Rárepültek Plácido Domingo vélhetően utolsó budapesti fellépésére

2016. január 07.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

A Plácido Domingo fellépése iránti óriási érdeklődés nyomán nagyobb befogadóképességű estéllyé alakítja február 6-i Shakespeare-bálját a Magyar Állami Operaház, a spanyol sztár fellépését így több mint 1200-an élvezhetik az Andrássy úti palotában.

Rárepültek Plácido Domingo vélhetően utolsó budapesti fellépésére

A Shakespeare-estélyen - szemben az eredetileg tervezett bál-formával - nem fedik le a nézőteret, így - a harmadik emeleti helyekkel együtt - összesen több száz további vendéget tud fogadni a dalszínház - jelentette be az Operaház szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Ókovács Szilveszter főigazgató. Hozzátette: az új helyekre szóló jegyek olcsóbbak is, mint az eredeti báli belépők.

A főigazgató emlékeztetett arra, hogy Domingo utoljára 1987-ben lépett fel magyarországi színházban, és megjegyezte: nem tartja kizártnak, hogy a január 21-én 75. születésnapját ünneplő énekes most lesz utoljára hallható Magyarországon. Plácido Domingo a műsor első részében Verdi-áriákat ad elő, a másodikban pedig a magyar közönségnek "személyes" ajándékot nyújt át, és zarzuelát énekel.

A színpadi műsorban fellépnek a Magyar Nemzeti Balett művészei, szólistaként Kristina Starostina és Apáti Bence, valamint az Operaház vezető szólistái, köztük Gál Erika, Pasztircsák Polina, Rálik Szilvia, Sáfár Orsolya és Szemere Zita, továbbá Palerdi András, Szegedi Csaba és az Operaház énekkara; dirigál Halász Péter főzeneigazgató.

A változtatás ellenére megtartják a hajnalig tartó programot, megnyitják a legszebb termeket, az Opera Café, a Vörös Szalon, a Székely Bertalan-terem, sőt a Dalszínház utcai terasz ajtaját is kitárják. Az Andrássy úti nagyterasz és a tavaly őszre átalakított, első emeleti FesztyBár a műsor után tánctérként funkcionál.    

Ókovács Szilveszter kitért arra is, hogy ugyanúgy megtartják a másnapi karitatív rendezvényt, a hátrányos helyzetű gyerekeknek szóló morzsabált, és jótékonysági árverés is lesz - erre még az estélyen, éjfélkor kerül sor a színpadon az Országos Mentőszolgálat javára, az összeg egy mentőautó megvásárlására fordítható. Felidézte, hogy az archívumok tanúsága szerint a régi operabálokon sem fedték be a nézőteret, ez a szokás csak később terjedt el, valószínűleg bécsi mintára. Idén tehát visszatérnek a régi hagyományhoz, és nem kizárt, hogy jövőre is maradnak ennél. A 2017-es díszvendég kilétét nem árulta el, csak annyit mondott, hogy egy Domingóhoz mérhető nagyságról van szó, aki még sohasem járt Magyarországon.

 


 

 

Szólj hozzá!


A Zeneakadémia is figyelmezteti a jegyvásárlókat a visszaélésekre

A Zeneakadémia is figyelmezteti a jegyvásárlókat a...

Már mi is jeleztük, hogy egyre több áldozata van az átverős jegyárusító oldalaknak. Most a zeneakadméa adott ki egy közleményt ezzel kapcsolatban.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az opera szórakoztatóbb változata – UPeramesék Papagénóval Újpesten

Az opera manapság nem az a műfaj, amit önként választanak a fiatalok kellemes időtöltés céljából, pedig ugyanolyan szórakoztató is lehet, mint bármely más gyermekeknek szánt darab. Hábetler András operaénekes, rendező, a Magyar Állami Operaház gyermek és ifjúsági műsorai és a Budapesti Fesztiválzenekar nagy sikerű...

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Elárverezik Frank Sinatra hagyatékának egy részét

Elárverezik a két évtizede elhunyt Frank Sinatra és tavaly eltávozott felesége, Barbara hagyatékának egy részét, köztük filmes forgatókönyveket és ékszereket a jövő hónapban New Yorkban – tudtuk meg a Hirado.hu-tól.

1968-2018: Elvis-ünnep lesz Budapesten

Azt mindjárt leírjuk bővebben, mi történt 1968-ban, 2018-ban, közelebbről: november 17-én bazinagy Elvis-buli lesz este héttől a Liget Clubban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek