Szuperbulival – és más meglepetésekkel – ünnepel a 25 éves Junkies

2019/03/13  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli idén a Junkies. A negyedszázados jubileum apropóján a zenekar több meglepetéssel is készül – április 5-én egy új dalokkal kiegészülő, extra hosszú best of kiadványt jelentet meg, június 15-én pedig egy nagyszabású, a banda pályafutásán átívelő születésnapi koncertet ad a budapesti Barba Negra Trackben.

Szuperbulival – és más meglepetésekkel – ünnepel a 25 éves Junkies

A JUNKIES új korongja a “Negyedszázad kockázat és mellékhatás” címre hallgat. Az EDGE Records gondozásában megjelenő, április 5-től elérhető best of lemez 13 újravett klasszikus nóta mellett 6 új szerzeményt is tartalmaz. A zenekar utoljára 2016-ban adott ki stúdióalbumot, így szinte biztos, hogy a friss hangzásban megszólaló slágerek és a vadonatúj dalok kellőképp megalapozzák a jubileumi évben várható koncerteket.

„Mindenképp egy olyan kiadvánnyal szerettünk volna előrukkolni, amely valamilyen szinten felöleli az elmúlt negyedszázadot, de egyben újat is ad a közönségnek. Ezért döntöttünk úgy, hogy néhány friss szerzeménnyel kiegészítjük az évforduló kapcsán rögzített best of albumot” – mondja Szekeres András, a banda frontembere. „A lemez egyik érdekessége, hogy a rajta szereplő nóták közül Riki Church, sőt ezúttal a dobosunk, Keresztes Viktor is énekel egyet, ráadásul egy igen hosszú, összesen 73 perces anyagot sikerült összeraknunk – alig fértek rá a dalok a CD-re.”

Az új albumot április 9-én exkluzív akusztikus minikoncerttel egybekötve dedikálják a budapesti Hard Rock Caféban a Junkies tagjai, június 15-én pedig nagyszabású születésnapi bulira készülnek a Barba Negra Track-ben. A 2019-es év innentől kezdve egészen december végéig a negyedszázados jubileumról szól, amit a friss lemezre építve, egy látványban is megújult produkcióval tesznek még különlegesebbé a fellépések alkalmával a zenészek.

Az április 5-én érkező korong előfutáraként máris itt az első dal a lemezről, amit egy szöveges videóval tett közzé a banda a YouTube-on.

A dallista:

01. Szték

02. A szerelmedtől lettem ilyen

03. Vesztettél

04. Ennyi kell

05. Mi vagyunk a többség

06. Már csak a pénzért csinálom

07. Nincs pardon

08. Miattad iszom, te állat

09. Bitter Candy

10. A drog az rossz

11. Halacska

12. Maszk

13. Recseg-ropog a rendszer

14. Mese

15. Ne ébressz fel

16. Hiba van

17. Minden álmom

18. Szerelmes vagyok

19. Béke tér

Junkies, jubileum, új album, dedikálás, Barba Negra Track

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek