Tudósok: Kamikaze party japán dobokkal és szaxofonokkal a Trafóban

2015/01/14  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

Története legnagyobb szabású koncertjét ígéri rajongóinak az egy híján 30 éves Tudósok. Az avantgárd-underground-dzsessz-artrock zenekar január 17-én szombaton a fővárosi Trafó Kortárs Művészetek Házában Kamikaze party címmel japán dobosokkal és szaxofonosokkal lép fel.

Tudósok: Kamikaze party japán dobokkal és szaxofonokkal a Trafóban

"A meghökkentő, abszurd, varázslatos és simogató, de legfőképpen táncra ingerlő dalok előadásában a Taiko Dobolda japán dobjai és mestereik segítenek. A koncert első, lírai részében a kevésbé ismert régi dalokat szólaltatják meg, majd a két tavalyi lemez pörgése veszi át az uralmat a koncert felett" - nyilatkozták a szervezők.

A Kamikaze party végén a közönség is beszáll a zenélésbe: előzetesen bejelentkezett szaxofonosok vesznek részt a ráadásban!

Az 1986-ban drMáriás vezetésével a Vajdaságban alakult és hosszú éveken át trióban játszott Tudósokhoz 2012-ben csatlakozott Tövisházi Ambrus, az Amorf Ördögök és az Erik Sumo Band egykori, a Péterfy Bori & Love Band jelenlegi vezetője, billentyűs, elektronikai felelős, producer.

A szabad dzsessz, a morbid költészet, a zajzene és a hetvenes évek végi punk-funk-diszkó elemeit használó együttes többször bejárta Európát, több lemezét külföldön is kiadták, fellépett a New York-i Knitting Factoryban, az amszterdami Paradisóban, a moszkvai Domban, a berlini Supamollyban, a londoni Bull’n’Gate-ben, a párizsi Instants Chavirésben vagy a ljubljanai Cankarjev Domban is.

A zenekar 2014-ben két albumot is megjelentetett: az októberben kijött Éljen a Petőfi Rádió! a pénz, a szerelem, a horror és az emberi butaság történeteit meséli el, a decemberi Éljen a Szeretet Rádió! című anyag új dalok mellett régebbi számok nyers változatait tartalmazza.

A Tudósokban a szövegekért is felelős drMáriás fúvós hangszereken játszik és énekel, Jeli Gergely dobol, Endrei Dávid basszusgitározik, Tövisházi Ambrus pedig orgonál és zajokat gerjeszt.

A csapat története a festőként és íróként is alkotó drMáriás Nem élhetek Milosevic nélkül című, 2011-ben megjelent kötetében olvasható.

 


 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek