Több mint szórakozóhely: indul a klubszezon az A38-on

2015. szeptember 10.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az A38-at lassan megeszi a Sziget és a Petőfi tévé, de úgy tűnik, nekik bejön. S ha nekik igen, akkor – már csak a hajó színvonalas szigetes jelenlétét is tekintve – nekünk sincs sok kifogásolni valónk.

Több mint szórakozóhely: indul a klubszezon az A38-on

Azt tudtátok, hogy az A38 sátorba a Szigeten befért volna egy arénányi közönség is? Az A38 Színpad évek óta a Sziget Fesztivál legnagyobb fedett koncerthelyszíne és a Nagyszínpad után a második legnagyobb koncerthelyszín. Az elmúlt években több mint ötven olyan nemzetközi fellépő volt - illetve az őszi szezonban is számos ilyen érkezik -, amelyek egyaránt felléptek a Sziget különböző színpadain, különösen az A38 Színpadon és a Nagyszínpadon, valamint az A38 Hajón is. Az elkövetkező pár hónapban ilyen fellépő lesz a holland Kensington, a belga Balthazar, az Editors, az Enter Shikari.

A Petőfi TV március 15. óta szinte minden nap élőben jelentkezik az A38 Hajóról, az adás technikai hátterét az A38 Hajó biztosítja, aminek fontos eleme a tavasszal elkészült, látványos Panorámastúdió a hajó fedélzetén. Van egy hetente jelentkező közös sorozatuk (Dalszerzők), amely bevallottan kísérlet: próbálkozás arra, hogy a Petőfi egyszerre több csatornán segítse és mutassa be a dalszerzőket. A hétfőnként zajló élő koncertekbe bekapcsolódik a Petőfi TV-nek az A38 Hajóról sugárzott élő magazinműsora, az Én vagyok itt. A hangfelvételek egységes, szerkesztett egyórás műsorként sugározza felvételről a Petőfi Rádió. És néhány héttel a koncert után pedig 26 perces adásként kerülnek a Petőfi TV műsorába. A tervek szerint a közeljövőben a koncerteket élőben, külön közvetítésben lehet majd online nézni. A sorozatnak eddig több mint ötven része készült el, vagy készül folyamatosan, az év végéig.

 

Idén ötödik alkalommal rendezi meg az A38 Hajó a Talentométert, a Szerencsejáték Zrt. könnyűzenei tehetségkutatóját. A hatalmas sikerű élőzenei tehetségkutatóra (eddig évente több mint ötszáz zenekar jelentkezett, és a legutóbbi évben már százezres nagységrendű volt a közönségszavazatok száma) idén ősszel kerül sor, szeptember 30-ig lehet jelentkezni a www.talentometer.hu honlapon. Az eddig öt műfajban (pop/rock, világzene, jazz, hiphop/reggae és metál) megrendezett tehetségkutató, idén újít: sor kerül egy kreatívjáték-tervezői pályázatra is.

 

Az A38 Hajó együttműködéseinek fontos szerepője az idén először Közép-Európában, ezen belül Budapesten megrendezésre kerülő WOMEX, a világ legnagyobb világzenei vására és fesztiválja. Weyer Balázs, a WOMEX-et szervező Hangvető munkatársa méltatta az A38-as együttműködést (a hajón lesznek a WOMEX DJ- és elektronikuszenei programjai), külön kiemelve, hogy a hajó mintegy jelképesen összefogja a WOMEX három Dunaparti helyszínét: a szakmai programokak helyet adó Bálnát, a koncerteket befogadó Műpát, valamint magát a hajót.

2008-ban a Muzsikás kapta a Womex életműdíját

 

Szeptember 1-én kezdődik az immár tízéves Újbuda Jazz Fesztivál, amit az A38 Hajó a MU Színházzal és Újbuda önkormányzatával közösen hozott létre.  A fesztivál az elmúlt tíz év alatt Európa egyik legrangosabb jazzfesztiválja lett, nemzetközi fellépőgárdával. Idén az Újbuda Jazz Fesztivál - követve az európai fesztiváltrendeket - kibővült, társműfajok felé is nyitott, így lehetséges, hogy "határterületek" képviselői is fellépnek, mint például a beatboxot magas szinten művelő, előadásait nagyrészt improvizációra építő Beardyman. Emellett az A38 Hajó szorosan együttműködik a CAFé Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal, erről a programról rövidesen részletesen is beszámolunk.

 

Természetesen nem csupán zenei programok helyszíne az A38 Hajó. A kiállítótér az elmúlt években Budapest egyik kulcsfontosságú kortársművészeti bemutatóhelye lett. Ennek ősszi programjából különösen fontos Wahorn András októberben sorra kerülő koncert-, kiállítás- és performansz-sorozata.

 


 


 

 

Szólj hozzá!


Sokfaktorost hozol? Már ma belecsapnak az ütősök a Velencei-tónál!

Sokfaktorost hozol? Már ma belecsapnak az ütősök a...

Idén is megrendezik az Ütős Fesztivált a Velencei-tónál: az ingyenes rendezvényre péntektől három napon át várják a közönséget az agárdi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bezár a Dürer kert

Legalábbis erősen ez a sejtésünk a reggeli lapok átolvasása után: egy hosszadalmas felszámolási folyamat végén Garancsi István érdekeltségébe került az Ajtósi Dürer soron található egykori ELTE-ingatlan, amelyben a Dürer Kert üzemel is – írja a 24.hu.

Tópart, fehér homok, naplemente, parti – a városhatártól egy ugrásra

A Gold Record berkeibe tartozó Dj-k összefogtak azért, hogy hétköznap is meglegyen a nyaralás-feeling... Mindehhez még útlevélre sincs szükség, csak Budakalászig kell eljutni.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek