Sok-sok blues és egy kis Besh o droM: november a Muzikumban

2017/10/26  ·   Ajánló   ·  Simonyi Éva

A Muzikum Klub 2012. október 26-án – 5 esztendővel ezelőtt – nyitotta meg kapuit a zeneszerető közönség előtt, amelynek a Kossuth Klub épülete ad otthont. Novemberben a blues és jazz rajongóknak kedvez a Muzikum! Íme egy kis ízelítő a klub novemberi koncertkínálatából!

Sok-sok blues és egy kis Besh o droM: november a Muzikumban

3. (péntek), 20.30
BARABÁS LŐRINC QUARTET feat. FEKETE-KOVÁCS KORNÉL

Barabás Lőrinc magyar jazztrombitás évek óta a magyar zenei elit képviseletében szórakoztatja a nagyérdeműt. November első péntekén a Muzikumban ad koncertet a Barabás Lőrinc Quartet formációval (Cséry Zoltán billentyűn, Herr Attila basszusgitáron, Nagy Zsolt pedig dobon játszik majd). A zenekar popos jazz világa izgalmas instrumentális zene elektronikus fűszerezéssel. Groove-os ritmusok, lüktető basszusfutamok, a szintetizátor és a trombita megannyi hangszíne a ’70-es évek improvizatív jazz-rock stílusjegyeivel átitatott sajátos zenei irányt teremt. A zenekar vendége ezen az estén a magyar jazz színtér ikonikus alakja, Barabás Lőrinc egykori tanára és mestere, Fekete-Kovács Kornél trombitaművész.

 

4. (szombat), 20.30
MAGYAR ATOM
Blues Session

Tátrai Tibor Liszt Ferenc-díjas magyar gitáros, zeneszerző, érdemes művész zenekara a Magyar Atom idei utolsó muzikumos fellépésére készül. A zenekar tagjai szintén nagy tudású profi zenészek: Tóth-János Rudolf énekes-gitáros, Zsoldos Tamás basszusgitáros, és Solti János dobos mindent meg fog tenni, hogy ismételten lenyűgözze a blues dallamok kedvelőit.

9. (csütörtök), 20.30
JOSH SMITH (US)
Blues Session

Szintén a blues kedvelőinek jóhír: a kiváló amerikai bluesgitáros végre Magyarországra látogat, így a műfaj- és a hangszer hazai szerelmeseinek erősen ajánlott élni a lehetőséggel.

18. (szombat), 20.30
EC 70 – ERIC CLAPTON TRIBUTE BAND
Blues Session

A Magyar Atom koncert után Tóth-János Rudolf énekes-gitáros másik együttesével látogat el ismét a Muzikum színpadára, hogy elvarázsolja rajongóit Eric Clapton műveival az EC 70 Band előadásában. Erre az estére frissített, megújult Clapton-repertoárral készülnek, EC rajongóknak kötelező a jelenlét!

24. (péntek), 20.30
A HENDRIX PROJECT BEMUTATJA: HENDRIX 75
Blues Session

Novemberben egy másik tribute band is koncertet ad: a Hendrix Project “Hendrix 75” elnevezésű zenés estjét nem érdemes kihagyni, ugyanis ezen az estén Jimi Hendrix 75. születésnapját ünneplik, melyre ismert és elismert zenészeket hívtak maguk mellé a színpadra. A zenekar (Lamm Dávid, Tomor Barnabás, Molnár Dániel) 2013-ban kezdett el Hendrix-műsort játszani, de együttműködésük már két évvel korábban kezdődött. Mindhármuk számára meghatározó hatás Jimi Hendrix változatos zenei világa, így hát igen hamar kiderült a közös nevező. Vendégek: Tóth-János Rudolf– gitár, ének, Szász Feri – gitár, Kardos Dániel – gitár, Keszei Krisztián – gitár.

25. (szombat), 20.30
BESH O DROM

A BESH O DROM 1999-ben alakult, a magyar, balkáni, cigány illetve a közel-keleti tradicionális zenéket ötvözi a modern zenével. Egyedi hangzásvilágukat a különböző zenei stílusok sajátos feldolgozásának és modern hangszerelésének köszönhetik. 16 éve járják a világot, több mint ezer sikeres koncertet adtak, Ázsiában, Ausztráliában, Afrikában, Amerikában. Kanadában, Mexikóban, két ízben is hosszabb turnén vettek részt. Visszatérő vendégek Európa majd minden színpadán. Öt platina lemez büszke tulajdonosai.

 

Muzikum Klub, blues

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek