Tarantino elszabadul

2018/09/20  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Django elszabadul, Kill Bill, Ponyvaregény, Kutyaszorítóban – ez a lista nem egy életművet bemutató filmfesztivál programja, hanem a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében megrendezésre kerülő A mozi hangjai koncertjéé. Noha elhangoznak majd más híres filmnek dalok, az est gerincét a Tarantino-filmek alkotják.

Tarantino elszabadul

Quentin Tarantino filmalkotói módszerének sarkalatos pontja a zeneválasztás – már az elképzelés, tervezés, vázlatírás közben kiválasztja azokat a dalokat, melyek meghatározói lesznek készülő alkotásának. Valószínűleg ezért kötődik szokatlanul szorosan film és filmzene a nézőkben. A rendező gyakran választ olyan zeneszámokat, melyek korábban már felcsendültek más-más produkciókban is – Tarantino ilyen esetben kivétel nélkül „elhódítja” a kiválasztott zenét, és örökre felülírja a nézőkben a korábbi filmkapcsolatot az új élménnyel.

A világ leghíresebb komolyzenei színpadjain rendszeresen fellépő operettsztár, Fischl Mónika már másodszorra vesz részt A mozi hangjai koncerten.

"Személy szerint hatalmas film- és filmzene rajongó vagyok, Tarantino művei pedig igazán nagy kedvenceim, nagyon magával ragad a rendező filmvilága és a filmek hangulata.” – nyilatkozta.

A Sztárban Sztárban országos népszerűséget szerző, ezerarcú musicalsztár Veréb Tamás saját elmondása szerint nagyon csípi Tarantinót és a filmjeit, valamint azt a különleges világot, melyeket az alkotók teremtenek.

Nem kevésbé rajong Tarantino filmjeiért hazánk egyik legextrémebb énekesnője, az utánozhatatlan hangú Tóth Gabi.

„Tarantino filmjeiben egyedülállóan együtt élnek a zenék a történettel. Ritkán fordul elő az, hogy a filmes dalokat ennyire összekössük magával a filmmel, vagy csak annak egy részletével. Nekem például ilyen a Bang bang a Kill bill-ből, vagy az egyik kedvenc dalom, a Who Did That To You? John Legend előadásában, a Django elszabadul-ból...” – mondta.

„Egy vagyok a sok közül, aki él-hal a Tarantino filmekért!” – jelentette ki Király Viktor. „Kifejezetten szeretem azokat a filmeket, amelyek nem annyira közismertek, mint például a Ponyvaregény. Régebbi filmek közül nagy kedvencem az Alkonyattól pirkadatig, az újak közül pedig a Django elszabadul.”

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a Voice Station kórus a koncert közreműködője a Savaria Szimfonikus Zenekar mellett.  2018-ban is Pejtsik Péter az est zenei vezetője, hangszerelője és karmestere, aki a filmzenék és a cross over műfaj kiváló képviselőjeként elképesztő energiával és átéléssel vezeti a zenészeket és az énekeseket.

„Gyerekkorom óta nagy szerelmem a szimfonikus filmzene, nagy örömömre elsősorban ezzel foglalkozhatok nap mint nap. Tarantino filmjeinek karakteres, mindannyiunk számára emlékezetes zenei megszólalásaira azonban nem ez a stílus a legjellemzőbb, így érdekes feladat, igazi kihívás úgy megszólaltatni őket szimfonikus zenekar közreműködésével, hogy karakterük nem változzék” – vélekedett.

 

 

Taranti8ni, film, Müpa, filmzene, Király Viktor, Fischl Mónika, Tóth Gabi, Veréb Tamás

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek