Sztárok, cirkuszi show és meglepetések: ilyen lesz az idei Szenes Iván-Emlékkoncert

2019/09/14  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Szenes Iván Emlékét az általa írt több ezer dalszöveg és számos színdarab mellett a lánya, Andrea által minden évben megszervezett koncert is őrzi, melyet a hagyományokhoz hűen idén is a „régi ház körül”, a Szenes Iván nevét viselő téren láthat és hallhat a közönség, szeptember 15-én.

Sztárok, cirkuszi show  és meglepetések: ilyen lesz az idei Szenes Iván-Emlékkoncert

Szenes Andrea elmondása szerint összesen ötven dal és huszonkét szereplő mutatkozik be idén. Ezúttal is több generáció lép majd színpadra, hiszen a Szenes-slágerek nemcsak a nézőtéren, de a színpadon is közelebb hozzák egymáshoz a generációkat. Elfogadta a meghívást Koós Réka, de nem az édesapja dalaival lép fel, mert arra még nem érzi késznek magát. Az új fellépők közül Nemcsák Károly és Ivancsics Ilona, a Szomszédok házaspárja az Orchideák című  dalt adják elő. De vannak visszatérők is: Aradszky László unokái idén is fellépnek: Marci kezdi majd a koncertet a Nemcsak a húszéveseké a világ című dallal. Fellép az 50 éves jubileumát ünneplő Apostol együttes, de ott lesz Postás Józsi, Korda György és Balázs Klári, illetve Nyári Károly és lányai is, a fiatalabb generációból Kocsis Tibor és Opitz Barbara áll színpadra.

Korda György és Balázs Klári mindig újítani szeretnek, "vadonatúj "Szenes-dalokkal jönnek különleges tálalásban. Zalatnay Cini viszont az állandóságot szereti inkább a Hosszú forró nyár örök kedvenc.  Opitz Barbi – aki feldolgozta többek között a Hosszú az a nap című dalt is – szereti az eredetihez hasonlóan előadni a dalokat.

 A zenész lánya azt is elárulta, édesapjának Balázs Péter volt az egyik kedvenc színésze, aki az idei koncerten az Én édes Katinkám, illetve a Mások vittek rossz utakra engem című dalokat fogja előadni az idén 85 éves Bodrogi Gyulával közösen, aki a Kiöregedett vadászkutya és a Kicsit szomorkás a hangulatom máma című slágereket is elénekeli. Utóbbit Voith Ágival és az unokájukkal, Bodrogi Enikővel együtt adják elő. 

Az idei koncertet nem csak a fellépők, de az is különlegessé teszi, hogy Szenes Iván idén lenne 95 éves, a jubileumi koncerttel ezért az életútját is felidézik, Azt például nem sokan tudják róla, hogy hosszú ideig művészeti vezetője volt az Országos Cirkusz Vállalatnak, ahonnan azért kellett távoznia, mert nem volt hajlandó  – elvtársi utasításra – negyedszer is átírni egy szöveget. Így kerül az emlékműsorba a Fővárosi Nagycirkusz nagyzenekara, de fellépnek majd többek között bohócok, artisták is.

A rendezvényen adják át a Szenes Iván Művészeti díjakat is.

 

Szenes Iván, Szenes Andrea, Szenes Iván tér, emlékkoncert

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek