Reconnected: Budapestre jön a Stereo MC's

2014/09/01  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Brit tudósok állítják, hogy a brit hiphop - vagy inkább: az elektronikus tánczene - máig legsikeresebb együttese, a Stereo MC's. Erről valójában senki nem kérdezte meg őket, de az viszont nagyon is igaz, hogy első nagylemezük megjelenésének huszonötödik évfordulóján európai turnéra indulnak, s ha már így alakult, tolnak egy egyáltalán nem öreges bulit a Hajón november 14-én.

Reconnected: Budapestre jön a Stereo MC's

Nehéz elhinni, hogy a Stereo MC's, a brit hiphop egyik legfontosabb és máig legnépszerűbb zenekara immár huszonöt éve adta ki első nagylemezét, a sztenderd bakelit-fordulatszámokra utaló című 33-45-78-at. A jubileum alkalmából a duó - az egykori énekesnővel, Cath Coffey-val kiegészülve - visszatér: október 27-én jelenteti meg szinte teljes életművének díszdobozos kiadását. A Stereo MC's legnagyobb sikere, a Connected címét kiforgató Collected tíz lemezből áll: az eddig megjelent hét sorlemezt két CD-s ritkasággyűjtemény és egy koncert-DVD egészíti ki. A megjelenéshez ősszel európai turné is társul, aminek koncertjein természtesen sorra kerül a zenekar összes gigaslágere az Elevate My Mindtól a Step It Upon és a Connecteden át a Deep Down & Dirtyig.

 

Bár a Stereo MC's-t általában hiphop-produkcióként szokás elkönyvelni, az tény, hogy Rob Birch és Nick Hallam (egykor egy harmadik taggal, Owen Iffel kiegészült) duója sokkal inkább elektronikus tánczenét játszik. Leginkább a Madchester tradíció Happy Mondays által megteremtett acides-rave-es house-át vitte tovább és népszerűsítette, olyannyira, hogy még a frontember Birch mozgása is kísértetiesen hasonlít a Happy Mondays-táncfelelős Bezére. Az 1992-es Connected valósággal letarolta az akkor sláger- és rádiós listákat, és a nagylemez slágerei még évekig megállás nélkül folytak a csapból is. Érdekes módon a Stereo MC's számai alig öregedtek az évek során: bármelyik kifulladóban lévő házibulit meg lehet menteni egy jó időben berakott Step It Uppal, méghozzá úgy, hogy a dolog egyáltalán nem válik kínossá.

 

Birch és Hallam immár jóval ötven felett járnak, de a Stereo MC's produkciója még mindig elképesztően energikus. Zseniálisan megírt tánczenét játszanak, Birch ugyanolyan fáradhatatlan, rohadt elegáns és nagyon laza frontember, a páratlanul változatos karrier - a korai időszak hiphopjától a Connected korszak rave-jén és a DD&D koszos, underground r'n'b-jén keresztül a legutóbbi lemezekig - pedig garancia egy nagyszerű koncertre. A Stereo MC's egyszer már fellépett az A38 Hajón, és most visszatér, hogy egy jubileumi fellépés során összegezze teljes életművét.

 

 


 

 

Szólj hozzá!


Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek