Túl a szárnypróbálgatáson: Schwartz Dávid hasítja az eget

2016. május 07.  ·   Ajánló   ·  mmi

Mindig is nagy kérdés volt, mihez kezdenek a zenei tehetségkutatók üdvöskéi, miután véget ért a széria.... Mert a hangjuk, ugye, kevésbé valószínű, hogy rosszabb lesz, csak a megmutatkozás esélye csökken – ilyenkor dől el, hogy ki mennyire elszánt, elkötelezett, kitartó. Van, akiről sosem hallunk többet, s olyan is akad szerencsére, aki remekül megállja a helyét. Schwartz Dávid például az Illés Lajos emlékére szervezett emlékturné egyik főszereplője lesz, rövidesen első videoklipjével rukkol elő s koncertet koncertre halmozva él.

Túl a szárnypróbálgatáson: Schwartz Dávid hasítja az eget

Dávid 2008-ban vált ismertté a magyar közönség számára, amikor egy személyben adta elő a We are the world című világslágert – akik nem simerik, csak annyit: az eredetit elég sokan adják elő... – Fábry Sándor műsorában. Ezt követte a The Voice című tehetségkutató, ahol egészen a fináléig menetelt Malek Andrea mentoráltjaként, akivel azóta is szoros barátságot ápolnak és lépnek fel együtt külföldön illetve hamarosan kis hazánkban is.

Május 6-án a Kőbányai Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központban indult útjára az Illés Lajos emlékturné, melynek során a nagy múltú szerző és az Illés Zenekar legszebb dalai hangzanak el, elénk tárva a beat korszak hangulatát. A turné következő állomásáról beszámolunk majd.

Május 14-én Leányfalun a református templomban, május 15-én pedig Dunaharasztiban a Laffert Kúria falai között csendül fel Robert Ray amerikai zeneszerző Gospel Mass című műve, melyet eddig csak Bécsben hallhatott Dávidtól és Malek Andreától a nagyérdemű. A szólisták most is ők lesznek, közreműködik az Octovoice Énekegyüttes valamint az Ott Rezső Band.

Május 27-én a szentendrei PMK színháztermében debütál majd Dávid első dalának hivatalos videoklipje, melyet Turáni Gergely rendezett. Egy igazán mély üzenetű történettel mutatják be a csoda fogalmát, a kitartás, a bátorság és a remény jelenésével karöltve. Az esten fellép többek között Zalatnay Sarolta, Csondor Kata, Lelkes Reny és Eszes Viktória is, akikkel Dávid nagyon jó barátságot ápol.

Május 28-án az Orfeumba a Pesti Mulatóba várják a nagyérdeműt, hiszen a nagysikerű Night Fever est keretein belül Nádor Dávid és Lelkes Reny társaságában ismét egy mindent megmozgató produkció lesz látható/hallható.

Június 11-én a szentendrei Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpontban kerül megrendezésre a Hol jár az eszem című romantikus est, melyen Tempfli Erik lesz Dávid kísérője zongorán. Aki hallotta a tavalyi Hét Múzsa Éjszakája című előadói estet, az ismét egy nagy lélekhullámvasútra számíthat. Letisztult üzenetek, új köntösbe bújtatva, új értelmet nyert dalok várják a feltöltődni vágyókat egy meghitt hangulatú nyár esti koncerten.

Szerintünk ez sem kevés, de aki bővebb információt szeretne, az a Facebookon hozzájuthat.

Hajrá, fiú! :)


Képtár

  • Túl a szárnypróbálgatáson: Schwartz Dávid hasítja az eget kép 50497
  • Túl a szárnypróbálgatáson: Schwartz Dávid hasítja az eget kép 50498
  • Túl a szárnypróbálgatáson: Schwartz Dávid hasítja az eget kép 50499
 

 

Szólj hozzá!


Új albummal (fel)támad a NEO!

Új albummal (fel)támad a NEO!

Idén ősszel új anyaggal jelentkezik a NEO, az elektropop hazai meghatározó zenekara.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Cickányok, irány az ingyenes RoCkány Feszt!

Június utolsó szombatján egy kis Békés megyei település, Okány szolgál egy teljesen új, viszont többeknek mégis nosztalgiával is bíró esemény helyszínéül, mely némi (még megbocsájtható) szójáték eredményeként a RocKány Feszt nevet kapta.

Új videoklippel jelentkezett a maszkos Tha Shudras

A maszkos előadásmódjáról közismert Tha Shudras zenekar új videoklippel rukkolt elő.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek