Szabad a Kis Á...! Új bulihely nyílt Budapesten

2014. augusztus 26.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Augusztus 25-én megnyílt a legendás Szabad az Á... akusztikus kistestvére, a Kis Á... A hely szellemiségéhez méltóan már a nyitó hét programsorozata is a művészetek széles skáláján mozog, így lesz bűvész show, stand up comedy, kiállításmegnyitó és természetesen koncertek.

Szabad a Kis Á...! Új bulihely nyílt Budapesten

Kis Á... az Irányi utcában kapott helyett, és a Szabad az Á...-ból ismerős művészi eklektikusság jellemzi: zöld falak, mintás fotelekés videókazettákból készült asztalok, a színpadi zajfogók...  A Kis Á... célja, hogy mindenki otthonosan mozogjon falai között, így a kényelmes fotelekben ülve bárki magához vehet egy könyvet vagy magazint a sarokból, társasjátékozhat, aki pedig végképp otthon érzi magát, a locsolókannát felkapva megöntözheti a növényeket is. A berendezés különlegessége az is, hogy a függöny megvarrásától kezdve, a kazetta asztalok kialakításán át az utolsó ecsetvonásig az „Á" körül tevékenykedő művészek, barátok végezték az átalakítást.

A galéria szint a kiállítások tere, délelőttönként fogyasztástól függetlenül free office-ként működik, azaz bárki beköltözhet laptopjával kreatív kuckóként használva a teret. És míg a felső színt a csendes elmélkedéssé, addig az alsó színt az előadóművészeknek kedvez, így nappal színtársulatok próbáit fogadja be, éjjel pedig különféle klubok, előadások, koncertek színhelye lesz. A koncertek különlegessége az lesz, hogy a zenekarok fellépése után a dj pult mögött is egy-egy zenekari tag szolgáltatja majd a talpalávalót kedvenc lemezeiről.

A Kis Á... testvéréhez méltón befogadóhelyként működik majd: a hét filmes estekkel indul, kéthetente keddenként a varázslaté, a bűvészeké lesz a főszerep, szerdánként a Stand Up Dumaszerdahely néven futó sorozat költözik a pincébe, míg a csütörtök, péntek, szombat a koncertek napja.


 

A Kis Á... nyitó heti programja:

Augusztus 26. kedd 21:00 – Bűvész est

Egy rendhagyó bűvész estre készülünk a Kis Á… nyitóhét keretében.
Kiváló bűvészek színpadi műsoraiba nyerhettek betekintést, de kicsit megpróbálunk „lejönni a színpadról", és a műsor szünetében, illetve utána a klubban járva-kelve szórakoztatni az érdeklődőket.

Augusztus 27. szerda 20:00 – Önök mind egyéniségek! – Báncs Miklós önálló estje

Stand-up szerda a Kis Á-ban! A dumaszerdahely!
Az első önálló est házigazdája: Bács Miklós (Dumaszínház, Showder klub, Comedy Central).
Jegyek a helyszínen kaphatók, 1200 Ft-os áron.

Augusztus 28. csütörtök 21:00 – ANEZ koncert

A Kis Á… legelső koncertjén az ANEZ hozza el szürreális, a lírai finomságokat és a városi monotonitás hangjait egyszerre elénk varázsoló, kísérletező zenei világukat. A hangi élményekhez erős vizualitás is kapcsolódik. A Japán turnéjukat követően, új nagylemezük felvételei közepette érkezik hozzánk az ANEZ, akik a koncert után saját DJ-settel készülnek.

Augusztus 29. péntek 21:00 – Gyík zenekar Vikó és nyárbúcsúztató születésnapi koncert

Az akusztikus hip-hop-ot játszó Gyík zenekar nálunk búcsúztatja a nyarat és Vikót, a zenekar „szövegelőjét” is, aki zarándokútra indul. Emellett erre a napra esik a pop két királya, Michael Jackson és Lukovich András születésnapja is - utóbbival a helyszínen koccintani is lehet majd ennek apropóján.

Augusztus 30. szombat 21:00 – FLOW

A FLOW party sorozat már a Szabad az Á…-ban is visszatérő, sokak által várt esemény volt, a StyleFusion szervezésében. A StyleFusion célja, hogy minőségi, a háttérbe szorított underground elektronikus zenéket is eljutassa közönségéhez, akik nem elégednek meg az eléjük tolt éppen divatosnak számító, ám sokszor nem elég változatos zenékkel.

+DRUM & BASS Section (21:00 ->01:00)

Stormy Lee [ Night Sirens ]
Envo [ StyleFusion ]
- Winstone

INDUSTRIAL HARDCORE section (01:00 -> 05:00)

- Neckrow [Tilos / Elveszett Gyerekek Városa ]
- Gabba Voodoo [ Distorted Dimension Records / Black Hoe Recordings ]
- Thalium [ Renegade Virus ]

A fotókat Komróczki Diána készítette.


Képtár

  • Szabad a Kis Á...! Új bulihely nyílt Budapesten kép 35442
  • Szabad a Kis Á...! Új bulihely nyílt Budapesten kép 35443
  • Szabad a Kis Á...! Új bulihely nyílt Budapesten kép 35444
  • Szabad a Kis Á...! Új bulihely nyílt Budapesten kép 35445
 

 

Szólj hozzá!


Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

A Zene világnapját a Klauzál Házban szeptember 29-én ünneplik: „Add a kezed" címmel a Verkli együttes ad koncertet, amelyen nem akárki lesz a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A jó zsarunak új albuma jelent meg

Josh Groban szeptember 21-én adta ki nyolcadik stúdióalbumát Bridges címmel.

Andrea Bocelli és fia duettjén sírni fogtok

Ha csak egyetlen videót nézel meg ma, ez legyen az! Andrea Bocelli legújabb dalában fiával Matteoval közösen énekli Fall On Me című dalát, ami még a legkeményebb szívű zenerajongót is azonnal leveszi a lábáról.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek