Több mint születésnap – Frenk is csatlakozik a hiperkarmához az Arénában

2019/12/04  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Régi zenésztársakkal és meglepetés-vendégekkel ünnepli 20. születésnapját az ország egyik legmeghatározóbb alternatív zenekara, a hiperkarma 2020. február 7-én a Papp László Sportarénában. A koncert nem csupán születésnapi visszatekintés lesz az elmúlt két évtizedre: több új dalt is ezen az estén hallhat először élőben a közönség.

Több mint születésnap – Frenk is csatlakozik a hiperkarmához az Arénában

„A hiperkarma egysége idő által igazolt barátságokra épül, melyekkel ellentétben maguk a dalok egy percet sem öregedtek” – emeli ki Bérczesi Robi, a zenekar frontembere.

A hiperkarma első húsz éve valóban megismételhetetlen ívet ír le. Első albumukon olyan dalok szerepeltek, mint a kérdőjel, a sosem voltunk senkik, a felejtő vagy a dob+basszus, és azóta is az évtized egyik legmeghatározóbb magyar lemezeként hivatkoznak rá. Az egyedi előadói stílusnak, az önterápiának beillő, versként is értelmezhető dalszövegeknek köszönhetően a zenekar rövid idő alatt kultikussá vált, amit a második album, az amondó sikere még inkább megerősített.

A 20 évet azonban rengeteg fent és lent – közte a több éves zenekari szünet –, számos tagcsere, de szerencsére a megújulásra való képesség is jellemezte. A zenekar hangvételében a délibáb című lemez megjelenése hozta a legnagyobb változást.

Sokan fel is tették a kérdést, hogy vajon jól áll-e a zenekarnak a boldogság... A 2019-es a napsütötte rész kísérletező, egyszerű dalaival tovább vitte az örömzenés vonalat, Bérczesi Robi pedig egy interjúban ki is fejtette.

„Sokkal jobban örülök annak, hogy olyan számokat játszhatok el a koncerteken, amikben sokat szerepel például a boldogság szó.”

Az arénabeli koncerten egyrész a megszokott hiperkarma nagyzenekar lesz a színpadon, vokalistaként Kelemen Angelika és Vincze-Fekete Vera, hegedűn Vucurevic Elvira, trombitán pedig Harmati Sebestyén fog játszani. A régebbi felállásból Zaják Péter perkás és Frenk is csatlakozik a csapathoz, de rajtuk kívül még több meglepetés vendég várható.

Itt debütál élőben a zenekar nemrégiben megjelent jószerencsét! című dala is.

A születésnapig hátralévő időszakban azonban még várható néhány újdonság a hiperkarmától, amelyek élőben először szintén csak az Arénában lesznek hallhatók.

hiperkarma, évforduló, Aréna, Bérczesi Robi, Frenk

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek