Rock by the River feszt: Dream Theater, Kamelot (USA), Special Providence (H)

2015/05/28  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Április 14-én, a Dream Theater budapesti koncertjének meghirdetésekor már ismert volt, hogy július 7-én nem csak a prog-rock királyai lépnek a Barba Negra Track színpadára, hanem a program kisebb fesztivál keretet ölt majd. Végre arról is beszélhetünk, hogy kikkel válik teljessé az este: a Dream Theater mellett a floridai Kamelot, valamint a hazai Special Providence lép fel a Rock by the River fesztiválon a Barba Negra Track-ben.

Rock by the River feszt: Dream Theater, Kamelot (USA), Special Providence (H)

Május elején megjelent friss lemezével érkezik hazánkba a pályafutását 1991-ben, Floridában kezdő, leginkább power metalként aposztrofált csapat, a Kamelot. A svéd és német gyökerekkel is rendelkező bandának a Haven már a 11. stúdióalbuma, de két koncertlemezzel, egy koncert DVD-vel és egy válogatáslemezzel is jelentkeztek már az évek során. „Egy filmbe illő, fantasztikus ámulat volt ez a turné! Hihetetlen fogadtatást kaptunk minden egyes városban, és remek volt eljátszani az új dalokat a Havenről, ahogy az is, hogy máris milyen fogadtatásban részesültek.” – írta a zenekar a turné első szakasza után.

Hazai oldalról nem is eshetett volna jobb választás a nemzetközileg is sorra komoly elismeréseket besöprő, a tengerentúlon is méltatott és visszavárt Special Providence-nél. Az sem elhanyagolható tényező, hogy a zenéjében jazz rockot, progresszív rock/metalt és elektronikát elegyítő csapat idén megjelent legutóbbi albumát, az Essence of Change című anyagot a legendás brit GEP Records adta ki.

A progresszív metál egyik legékesebb gyöngyszemének számító Dream Theater 1985-ös fennállása óta 2013-ig 12 „sokkoló” lemezt adott ki, és már készülőben van a 13. is. A James LaBrie (ének), John Petrucci (gitár), John Myung (basszusgitár), Jordan Rudess (billentyű), Mike Mangini (dob) felállásban 2011 óta dolgozó zenekart egészen biztos, hogy nem kell bemutatni a stílus kedvelőinek. A technikás hangszeres zenét előnyben részesítők kedvencei egy év kihagyás után térnek vissza Budapestre, ezúttal egy roppant feszes programmal, a Barba Negra Track színpadára.

 

 

 


Képtár

  • Rock by the River feszt: Dream Theater, Kamelot (USA), Special Providence (H) kép 43176
  • Rock by the River feszt: Dream Theater, Kamelot (USA), Special Providence (H) kép 43177
 

 

Szólj hozzá!


Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az Analog Music Hall koncerttermében kerül sor most szombaton (április 20.).

75 helyszín, 300 program: teljes a SopronFest kínálata

A SopronFest vérbeli „urbán fesztivál”, mert a soproni utcák, terek, klubok, éttermek, kávézók, illetve a fő helyszín, a Lővérek különleges hangulattal és pezsgő élettel telik meg május 11. és 19. között: városszerte közel 100 helyszínen 300 program várja a helyieket és a fesztiválozó turistákat az egész országból.
Új koncertek