nem hallhatjuk élőben, vagy csak szimplán a kedvenceink közé tartoznak. Célunk feleleveníteni a régebbi punk rock hangulatát, mind feldolgozásokkal, mind saját szerzeményekkel.” – Mesélik Facebook oldalukon a Közveszélyes Munkakeresők megszületésüknek apropójaként. 2012 óta úgy néz ki, sikerült felnőni a feladathoz, s megannyi fergeteges hangulatú bulival megajándékozni a nagyérdeműt – és persze önmagukat is.


Punk Forradalom
2015. március 13. (péntek)
Kapunyitás: 18.00, koncertkezdés: 19.00
Program: Rózsaszín Pitbull | The DIY - Do It Yourself | Pánikroham | Persecutor | KMK - Közveszélyes Munkakeresők | Oxitocin | Rockdiszkó
Belépő: 1200 Ft


 

 

Szólj hozzá!


Schwartz Dávid a mantrák hálójába került

Schwartz Dávid a mantrák hálójába került

Le is írta nekünk – meg nektek is –, hogy miért és mégis hogyan :)
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hogyan szerettessük meg a zongorát a Spotify-generációval? Például a Walking Dead zeneszerzőjével!

Chad Lawson a klasszikus zongorázást keresztezi a legújabb technikai vívmányokkal, az elektronikus zene eszközeivel, így hoz létre egészen különleges hangzást és stílusötvözetet. Az A38 Hajón hallgathatjuk meg a végeredményt október 11-én, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében.

Moszkva első magánkézben levő balett-társulata az Erkelben vendégeskedik

2018. november 3-án és 4-én az Erkel Színházban lép fel a Moszkvai Balett társulata, műsorukon a DON QUIJOTE és a CSIPKERÓZSIKA szerepel.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek