Színészfesztivál az Akváriumban

2018/01/11  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

"Végre összehordta a szemetet a szél..." – olvasható a program ajánlójában, ebből mi a "végre" szót vettük komolyan, mert tényleg itt volt az ideje, hogy a színészekből verbuválódott zenekarok együtt megmutassák magukat.

Színészfesztivál az Akváriumban
2018. február 3-án este héttől hat zenekar ad majd koncertet az Akvárium KisHalljában. Azt nem merjük kijelenteni, hogy ennyi jó zenész még nem koptatta ott a deszkákat, de azt bátran leírhatjuk, hogy ennyi jó színész még nem lépett ott fel egyszerre.

Kik is ők?

RÉZPRÓBA
A Kolibri Színház színészeből alakult fúvószenekar. Világpremier!!


BONSAI BOY
A Duma Színház és a Jurányi közös produkciója,a Garázsbanda sztárjai
KARAMAZOV
A MU Színház Karamazov című produkciójának koncertverziója. Az Aligátorkutya újra támad...
PINK MOJOS and the fuck faces
A Színművészeti Egyetem sellői és bikái


HARMADIK FIGYELMEZTETÉS
Az ország legsármosabb színészzenekara
BEKVART
A saját bevallásuk szerint csajozós rockot játszó zenekar decemberben kétszer is megörvendezteti rajongóit. A Bánfalvi Eszter Kvartett (BEKVART) 2010-ben alakult a Kaposvári Egyetem színművész hallgatóiból. Az akkori osztály másodéves zenés mesterség vizsgájának témája Cseh Tamás dalai voltak, és egy annyira jól sikerült koncert jött létre, hogy bejárták vele az országot, és egyértelművé vált számukra, hogy érdemes folytatniuk a zenélést, így született meg a zenekar. A névről röviden: rosszabbnál rosszabb ötletek után a legrosszabbra esett a választásuk, hiszen nem négyen vannak, Bánfalvi Eszter nem a zenekar tagja és nem is jazzt játszanak. A zenekar különlegessége, hogy tagjai végzett színészek és fellépéseiket igyekeznek show jellegűre formálni – a színpadon 6-10 ember áll, többen több hangszeren is játszanak, ezzel is izgalmasabbá téve a produkciót. Az elmúlt években több budapesti és vidéki klubban és fesztiválon felléptek és több színházi előadás zenéje is köthető a zenekar tagjaihoz zeneszerzőként és zenészként is.  A zenekar 2016-ban a Hangfoglaló Program által támogatott előadók között szerepelt, a mentoruk Bodnár Tibor, a Ladánybene 27 zenekar vezetője és a LB27 Reggae Camp főszervezője volt.
színészfesztivál, Akvárium, NKA, Hangfoglaló Program

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek