Tudósok: Kamikaze party japán dobokkal és szaxofonokkal a Trafóban

2015. január 14.  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

Története legnagyobb szabású koncertjét ígéri rajongóinak az egy híján 30 éves Tudósok. Az avantgárd-underground-dzsessz-artrock zenekar január 17-én szombaton a fővárosi Trafó Kortárs Művészetek Házában Kamikaze party címmel japán dobosokkal és szaxofonosokkal lép fel.

Tudósok: Kamikaze party japán dobokkal és szaxofonokkal a Trafóban

"A meghökkentő, abszurd, varázslatos és simogató, de legfőképpen táncra ingerlő dalok előadásában a Taiko Dobolda japán dobjai és mestereik segítenek. A koncert első, lírai részében a kevésbé ismert régi dalokat szólaltatják meg, majd a két tavalyi lemez pörgése veszi át az uralmat a koncert felett" - nyilatkozták a szervezők.

A Kamikaze party végén a közönség is beszáll a zenélésbe: előzetesen bejelentkezett szaxofonosok vesznek részt a ráadásban!

Az 1986-ban drMáriás vezetésével a Vajdaságban alakult és hosszú éveken át trióban játszott Tudósokhoz 2012-ben csatlakozott Tövisházi Ambrus, az Amorf Ördögök és az Erik Sumo Band egykori, a Péterfy Bori & Love Band jelenlegi vezetője, billentyűs, elektronikai felelős, producer.

A szabad dzsessz, a morbid költészet, a zajzene és a hetvenes évek végi punk-funk-diszkó elemeit használó együttes többször bejárta Európát, több lemezét külföldön is kiadták, fellépett a New York-i Knitting Factoryban, az amszterdami Paradisóban, a moszkvai Domban, a berlini Supamollyban, a londoni Bull’n’Gate-ben, a párizsi Instants Chavirésben vagy a ljubljanai Cankarjev Domban is.

A zenekar 2014-ben két albumot is megjelentetett: az októberben kijött Éljen a Petőfi Rádió! a pénz, a szerelem, a horror és az emberi butaság történeteit meséli el, a decemberi Éljen a Szeretet Rádió! című anyag új dalok mellett régebbi számok nyers változatait tartalmazza.

A Tudósokban a szövegekért is felelős drMáriás fúvós hangszereken játszik és énekel, Jeli Gergely dobol, Endrei Dávid basszusgitározik, Tövisházi Ambrus pedig orgonál és zajokat gerjeszt.

A csapat története a festőként és íróként is alkotó drMáriás Nem élhetek Milosevic nélkül című, 2011-ben megjelent kötetében olvasható.

 


 

 

Szólj hozzá!


Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

A Zene világnapját a Klauzál Házban szeptember 29-én ünneplik: „Add a kezed" címmel a Verkli együttes ad koncertet, amelyen nem akárki lesz a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A jó zsarunak új albuma jelent meg

Josh Groban szeptember 21-én adta ki nyolcadik stúdióalbumát Bridges címmel.

Andrea Bocelli és fia duettjén sírni fogtok

Ha csak egyetlen videót nézel meg ma, ez legyen az! Andrea Bocelli legújabb dalában fiával Matteoval közösen énekli Fall On Me című dalát, ami még a legkeményebb szívű zenerajongót is azonnal leveszi a lábáról.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek