Év koncertje - szavazás

Tudósok: Kamikaze party japán dobokkal és szaxofonokkal a Trafóban

2015. január 14.  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

Története legnagyobb szabású koncertjét ígéri rajongóinak az egy híján 30 éves Tudósok. Az avantgárd-underground-dzsessz-artrock zenekar január 17-én szombaton a fővárosi Trafó Kortárs Művészetek Házában Kamikaze party címmel japán dobosokkal és szaxofonosokkal lép fel.

Tudósok: Kamikaze party japán dobokkal és szaxofonokkal a Trafóban

"A meghökkentő, abszurd, varázslatos és simogató, de legfőképpen táncra ingerlő dalok előadásában a Taiko Dobolda japán dobjai és mestereik segítenek. A koncert első, lírai részében a kevésbé ismert régi dalokat szólaltatják meg, majd a két tavalyi lemez pörgése veszi át az uralmat a koncert felett" - nyilatkozták a szervezők.

A Kamikaze party végén a közönség is beszáll a zenélésbe: előzetesen bejelentkezett szaxofonosok vesznek részt a ráadásban!

Az 1986-ban drMáriás vezetésével a Vajdaságban alakult és hosszú éveken át trióban játszott Tudósokhoz 2012-ben csatlakozott Tövisházi Ambrus, az Amorf Ördögök és az Erik Sumo Band egykori, a Péterfy Bori & Love Band jelenlegi vezetője, billentyűs, elektronikai felelős, producer.

A szabad dzsessz, a morbid költészet, a zajzene és a hetvenes évek végi punk-funk-diszkó elemeit használó együttes többször bejárta Európát, több lemezét külföldön is kiadták, fellépett a New York-i Knitting Factoryban, az amszterdami Paradisóban, a moszkvai Domban, a berlini Supamollyban, a londoni Bull’n’Gate-ben, a párizsi Instants Chavirésben vagy a ljubljanai Cankarjev Domban is.

A zenekar 2014-ben két albumot is megjelentetett: az októberben kijött Éljen a Petőfi Rádió! a pénz, a szerelem, a horror és az emberi butaság történeteit meséli el, a decemberi Éljen a Szeretet Rádió! című anyag új dalok mellett régebbi számok nyers változatait tartalmazza.

A Tudósokban a szövegekért is felelős drMáriás fúvós hangszereken játszik és énekel, Jeli Gergely dobol, Endrei Dávid basszusgitározik, Tövisházi Ambrus pedig orgonál és zajokat gerjeszt.

A csapat története a festőként és íróként is alkotó drMáriás Nem élhetek Milosevic nélkül című, 2011-ben megjelent kötetében olvasható.

 


 

 

Szólj hozzá!


Soha vissza nem térő alkalom: dalt írhatsz a rendőrségnek

Soha vissza nem térő alkalom: dalt írhatsz a...

A biztonságos közlekedéshez kapcsolódó témában dalíró pályázatot írt ki a DUE Médiahálózat és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Több mint 50 év után előhívtak egy Beatles-negatívot

Több mint 50 év után hívtak elő egy fiókban rejtőző Beatles-negatívot, a koncertfotó Great Yarmouthban készült 1963 júliusában – írja a BBC hírportálja.

Pápai Joci győzelmével és plágiumgyanúval zárult A Dal második elődöntője

Szombat este A Dal című műsorban utoljára pontozott a tisztelt zsűri – megint adtak okot némi mérgelődésre nézői körökben. A legnagyobb port mégsem ez kavarta, hanem Freddie külön bejelentése a műsor végén, ami előre vetít egy újabb botrányos, plágiumvádakkal teli hetet a végjáték előtt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek