Újra összeáll az Amorf Ördögök!

2015/01/12  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

Három koncert erejéig újra összeáll az Amorf Ördögök, a 2000-es évek első felének népszerű, modern sanzonokat játszó zenekara. A csapatot, amely legutóbb 2007-ben lépett fel, májusban és júniusban láthatja és hallhatja újra a közönség.

Újra összeáll az Amorf Ördögök!

"Az A38 hajó felkérésére állunk össze egy olyan koncertre, amelyen elejétől végéig eljátsszuk a Cellux-szimfónia című, tíz évvel ezelőtt megjelent utolsó sorlemezünket. A május 15-i hajós megmozdulás előtt egy héttel a veszprémi Expresszóban lesz egy bemelegítő koncert, júniusban pedig a Fishing on Orfű fesztivál vendégei leszünk" - nyilatkozta Tövisházi Ambrus, az Amorf Ördögök alapítója, billentyűse, énekese, zeneszerzője és producere.

Az 1993-ban alakult, 2000 környékén népszerűvé, majd kultzenekarrá vált csapat zenéjében a diszkó, az elektro, a sanzon, a folk és egyéb stílusok keveredtek meghökkentő, ám igényes módon. A budapesti zenekarnak Tövisházi Ambrus mellett Tariska Szabolcs szövegíró-énekes és Péterfy Bori énekes volt meghatározó tagja. Az Amorf Ördögök 2007-ben elbúcsúzott a közönségtől, az akkori zenekari felállás tagjaiból alakult Péterfy Bori szólólemezének kísérőzenekara, az azóta is folyamatosan működő Péterfy Bori & Love Band. (Közben Tövisházi az Erik Sumo Bandet is üzemeltette 2005 és 2013 között.)

Az Amorf Ördögök négy demóanyag után 2000-ben jelentette meg Betyár a Holdon című anyagát, rajta olyan slágerekkel, mint a címadó dal, a Vedd fel a legjobb ruhád, a Megsárgult konfettik a Holdfény bárban, a Parti lány vagy a Virágos kert az élet. A folytatás a kissé downtempósabb Molylepke Minibár volt 2002-ben, 2005-ben következett a Cellux-szimfónia, majd 2006-ban jött ki a búcsúválogatás Pokoldiszkó címmel.

Tövisházi Ambrus és Tariska Szabolcs Amorf Lovagok néven 2010-ben gyerekeknek szóló CD-t készített Tócsarobbantó címmel. Idén az Amorf Lovagok is aktivizálódik: Száguldó kabinok címmel a múlt héten új dalt tettek közzé, amelyben ezúttal a sci-fi-rajongó kamaszok és felnőttek felé veszik az irányt. Az űrdiszkó műfajmegjelölésű új Amorf Lovagok-dal különlegessége, hogy Nagy István énekli, aki korábban az Esti Kornél zenekar frontembere volt, néhány hónapja pedig a Péterfy Bori & Love Band gitáros-énekese.

"A terv az, hogy minden hónap hatodikán új dallal jelentkezünk. Rengeteg ismert és kevésbé ismert vendégénekes fog szerepelni az idei Lovagok-repertoárban" - ígérteTövisházi Ambrus.


 Amorf Ördögök- 10 éves a Cellux-szimfónia

A 38 – 2015. május 15. péntek 20.00


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek