Neoton 1000

Túl a szárnypróbálgatáson: Schwartz Dávid hasítja az eget

2016/05/07  ·   Ajánló   ·  mmi

Mindig is nagy kérdés volt, mihez kezdenek a zenei tehetségkutatók üdvöskéi, miután véget ért a széria.... Mert a hangjuk, ugye, kevésbé valószínű, hogy rosszabb lesz, csak a megmutatkozás esélye csökken – ilyenkor dől el, hogy ki mennyire elszánt, elkötelezett, kitartó. Van, akiről sosem hallunk többet, s olyan is akad szerencsére, aki remekül megállja a helyét. Schwartz Dávid például az Illés Lajos emlékére szervezett emlékturné egyik főszereplője lesz, rövidesen első videoklipjével rukkol elő s koncertet koncertre halmozva él.

Túl a szárnypróbálgatáson: Schwartz Dávid hasítja az eget

Dávid 2008-ban vált ismertté a magyar közönség számára, amikor egy személyben adta elő a We are the world című világslágert – akik nem simerik, csak annyit: az eredetit elég sokan adják elő... – Fábry Sándor műsorában. Ezt követte a The Voice című tehetségkutató, ahol egészen a fináléig menetelt Malek Andrea mentoráltjaként, akivel azóta is szoros barátságot ápolnak és lépnek fel együtt külföldön illetve hamarosan kis hazánkban is.

Május 6-án a Kőbányai Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központban indult útjára az Illés Lajos emlékturné, melynek során a nagy múltú szerző és az Illés Zenekar legszebb dalai hangzanak el, elénk tárva a beat korszak hangulatát. A turné következő állomásáról beszámolunk majd.

Május 14-én Leányfalun a református templomban, május 15-én pedig Dunaharasztiban a Laffert Kúria falai között csendül fel Robert Ray amerikai zeneszerző Gospel Mass című műve, melyet eddig csak Bécsben hallhatott Dávidtól és Malek Andreától a nagyérdemű. A szólisták most is ők lesznek, közreműködik az Octovoice Énekegyüttes valamint az Ott Rezső Band.

Május 27-én a szentendrei PMK színháztermében debütál majd Dávid első dalának hivatalos videoklipje, melyet Turáni Gergely rendezett. Egy igazán mély üzenetű történettel mutatják be a csoda fogalmát, a kitartás, a bátorság és a remény jelenésével karöltve. Az esten fellép többek között Zalatnay Sarolta, Csondor Kata, Lelkes Reny és Eszes Viktória is, akikkel Dávid nagyon jó barátságot ápol.

Május 28-án az Orfeumba a Pesti Mulatóba várják a nagyérdeműt, hiszen a nagysikerű Night Fever est keretein belül Nádor Dávid és Lelkes Reny társaságában ismét egy mindent megmozgató produkció lesz látható/hallható.

Június 11-én a szentendrei Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpontban kerül megrendezésre a Hol jár az eszem című romantikus est, melyen Tempfli Erik lesz Dávid kísérője zongorán. Aki hallotta a tavalyi Hét Múzsa Éjszakája című előadói estet, az ismét egy nagy lélekhullámvasútra számíthat. Letisztult üzenetek, új köntösbe bújtatva, új értelmet nyert dalok várják a feltöltődni vágyókat egy meghitt hangulatú nyár esti koncerten.

Szerintünk ez sem kevés, de aki bővebb információt szeretne, az a Facebookon hozzájuthat.

Hajrá, fiú! :)


Képtár

  • Túl a szárnypróbálgatáson: Schwartz Dávid hasítja az eget kép 50497
  • Túl a szárnypróbálgatáson: Schwartz Dávid hasítja az eget kép 50498
  • Túl a szárnypróbálgatáson: Schwartz Dávid hasítja az eget kép 50499
 

 

Szólj hozzá!


Augusztus vége betelt – újabb fesztivál halasztott a nyár utolsó hetére

Augusztus vége betelt – újabb fesztivál halasztott...

A Kolorádó fesztivált egyszer már elhalasztották július elejére, az ismert okokból azonban újabb döntésre kényszerültek a szervezők, és a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

100 százalék rockzene – megvan a Zorall Sörolimpia napi bontása

Vannak fesztiválok, akik akaratukon kívül ugyan, de a többiekhez képest viszonylagos nyugalommal követhették az események alakulását: ezek azok a bulik, amelyeket nem átpakoltak és újrahúroztak, hanem eleve is augusztus végére hirdettek meg, csakúgy, mint az ezt megelőző években. Ilyen a Zorall Sörolimpia is (Alsóörs, augusztus...

Háttérzenél: Szekeres András

Azon már egyszer elpoénkodtunk, hogy hol húzódik a határ minikoncert és háttérzene között, akkor arra jutottunk, hogy a rágó mozdulatokban és az evőeszközökben kell keresni a megoldást. Szerintünk már a zenészeknek tök mindegy, hogy rágcsálsz vagy sem, amíg játszanak – a három hónapos kényszerfogságból szabadulás átírja...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek