Menopauza 1170x180

Több mint születésnap – Frenk is csatlakozik a hiperkarmához az Arénában

2019/12/04  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Régi zenésztársakkal és meglepetés-vendégekkel ünnepli 20. születésnapját az ország egyik legmeghatározóbb alternatív zenekara, a hiperkarma 2020. február 7-én a Papp László Sportarénában. A koncert nem csupán születésnapi visszatekintés lesz az elmúlt két évtizedre: több új dalt is ezen az estén hallhat először élőben a közönség.

Több mint születésnap – Frenk is csatlakozik a hiperkarmához az Arénában

„A hiperkarma egysége idő által igazolt barátságokra épül, melyekkel ellentétben maguk a dalok egy percet sem öregedtek” – emeli ki Bérczesi Robi, a zenekar frontembere.

A hiperkarma első húsz éve valóban megismételhetetlen ívet ír le. Első albumukon olyan dalok szerepeltek, mint a kérdőjel, a sosem voltunk senkik, a felejtő vagy a dob+basszus, és azóta is az évtized egyik legmeghatározóbb magyar lemezeként hivatkoznak rá. Az egyedi előadói stílusnak, az önterápiának beillő, versként is értelmezhető dalszövegeknek köszönhetően a zenekar rövid idő alatt kultikussá vált, amit a második album, az amondó sikere még inkább megerősített.

A 20 évet azonban rengeteg fent és lent – közte a több éves zenekari szünet –, számos tagcsere, de szerencsére a megújulásra való képesség is jellemezte. A zenekar hangvételében a délibáb című lemez megjelenése hozta a legnagyobb változást.

Sokan fel is tették a kérdést, hogy vajon jól áll-e a zenekarnak a boldogság... A 2019-es a napsütötte rész kísérletező, egyszerű dalaival tovább vitte az örömzenés vonalat, Bérczesi Robi pedig egy interjúban ki is fejtette.

„Sokkal jobban örülök annak, hogy olyan számokat játszhatok el a koncerteken, amikben sokat szerepel például a boldogság szó.”

Az arénabeli koncerten egyrész a megszokott hiperkarma nagyzenekar lesz a színpadon, vokalistaként Kelemen Angelika és Vincze-Fekete Vera, hegedűn Vucurevic Elvira, trombitán pedig Harmati Sebestyén fog játszani. A régebbi felállásból Zaják Péter perkás és Frenk is csatlakozik a csapathoz, de rajtuk kívül még több meglepetés vendég várható.

Itt debütál élőben a zenekar nemrégiben megjelent jószerencsét! című dala is.

A születésnapig hátralévő időszakban azonban még várható néhány újdonság a hiperkarmától, amelyek élőben először szintén csak az Arénában lesznek hallhatók.

hiperkarma, évforduló, Aréna, Bérczesi Robi, Frenk

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek