Sztriptízbárokban léptek fel, majd egyetlen nap alatt egyetlen dallal világsztárok lettek

2018/07/19  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Több mint 50 éves pályafutásának összefoglalásaként szimfonikus zenekarral, óriás kivetítővel és különleges látványvilággal megfűszerezett életműkoncertet ad a Smokie együttes Budapesten. A brit legenda a Papp László Budapest Sportarénában, november 28-án lép fel.

Sztriptízbárokban léptek fel, majd egyetlen nap alatt egyetlen dallal világsztárok lettek

Kevés olyan zenekar van, amelyet több évtizede töretlenül körülvesz a rajongók szeretete és számtalan slágerrel büszkélkedhet. Ilyen a Beatles, a Rolling Stones, a Queen, az AC/DC és ide tartozik az 1965-ben alapított Smokie is. 

Living Next Door To Alice, Needles And Pins, Oh Carol, I'll Meet You At Midnight, If You Know How To Love Me, Do not Play Your Rock'n'Roll To Me, Lay Back In The Arms Of Someone, Something's Been Making Me Blue, Wild Wild Angels, Mexican Girl, For A Few More Dollars, Take Good Care Of My Babe – néhány sláger a páratlan életműből, amit most Magyarországon is élőben élvezhet a közönség, nem is akárhogyan.

A Smokie a Csimborasszó Produkció szervezésében különleges életműkoncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában 2018. november 28-án. A show-n sorra hallhatjuk a brit zenekar slágereit szimfonikus verzióban, miközben a háttérben kuriózumnak számító fotó és video bejátszások lesznek láthatóak pályafutásuk 50 évéből.

- Ez egy igazán látványos show lesz, amit Csehországban és Magyarországon készítünk elő. Óriási hangsúlyt fektetünk a vizuális hatásokra, világszínvonalú hang- és világítástechnikával, szélesvásznú kivetítőkkel és a legjobb szakemberekkel fogunk dolgozni. A szimfonikus hátteret az Óbudai Danubia Zenekar szolgáltatja, akikkel már olyan produkciókban is együtt dolgoztunk, mint például a Royal Christmas Gala Sarah Brightmannel, a Gregorian-nal, Amelia Brightmannel és Mario Frangoulis-szal – nyilatkozta a produkció egyik vezetője.

A Smokie első slágere, ami 1975-ben híressé tette a bandát az egész világon, az If You Know How To Love Me című dal volt.

Terry Uttley, a Smokie basszusgitárosa és vokalistája így emlékszik azokra az időkre.

- Hét évig klubzenekar voltunk és nagyon sok fura helyen léptünk fel: lokálokban, rock klubokban, sztriptízbárokban. Aztán hirtelen, 1975 gyönyörű nyarán felvettük az If You Know How To Love Me című kislemezünket, és konkrétan egyik napról a másikra világsztárok lettünk. E nélkül a dal nélkül soha nem léptünk volna fel megannyi csodálatos helyen a földön. Nagyon várom, hogy ezt a dalt szimfonikus verzióban adjuk elő. Ezzel a speciális koncerttel szeretnénk emléket állítani azoknak a felejthetetlen pillanatoknak, amiket megéltünk a Smokie zenekarral. Hiszem, hogy minden rajongónk velünk lesz – mondta Terry Uttley.

A Smokie jelenlegi felállása:

  • Mike Craft — szólóének, ritmusgitár
  • Mick McConnell — szólógitár, vokál
  • Terry Uttley — basszus, vokál
  • Steve Pinnell — dob
  • Martin Bullard — billentyűsök

A koncertet 2018 november 28-án rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában. Vendég a cseh Maybe zenekar lesz.

Smokie, koncert, Aréna

 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek