Szimfonik Liv3 - Kulisszatitkok

2013/08/29  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

Idén már harmadszor rendezik meg a Szimfonik Live című koncertet. Szeptember 7-én este harminc könnyűzenei énekes ad elő egy-egy ismert hazai vagy nemzetközi slágert az MR Szimfonikusok kíséretében a budapesti Millenáris parkban.

Szimfonik Liv3 - Kulisszatitkok

A Szimfonik Live-ban tavaly és tavalyelőtt ismert és népszerű hazai zenekarok, énekesek saját dalaikat adták elő szimfonikus átiratban, idén magyar és külföldi slágerek hangzanak el a hetvenes évektől napjainkig. A próbák már hetek óta zajlanak, a koncerten ezúttal a rádió férfi-, női és gyerekkórusa is részt vesz.

A Kultúrfitneszben az elmúlt több mint egy év során elhangzott mintegy háromszáz dalból jó néhány belekerül az idei műsorba. Például: a Gotye Somebody That I Used To Know című dal, amelyet a Szimfonik Liv3-on Fábián Juli fog énekelni, vagy a Rudimental Not Giving In-je, amelyet Kovács Katitól hallhat a közönség, vagy a Basement Jaxx Good Luck címú száma, utóbbit Judie Jay adja elő – mondta el Milkovics Mátyás zenei rendező.

A mai slágerek mellett elhangzanak évtizedekkel ezelőtti slágerek is, köztük a Beatles Here Comes The Sun-ja az MR Vegyes Karától, Szécsi Pál Távolléte a Vad Fruttikból ismert Likó Marcelltől vagy Hofi Géza Lazítani-ja a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) frontemberétől, KRSA-tól.

A legtöbb esetben a produkció kérte fel az énekeseket egy-egy dal előadására, ám például Lovasi András maga választotta, hogy elénekelje Chris Isaak nyolcvanas évekbeli slágerét, a Blue Hotelt. A fellépők között lesz még mások mellett Zorán, Mező Misi, Radics Gigi, Alba Hyseni, Dorogi Péter (Intim Torna Illegál), Szirtes Edina Mókus, Baricz Gergő, Vitáris Iván (Ivan & the Parazol), Sena, MC Columbo (Irie Maffia, Brains), Walkó Csaba (Compact Disco), Németh Juci, Beck Zoltán (30Y), Fehér Balázs (Carbonfools), Manoya, Kardos-Horváth János (Kaukázus) vagy Szűcs Krisztián (Heaven Street Seven) is.

A Szimfonik Live 2011-es és 2012-es koncertjén kiemelkedő szerepet játszott Balogh Sándor, aki a szimfonikus átiratok többségét elkészítette. Ő most is a "fedélzeten van", ezúttal tíz dalt hangszerelt át, és természetesen az MR Szimfonikusokat vezényli.

A munka úgy zajlott, hogy először én elkészítettem a dalok popzenei hangszerelését és szerkezetét. Utána a harminc dalt testvériesen elosztottuk háromfelé Balogh Sándorral, valamint Subicz Gáborral, a PASO trombitásával, aki tavaly már szintén közreműködött több dal hangszerelőjeként. Mindenki a saját világának és ízlésének megfelelő dalokat kapta" - elevenítette fel a zenei rendező.

Szeptember 7-én a Millenáris parkban az MR Szimfonikusok és az énekesek mellett egy rockzenekar is színpadon lesz, ebben Ábrahám Zsolt, a Heaven Street Seven gitárosa, Gátos Bálint, a Váczi Eszter és a Szörp zenekar basszusgitárosa, Benedek Tamás, a Neo dobosa, valamint a már említett Milkovics Mátyás - aki mellesleg a Neo billentyűse - szerepel.


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek