Rózsi, a csúcstartó: 9. Demjén-nagykoncert az Arénában

2013. december 03.  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

Túl a világvégén címmel három év szünet után készített új stúdiólemezt Demjén Ferenc. A népszerű énekes friss dalait is bemutatja hagyományos év végi koncertjén, ami december 30-án lesz a Budapest Sportarénában.

Rózsi, a csúcstartó: 9. Demjén-nagykoncert az Arénában

Demjén Ferenc immár a kilencedik koncertjét adja az Arénában, ezzel csúcstartó Magyarországon, előtte tízszer a Budapest Sportcsarnokban is fellépett.

A Túl a világvégén című lemez zenéit Menyhárt János, Závodi Gábor és Demjén Ferenc szerezte, a szövegeket természetesen az énekes írta. Mint megjegyezte, bár lemezboltok már nemigen vannak, új CD-je talán így is eljut a közönséghez, és reméli, hogy érdekelni fogja az embereket.

Závodi Gábor és Menyhárt János tavasszal kezdtek a zenék elkészítésébe, az énekesnek elküldött felhozatalból Demjén Ferenc döntötte el, melyikre ír szöveget. Demjén Ferenc véleménye szerint manapság nem könnyű jó szöveget írni, és azt látja, hogy a legtöbben nem is képesek rá.

Itt ragadjukmeg az alkalmat, hogy a zenész honlapjáról bemásoljuk az új album számainak címeit:

Túl a Világvégén

Kis Világ a Végtelenben

Minden Összeér

El Kell Szöknünk a Világból

Ha a Vágy Elér Senki Sem Nyer

Csak Érted Megint

Mindörökké Szerelem

"A címadó dal, a Túl a világvégén még a tavalyra jósolt világvégére íródott, de inkább a valódi katasztrófákra utal, amelyek sajnos nap mint nap előfordulnak a Földön. Azért ennek a számnak, és a többinek is inkább optimista a hangvétele. Itt-ott írok a mulandóságról, de alapvetően azért a szerelem foglalkoztatott" - mondta Demjén Ferenc. A lemezborító Hérics Nándor kicsit apokaliptikus hangulatú festménye alapján készült.

A 67. születésnapját december 21-én ünneplő, Kossuth-díjas Demjén Ferenc a hatvanas évek közepe óta van a pályán, énekelt és basszusgitározott a Bergendyben, a V'Moto-Rockban, szólólemezeit 1977 óta jelenteti meg.

"Az új dalok túlnyomó többsége lírai, de van a lemezen egy-két rockosabb szám is. A Budapest Sportarénában legalább az album felét el fogjuk játszani, a december 30-i est vendége egykori zenésztársam a V'Moto-Rockból, Lerch István lesz" - tette hozzá a népszerű énekes.

Ez a  "régi harcostárs", zeneszerző, billentyűs a 2008-as - valószínűleg utolsó - V'Moto-Rock-koncert óta nem nagyon beszélt Demjénnel, de úgy nyilatkozott, nagyon örül, hogy vendégként ott lehet vele a színpadon, és úgy érzi, a régi dalok többsége ma is érvényes.

Az új Demjén-lemezről nem találtunk bemutatható anyagot, sőt, a videómegosztón megtalálható videók szinte mindegyike házibarkács-kinézetű, rózsákkal és kimerevített fotókkal, azért kerestünk egy régi kedvencet:

 

 

 


Képtár

  • Rózsi, a csúcstartó: 9. Demjén-nagykoncert az Arénában kép 22598
 

 

Szólj hozzá!


Parádés a vendéglista Quincy Jones budapesti koncertjén

Parádés a vendéglista Quincy Jones budapesti koncertjén

A legendás zenész-producerrel Richard Bona, Dee Dee Bridgewater, és Radics Gigi is fellép, a showman Nic Harcourt lesz július 16-án a Papp László...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Feltörték a 30Y kisbuszát, keresik a hangszereket!

Az indexesek vették észre és tették közzé a menedzser posztját.

A Fekete Zaj fesztivál újra a régi helyen!

Ismét megrendezik a Fekete Zaj Fesztivált a Mátrában. A hazai és nemzetközi alternatív/underground előadókra épülő eseményt több év szünet után augusztus 17. és 19. között újra az időközben felújított régi helyszínen, a mátrafüredi Sástó mellett tartják meg.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek