Év koncertje - szavazás

Szabad a Kis Á...! Új bulihely nyílt Budapesten

2014. augusztus 26.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Augusztus 25-én megnyílt a legendás Szabad az Á... akusztikus kistestvére, a Kis Á... A hely szellemiségéhez méltóan már a nyitó hét programsorozata is a művészetek széles skáláján mozog, így lesz bűvész show, stand up comedy, kiállításmegnyitó és természetesen koncertek.

Szabad a Kis Á...! Új bulihely nyílt Budapesten

Kis Á... az Irányi utcában kapott helyett, és a Szabad az Á...-ból ismerős művészi eklektikusság jellemzi: zöld falak, mintás fotelekés videókazettákból készült asztalok, a színpadi zajfogók...  A Kis Á... célja, hogy mindenki otthonosan mozogjon falai között, így a kényelmes fotelekben ülve bárki magához vehet egy könyvet vagy magazint a sarokból, társasjátékozhat, aki pedig végképp otthon érzi magát, a locsolókannát felkapva megöntözheti a növényeket is. A berendezés különlegessége az is, hogy a függöny megvarrásától kezdve, a kazetta asztalok kialakításán át az utolsó ecsetvonásig az „Á" körül tevékenykedő művészek, barátok végezték az átalakítást.

A galéria szint a kiállítások tere, délelőttönként fogyasztástól függetlenül free office-ként működik, azaz bárki beköltözhet laptopjával kreatív kuckóként használva a teret. És míg a felső színt a csendes elmélkedéssé, addig az alsó színt az előadóművészeknek kedvez, így nappal színtársulatok próbáit fogadja be, éjjel pedig különféle klubok, előadások, koncertek színhelye lesz. A koncertek különlegessége az lesz, hogy a zenekarok fellépése után a dj pult mögött is egy-egy zenekari tag szolgáltatja majd a talpalávalót kedvenc lemezeiről.

A Kis Á... testvéréhez méltón befogadóhelyként működik majd: a hét filmes estekkel indul, kéthetente keddenként a varázslaté, a bűvészeké lesz a főszerep, szerdánként a Stand Up Dumaszerdahely néven futó sorozat költözik a pincébe, míg a csütörtök, péntek, szombat a koncertek napja.


 

A Kis Á... nyitó heti programja:

Augusztus 26. kedd 21:00 – Bűvész est

Egy rendhagyó bűvész estre készülünk a Kis Á… nyitóhét keretében.
Kiváló bűvészek színpadi műsoraiba nyerhettek betekintést, de kicsit megpróbálunk „lejönni a színpadról", és a műsor szünetében, illetve utána a klubban járva-kelve szórakoztatni az érdeklődőket.

Augusztus 27. szerda 20:00 – Önök mind egyéniségek! – Báncs Miklós önálló estje

Stand-up szerda a Kis Á-ban! A dumaszerdahely!
Az első önálló est házigazdája: Bács Miklós (Dumaszínház, Showder klub, Comedy Central).
Jegyek a helyszínen kaphatók, 1200 Ft-os áron.

Augusztus 28. csütörtök 21:00 – ANEZ koncert

A Kis Á… legelső koncertjén az ANEZ hozza el szürreális, a lírai finomságokat és a városi monotonitás hangjait egyszerre elénk varázsoló, kísérletező zenei világukat. A hangi élményekhez erős vizualitás is kapcsolódik. A Japán turnéjukat követően, új nagylemezük felvételei közepette érkezik hozzánk az ANEZ, akik a koncert után saját DJ-settel készülnek.

Augusztus 29. péntek 21:00 – Gyík zenekar Vikó és nyárbúcsúztató születésnapi koncert

Az akusztikus hip-hop-ot játszó Gyík zenekar nálunk búcsúztatja a nyarat és Vikót, a zenekar „szövegelőjét” is, aki zarándokútra indul. Emellett erre a napra esik a pop két királya, Michael Jackson és Lukovich András születésnapja is - utóbbival a helyszínen koccintani is lehet majd ennek apropóján.

Augusztus 30. szombat 21:00 – FLOW

A FLOW party sorozat már a Szabad az Á…-ban is visszatérő, sokak által várt esemény volt, a StyleFusion szervezésében. A StyleFusion célja, hogy minőségi, a háttérbe szorított underground elektronikus zenéket is eljutassa közönségéhez, akik nem elégednek meg az eléjük tolt éppen divatosnak számító, ám sokszor nem elég változatos zenékkel.

+DRUM & BASS Section (21:00 ->01:00)

Stormy Lee [ Night Sirens ]
Envo [ StyleFusion ]
- Winstone

INDUSTRIAL HARDCORE section (01:00 -> 05:00)

- Neckrow [Tilos / Elveszett Gyerekek Városa ]
- Gabba Voodoo [ Distorted Dimension Records / Black Hoe Recordings ]
- Thalium [ Renegade Virus ]

A fotókat Komróczki Diána készítette.


Képtár

  • Szabad a Kis Á...! Új bulihely nyílt Budapesten kép 35442
  • Szabad a Kis Á...! Új bulihely nyílt Budapesten kép 35443
  • Szabad a Kis Á...! Új bulihely nyílt Budapesten kép 35444
  • Szabad a Kis Á...! Új bulihely nyílt Budapesten kép 35445
 

 

Szólj hozzá!


Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Kicsit nem figyelünk oda, aztán már az egész net tele van azzal, hogy a Queen – pontosabban: Queen & Adam Lambert – is fellép a vasárnapi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Plágium ügy: Petruskát kizárták, Oláh Gergő jön A Dal szombati döntőjébe

Úgy tűnik, nem volt alaptalan a vádaskodás A Dal egyik versenyművével kapcsolatban. A szakértők vizsgálódtak, és döntésre jutottak: Petruska Andrásnak távoznia kell, helyét Oláh Gergő veszi át.

Soha vissza nem térő alkalom: dalt írhatsz a rendőrségnek

A biztonságos közlekedéshez kapcsolódó témában dalíró pályázatot írt ki a DUE Médiahálózat és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság. A beérkezett műveket Nagy Ricsi énekes vezényletével fogják zsűrizni.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek