Rárepültek Plácido Domingo vélhetően utolsó budapesti fellépésére

2016. január 07.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

A Plácido Domingo fellépése iránti óriási érdeklődés nyomán nagyobb befogadóképességű estéllyé alakítja február 6-i Shakespeare-bálját a Magyar Állami Operaház, a spanyol sztár fellépését így több mint 1200-an élvezhetik az Andrássy úti palotában.

Rárepültek Plácido Domingo vélhetően utolsó budapesti fellépésére

A Shakespeare-estélyen - szemben az eredetileg tervezett bál-formával - nem fedik le a nézőteret, így - a harmadik emeleti helyekkel együtt - összesen több száz további vendéget tud fogadni a dalszínház - jelentette be az Operaház szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Ókovács Szilveszter főigazgató. Hozzátette: az új helyekre szóló jegyek olcsóbbak is, mint az eredeti báli belépők.

A főigazgató emlékeztetett arra, hogy Domingo utoljára 1987-ben lépett fel magyarországi színházban, és megjegyezte: nem tartja kizártnak, hogy a január 21-én 75. születésnapját ünneplő énekes most lesz utoljára hallható Magyarországon. Plácido Domingo a műsor első részében Verdi-áriákat ad elő, a másodikban pedig a magyar közönségnek "személyes" ajándékot nyújt át, és zarzuelát énekel.

A színpadi műsorban fellépnek a Magyar Nemzeti Balett művészei, szólistaként Kristina Starostina és Apáti Bence, valamint az Operaház vezető szólistái, köztük Gál Erika, Pasztircsák Polina, Rálik Szilvia, Sáfár Orsolya és Szemere Zita, továbbá Palerdi András, Szegedi Csaba és az Operaház énekkara; dirigál Halász Péter főzeneigazgató.

A változtatás ellenére megtartják a hajnalig tartó programot, megnyitják a legszebb termeket, az Opera Café, a Vörös Szalon, a Székely Bertalan-terem, sőt a Dalszínház utcai terasz ajtaját is kitárják. Az Andrássy úti nagyterasz és a tavaly őszre átalakított, első emeleti FesztyBár a műsor után tánctérként funkcionál.    

Ókovács Szilveszter kitért arra is, hogy ugyanúgy megtartják a másnapi karitatív rendezvényt, a hátrányos helyzetű gyerekeknek szóló morzsabált, és jótékonysági árverés is lesz - erre még az estélyen, éjfélkor kerül sor a színpadon az Országos Mentőszolgálat javára, az összeg egy mentőautó megvásárlására fordítható. Felidézte, hogy az archívumok tanúsága szerint a régi operabálokon sem fedték be a nézőteret, ez a szokás csak később terjedt el, valószínűleg bécsi mintára. Idén tehát visszatérnek a régi hagyományhoz, és nem kizárt, hogy jövőre is maradnak ennél. A 2017-es díszvendég kilétét nem árulta el, csak annyit mondott, hogy egy Domingóhoz mérhető nagyságról van szó, aki még sohasem járt Magyarországon.

 


 

 

Szólj hozzá!


Nem Queen-imitátorokat keresnek, hanem egyedi produkciókat: Q-Faktor

Nem Queen-imitátorokat keresnek, hanem egyedi...

Q-Faktor címmel negyedik alkalommal rendezik meg a Queen Zenei Tehetségkutató Versenyt. A jelentkezési határidő július 31., a döntő szeptember...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Negyedszer is a blues műfajé a Kobuci: jön az Óbudai Blues Fesztivál

A blues nem más, mint életérzés – vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri. A magyar zenekarok mellett hallhatjuk többek között a texasi James...

Christina Aguilera magyar divattervező ruhájában szerepelt

Kis-Juhász Fábián maga is meglepődött, amikor meglátta, hogy a világhírű énekesnő az általa tervezett ruhában pózol. A Christina Aguilerán látható darab a divattervező diplomakollekciójának a része.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek