Szétváltak a Szarka testvérek útjai? Nevet változtatott a Ghymes

2018/11/13  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Két különálló produkció összevonásával, a Szarka Tamás és zenekara valamint a Ghymes zenekar fúziójával létrejött a SZARKA TAMÁS & GHYMES formáció.

Szétváltak a Szarka testvérek útjai? Nevet változtatott a Ghymes

"A zenekar pályafutása páratlan sikertörténet: a 35 éves működésük alatt eddig 25 önálló albumot jelentettek meg, több mint 3000 koncertet adtak a világ 25 országában és titkuk a folyamatos megújulásban rejlik. Ez a mindig megújulni tudás a feltétele és záloga sikereiknek" – írják a nekünk küldött közleményben. Mondjuk, mi a megújulást általában a zenére értjük, de mindenkinek szíve joga eldönteni, milyen név alatt játszik. Amit a közlemény azonban nem tartalmaz, az az információ, amely a sajtótájékoztatón viszont elhangzott: a Ghymes-alapító Szarka Tamás és Szarka Gyula útjai vélhetően elválnak, azért vélhetően, mert elég talányos ez a mondat:

"Szarka Gyula gitáros-énekes hozzátette: jó ideje sokat dolgoznak külön és megbeszélték, hogy a folytatás így legyen." (MTI)

Mi úgy gondoljuk, az marad a zenekarban, akinek a nevét is viseli a továbbiakban.

Egyébként nemrég a Pribojszki Mátyás Band cserélte le a nevét, náluk mondjuk az volt az indok, hogy sokat játszanak külföldön, és hát próbáld meg mondjuk Hollandiában kiejteni a vezetéknevét...

Visszatérve a Ghymesre, illetve a Szarka Tamás & Ghymesre (megjegyezzük, hogy szerintünk ez után is mindenki per Ghymes fogja emlegetni őket), a 35 év legszebb dalaiból adnak nagykoncertet majd március 24-én a Kongresszusiban, ahol vendégük lesz Szarvas József színművész és a Hunyadi János Ének-zenei, Nyelvi Általános Iskola kiskórusa.

Mivel a koncertet népszerűsítő plakáton mindkettejük fotója szerepel (sőt: a honlapon a taglistában is ott van), ebből arra következtetünk, hogy még egy (dísz)vendége lesz a  formációnak: Szarka Gyula.

Vagy nem értjük ezt az egészet. Mert az MTI híre ráadásul így záródik:

"Az együttes dalainak meghatározója Szarka Tamás zenéje, irodalmi értékű szövegvilága, hegedűjátéka és éneke, ezt egészíti ki a gitáron játszó és szintén éneklő Szarka Gyula népzenei alapú szerzői zenéje."

 

Szarka Tamás, Szarka Gyula, Ghymes, névváltoztatás

 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek