Umca, umca: duplakoncerttel jön a Boban & Marko Markovic Orkestar

2014/12/10  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

A zenekart régebben csak Boban Markovicnak tulajdonították, így állt az elnevezésben is, de mióta láthatóan átadta a vezetést fiának, bővült a név is. Rendszeresen koncerteznek nálunk, most éppen dupla újévi koncertet adnak a Művészetek Palotájában január 4-én.

Umca, umca: duplakoncerttel jön a Boban & Marko Markovic Orkestar

A nagy érdeklődésre tekintettel a szerb zenekar a korábban meghirdetett esti, 19 óra 30 perckor kezdődő előadást megelőzően délután, 15 órakor is színpadra lép. Az est vendége Palya Bea lesz.

A Boban & Marko Markovic Orkestar a balkáni zene egyik legjelentősebb csapata, a gypsy rézfúvós vonulat képviselője. Az idén 50 éves Boban Markovic szerbiai trombitaművész világszinten elismert, ő és zenekara számos zenei díj birtokosa. A kilencvenes évek első felében tűnt fel, amikor zenekarával többször elnyerte a híres gucai trombitás fesztivál első díját.

Ezután több Kusturica-film, például az Underground vagy az Arizonai álmodozók zenéjét szerezte, és működött közre mint előadó. Az ezredfordulóra Európa legnépszerűbb balkáni "rezesbandáját" vezette. Készített lemezt Lajkó Félixszel, majd 2002-ben Frank London (Klezmatics) munkatársa lett. Kutatja és bemutatja a Balkán cigányzenéjének kapcsolódását más zenei műfajokkal és kultúrákkal.

Fiát, Marko Markovicot igazi csodagyerekként tartották számon, egyedül kezdett el trombitán játszani 5 éves korában. Mindössze 14 éves volt, amikor bekerült a Boban Markovic Orkestarba, akkorra a zenekar teljes repertoárját fejből tudta. A fiatal trombitaművész azóta is a zenekar szólistája és fő zeneszerzője.

A 13 fúvóssal felálló zenekar több százezer lemezt adott el világszerte, klub- és fesztiválkoncertek százait adták, rajongók tízezrei követik zenélésüket, bárhol is játszanak Európában.

 A felvételen közreműködő Shantel a Bucovina Club Orkestarral vendégeskedik december 15-én az A38 hajón.


 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek